• 1393/04/08 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 808
  • - تعداد بازدید کنندگان: 808
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

از سوي مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشت عنوان شد؛

توصيه هاي تغذيه اي براي روزه داران در ايام ماه مبارک رمضان/ضرورت داشتن رژيم غذايي مناسب در اين ماه

259843.mp3 از سوي مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشت عنوان شد؛





مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به مناسبت ماه رمضان توصيه هاي تغذيه اي براي روزه داران در اين ماه را ارائه داد.


به گزارش پايگاه خبري و اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي (وب دا)؛ دکتر زهرا عبداللهي با بيان اين که مطالعات متعدد نقش موثر روزه داري را در بهبود بيماري هاي مختلف نشان داده اند، گفت: در اغلــب بيماري هايي که عادات غلط غذايي، چاقي و افزايش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داري مفيد است.


دکتر عبداللهي افزود: مطالعات نشان داده است روزه گرفتن براي مبتلايان به چربي خون بالا بسيار مفيد است و ميزان چربي هاي نامطلوب موجود در خون را تنظيم مي کند و موجب افزايش ميزان چربي هاي مفيد خون مي شود.


وي به روزه داران توصيه کرد: همانند زماني که روزه دار نيستند سه وعده غذا بخورند که اين وعده ها شامل افطار، شام و سحر است.


دکتر عبداللهي ادامه داد: خيلي ها فکر مي کنند هنگام سحر بايد غذاهاي پرچربي و پرکالري بخورند که در طول روز احساس گرسنگي نکنند. اما مصرف مواد غذايي پرچربي بخصوص در هواي گرم موجب تشنگي شديد و کم آبي بدن مي شود.


وي با تاکيد بر اين که در وعده سحري از غذاي کم چرب مواد غذايي پرفيبر مثل ميوه ها و سبزي ها استفاده کنيد، افزود: موادغذايي پرفبير آب زيادي در خود جذب مي کنند و بدن مي تواند آن را به آهستگي جذب کند و احساس تشنگي ديرتر عارض شود.


دکتر عبداللهي گفت: مصرف آب به مقدار زياد در وعده سحري و مخصوصاً بين غذا توصيه نمي شود چون موجب رقيق شدن شيره معده و آنزيم هاي گوارشي شده و روند هضم غذا مختل مي شود.


وي توصيه کرد: مصرف مايعات مثل آب آشاميدني، آب ميوه، شير کم چربي، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابيدن کمک مي کند که تعادل آب و الکتروليت هاي بدن شما در هنگام روزه داري حفط شود.


 


پرهيز از مصرف غذاهاي سرخ شده و پرچرب


مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت تصريح کرد: در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهاي سرخ شده و پرچرب استفاده نشود زيرا علاوه بر افزايش چربي هاي خون موجب سوء هاضمه، ورم معده، اضافه وزن و چاقي مي شوند.


وي افزود: مصرف زياد چاي بخصوص در وعده سحري توصيه نمي شود زيرا چاي مدرر است و باعث از دست دادن آب بدن شما مي شود.


دکتر عبداللهي در ادامه بيان کرد: مصرف زياد مواد قندي و شيرين مثل کيک هاي خامه اي، شکلات، شيريني هاي خامه دار، زولبيا و باميه، باقلوا، حلواي خيلي شيرين و چرب، شله زرد شيرين و چرب در ايام ماه مبارک رمضان اضافه وزن و چاقي و خطر بالا رفتن قند خون را به دنبال دارد


وي با بيان اين مطلب که آش رشته غليظ همراه با پياز داغ که حاوي روغن زيادي است و به وفور در افطار مصرف مي شود غذاي مناسبي براي افطار نيست زيرا موجب سوءهاضمه و اختلالات گوارشي ديگر مي شود. بجاي آن بهتر است از آش رشته رقيق و کم روغن در وعده افطار استفاده شود.


دکتر عبداللهي با اشاره به اين که در فصل تابستان طول شب کوتاهتر است، گفت: بهتر است روزه داران کمي پس از صرف افطار بسيار ساده و سبک (مثلاً 30 دقيقه بعد) اقدام به صرف شام نمايند و تا پيش از خوابيدن 2 ليوان چاي کم رنگ، يک ليوان شير کم چرب (کمتر از 2.5 درصد چربي) و حداقل 2 عدد ميوه نيز ميل کنند.


 


نخوردن سحري موجب چاقي مي شود

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 259843
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم