• 1400/12/03 - 05:39
  • - تعداد بازدید: 185
  • - تعداد بازدید کنندگان: 185
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه
در گفت و گويي به مناسبت هفته سلامت مردان (1 الي 7 اسفند) مطرح شد

ارتباط کرونا در کاهش قدرت فرزندآوري مردان/حذف عوارض سيگار 15سال طول مي کشد

در گفت و گويي به مناسبت هفته سلامت مردان (? الي ? اسفند) مطرح شد ارتباط کرونا در کاهش قدرت فرزندآوري مردان/حذف عوارض سيگار ??سال طول مي کشد

262160.mp3 ارتباط کرونا در کاهش قدرت فرزندآوري مردان/حذف عوارض سيگار 15سال طول مي کشد

 








ارتباط کرونا در کاهش قدرت فرزندآوري مردان/حذف عوارض سيگار ??سال طول مي کشد



در گفت و گويي به مناسبت هفته سلامت مردان (? الي ? اسفند) مطرح شد
ارتباط کرونا در کاهش قدرت فرزندآوري مردان/حذف عوارض سيگار ??سال طول مي کشد


عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران به مناسبت هفته سلامت مردان به تشريح ارتباط ابتلاء به کرونا در کاهش قدرت فرزندآوري مردان پرداخت و گفت: مصرف دخانيات نيز يکي از دلايل ناباروري در مردان است، درحاليکه حذف کامل عوارض سيگار در بدن، ??سال طول مي کشد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر نيما نريماني - متخصص جراحي کليه و مجاري ادراري به مناسبت هفته سلامت مردان (? الي ? اسفند) عنوان کرد: مردان به چند دليل در معرض خطرات بيشتري قرار دارند، يکي از اين موارد، باورهاي غلط جا افتاده در جامعه، تحت اين عنوان است که مردان قوي تر از زنان هستند و کمتر دچار بيماري مي شوند که نتايج و تحقيقات اين مطلب را به هيچ عنوان تاييد نمي کند.
وي ادامه داد: همين باورهاي غلط باعث مي شود تا مردان در مواجهه با بيماري سکوت کنند و علائم خود را بروز ندهند که اين امر باعث مي‌شود بيماري حتي در مرحله اي که قابل درمان است تشخيص داده نشود و دير هنگام به پزشک مراجعه شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با تاکيد بر لزوم انجام تست هاي مراقبتي در مردان گفت: انجام تست هاي تشخيص هم از لحاظ تشخيص زودهنگام بيماري و هم از لحاظ درمان مي تواند بسيار کمک کننده باشد و در نهايت جلوي وخامت بيماري و مرگ و مير ناشي از آن را مي گيرد و يا آن را کاهش مي دهد.
نريماني انجام مشاغل سخت و زيان آور نظير، کار بامواد شيميايي و راديواکتيو و مشاغلي که نياز به حمل و جابجايي اجسام سنگين دارد ويا کار در شيفت شب که باعث بي خوابي هاي مکرر هستند را مشاغلي دانست که مردان را دچار فرسايش جسمي و رواني مي کند .
عضو گروه اورولوژي دانشگاه ايران، هدف بعدي در هفته سلامت مردان را ارائه آگاهي به مردان در زمينه عدم مصرف مشروبات الکلي، سيگار و مواد مخدر دانست و ادامه داد: استفاده از مشروبات الکلي و هرگونه دخانيات در مردان به مراتب بيشتر از زنان است و تبعات جدي بر جسم مردان وارد خواهد کرد، بنابراين بايد ورزش در اولويت کار مردان قرار گيرد.
نريماني گفت:  کاهش وزن و رژيم غذايي تاييد شده  نيز از جمله مواردي است که مردان بايد به آن بيشتر توجه کنند.
وي افزود: از جمله موارد ديگري که مردان را در معرض خطر قرار مي دهد،  ناشي از رفتارهاي پرخطر در هنگام رانندگي است؛ زيرا آمار تلفات مردان در تصادفات رانندگي نسبت به زنان ?? به ?? است.
نريماني درخصوص تاثير کرونا بر ناباروري مردان گفت: به عنوان يک اورولوژيست که در زمينه ناباروري کار مي کنم مي توانم بگويم که اين ويروس به طرق مختلف بر ناباروري مردان تاثير مي گذارد و بسياري از مردان بعد از ابتلا به بيماري کرونا دچار افت کيفيت اسپرم شده اند بنابراين بايد براي اين افراد خدمات درماني مورد نياز انجام شود.
وي تصريح کرد: اين اقدامات به دو نوع تقسيم مي شوند؛ اقداماتي که فرد لازم است انجام دهد (استفاده از ماسک – فاصله گذاري اجتماعي – شستن دست ها ) و اقداماتي که مراکز بهداشتي و خدمات درماني بايد براي بيماران در نظر بگيرند شامل فاصله گذاري در ويزيت بيماران است.
عضو گروه ارولوژي دانشگاه ايران تاکيد کرد: واکسيناسيون يکي از موارد مهمي است که نبايد از آن غافل شد، درست است که واکسن جلوي ابتلا به بيماري را نمي گيرد ولي در کاهش ميزان مرگ و مير ناشي از آن به شدت موثر است.
نريماني، مصرف دخانيات را برافزايش ابتلا به انواع سرطان هاي مربوط به کليه – مثانه و مجراي ادراري موثر دانست و افزود: مصرف دخانيات يکي از دلايل ثابت شده ناباروري در مردان است.
وي گفت: هرچقدرفرد مدت بيشتري دخانيات مصرف کند ريسک بيشتري در ناباروري و ابتلا به سرطان خواهد داشت. همچنين ?? تا ?? سال زمان لازم است تا عوارض ناشي از سيگار کشيدن از بدن فرد سيگاري از بين برود.
نريماني ادامه داد: سيگار کشيدن پدران مي تواند تاثير به سزايي در سلامت فرزندان داشته باشد و ما پزشکان به شدت از مردان مي‌خواهيم که سيگار خود را حتي اگر به خاطر خود ترک نمي کنند به خاطر فرزندان و جلوگيري از بيماري‌هاي آنان ترک کنند.
عضو هيئت علمي دانشگاه ايران، با اشاره به باورهاي غلط در خصوص قليان گفت: طبق آزمايش هاي بعمل آمده، مصرف يک ساعت قليان مساوي با ??? نخ سيگار است . بنابراين از همه افراد به خصوص مردان مي خواهيم هر نوع دخانيات را قطع کنند، حتي اگر براي اين کار نياز به مشاوره هاي روانپزشکي دارند به مراکز خدمات مشاوره مراجعه کنند و ورزش را به جايگزين استفاده از دخانيات کنند.
نريماني با اشاره به فرمايش رهبر معظم انقلاب در خصوص جواني جمعيت  گفت: امسال نظر به تاکيد ايشان، برنامه ناباروري و برنامه آگاهي از سرطان هاي ارولوژي در مردان را در نظر داريم.
وي خاطرنشان کرد: وبينارهاي آموزشي و نشست هاي حضوري (با رعايت پروتکل هاي بهداشتي) درخصوص ريز فاکتورهاي ابتلا به سرطان کليه، مثانه، پروستات و مشکلات جنسي در مردان برگزار خواهد شد. همچنين فيلم و بروشورهاي آموزشي در اين خصوص تهيه و در وبگاه انجمن ارولوژي براي اطلاع رساني به آحاد مردم در نظر گرفته شده که عموم مخاطبان مي‌توانند به وبگاه انجمن ارولوژي ايران مراجعه و از اين فيلم‌ها استفاده کنند.
گفتني است، به پيشنهاد انجمن علمي اورولوژي ايران، پنجشنبه اول اسفند ماه هر سال به عنوان روز ملي سلامت مردان انتخاب و نام گذاري شده است. هدف از نام گذاري اين روز، آگاهي دادن به مردم و توجه بيشتر مردان به حفظ سلامت شان است.
پايان مطلب//
مرجان خرم



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 262160
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings