• 1400/01/28 - 05:07
  • - تعداد بازدید: 113
  • - تعداد بازدید کنندگان: 113
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

اصول تغذيه اي در ماه مبارک رمضان در شرايط کرونا/ توصيه هاي تغذيه اي جهت تقويت سيستم ايمني

مدير کل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت تشريح کرد:براي پيشگيري از پيشرفت سريع عفونت هاي ويروسي و تامين ويتامين B?? توصيه مي شود از منابع پروتئين هاي حيواني از جمله گوشت قرمز، ماهي و ماکيان، تخم مرغ و لبنيات حتما مصرف شود.

261622.mp3 اصول تغذيه اي در ماه مبارک رمضان در شرايط کرونا/ توصيه هاي تغذيه اي جهت تقويت سيستم ايمني








مدير کل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با باين اينکه پيروي از يک برنامه غذايي صحيح در ايام ماه مبارک رمضان از اهميت ويژه اي برخوردار است، گفت: براي پيشگيري از پيشرفت سريع عفونت هاي ويروسي و تامين ويتامين B?? توصيه مي شود از منابع پروتئين هاي حيواني از جمله گوشت قرمز، ماهي و ماکيان، تخم مرغ و لبنيات حتما مصرف شود.

















 


به گزارش وبدا، دکتر زهرا عبداللهي مدير کل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اصول تغذيه اي در ماه مبارک رمضان در شرايط  شيوع کرونا اظهار کرد: رعايت اصول صحيح تغذيه تاثير مهمي در تقويت سيستم ايمني بدن براي مقابله با عفونت ها به خصوص بيماري کوويد ?? دارد؛ با رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه و با استفاده از گروه هاي غذايي و جايگزين هاي آنها، انرژي، پروتئين و ريزمغذي هاي مورد نياز بدن براي بهبود عملکرد سيستم دفاعي بدن تامين مي شود. 


 


وي تاکيد کرد: در ساعات روزه داري که در سال جاري مدت آن حدود ??-?? ساعت است، گرسنگي مي تواند در صورت عدم رعايت اصول تغذيه صحيح در وعده سحر و افطار و يا حذف يکي از وعده ها به ويژه وعده سحري، موجب تضعيف سيستم ايمني بدن شده و احتمال ابتلا به بيماري کوويد- ?? را افزايش دهد .


 


دکتر عبداللهي با اشاره به اينکه بــه طور کلي پيروي از يک برنامه غذايي صحيح در ايام ماه مبارک رمضان از اهميت ويژه اي برخوردار است تا هم بتوان عادات غذايي غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوي اين ماه بهره برد، عنوان کرد: با رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه و استفاده از گروه هاي غذايي اصلي ( گروه نان و غلات، ميوه ها، سبزي ها، شير و لبنيات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغزها)  و جايگزين هاي آنها، انرژي، پروتئين و ريزمغذي هاي مورد نياز بدن براي بهبود عملکرد سيستم دفاعي بدن تامين مي شود.


 


تاثير روزه داري بر سلامت و عملکرد سيستم ايمني بدن 


 


مدير کل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت تصريح کرد: مطالعات متعددي نقش موثر روزه داري را در سلامتي  به خصوص بر روي سطح گلوکز خون، چربي هاي خون و فشار خون، کنترل وزن و بهبود بيماري هاي مختلف نشان داده اند. در اغلب بيماري هايي که عادات غذايي غلط، چاقي و افزايش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه داري مفيد است.


 


وي با تاکيد بر اينکه روزه داري مي تواند موجب کاهش پاسخ هاي التهابي و تنظيم سيستم ايمني بدن شود، مطرح کرد: هم چنين فعاليت سلول هاي دفاعي بدن و ترشح ايمونوگلوبولين هاي مخاطي که از عوامل ايمني بدن هستند در طي روزه داري بيشتر شده و در مجموع ، روزه داري صحيح و رعايت رژيم غذايي مناسب در وعده هاي سحر و افطار در تقويت سيستم ايمني بدن موثر است.


 


دکتر عبداللهي بيان کرد: بنابراين با رعايت تغذيه صحيح و مصرف منابع غذايي حاوي ويتامين هاي  A، D، E،C  وهمچنين منابع غذايي حاوي آهن و روي و سلنيم که براي عملکرد طبيعي سيستم ايمني بدن و پيشگيري از ابتلا به بيماري کوويد ?? لازم هستند، نگراني از نظر تضعيف سيستم ايمني بدن در ايام روزه داري و خطر ابتلا به اين بيماري کاهش مي يابد.


 


توصيه هاي تغذيه اي جهت تقويت سيستم ايمني


 


مدير کل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت  با توجه به نقش ويتامين A در تقويت سيستم ايمني بدن توصيه مي شود در وعده هاي سحر و افطار از منابع غذايي ويتامين A منابع گياهي شامل انواع سبزي ها و ميوه هاي زرد و نارنجي مانند هويج، کدو حلوايي، موز و انواع مرکبات و منابع حيواني مانند زرده تخم مرغ، شير و لبنيات استفاده شود. سعي شود منابع غذايي ويتامين  D مانند ماهي هاي چرب، لبنيات و زره تخم مرغ براي افزايش سطح ايمني بدن مصرف شود.


 


وي با بيان اينکه براي تامين ويتامين E به عنوان آنتي اکسيدان و کمک کننده به عملکرد سيستم ايمني بدن مي توان از روغن هاي مايع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزيجاتي مانند اسفناج، کلم پيچ، سويا و سيب زميني در وعده هاي غذايي سحر، اقطاريا انواع آجيل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله وعده افطار تا شام استفاده کرد، توضيح داد: مصرف منابع غذايي حاوي ويتامين C شامل انواع ميوه ها و سبزي ها از جمله سبزي هاي برگ سبز مانند سبزي خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگي، جوانه هاي گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند ليمو ترش، ليمو شيرين، پرتقال، نارنگي و نارنج و کيوي در هر سه وعده افطار، شام و سحر توصيه مي شود.


 


دکتر عبداللهي ضمن اشاره به اينکه  مصرف منابع غذايي ويتامين هاي گروه B مانند انواع سبزي هاي برگ سبز و ميوه ها، شير و لبنيات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبيا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) جهت ارتقاي سيستم ايمني بدن در اين ايام توصيه مي شود، خاطرنشان کرد: براي پيشگيري از پيشرفت سريع عفونت هاي ويروسي و تامين ويتامين B?? توصيه مي شود از منابع پروتئين هاي حيواني از جمله گوشت قرمز، ماهي و ماکيان، تخم مرغ و لبنيات حتما مصرف شود.


 


مدير کل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در ادامه دريافت آهن کافي از منابع غذايي براي تقويت سيستم ايمني بدن در ايام روزه داري را بسيار توصيه و عنوان کرد: آهن در منابع گياهي و منابع حيواني يافت مي‌شود منابع حيواني عبارتند از گوشت قرمز، مرغ و ماهي حاوي "آهن هم" است و منابع گياهي شامل انواع سبزي ها، حبوبات، ميوه هاي تازه و خشک شده و غلات کامل "آهن غير هم" دارند. اگر چه تخم مرغ از منابع حيواني آهن مي باشد اما آهن آن غير هم است. اگر منابع غذايي آهن به همراه غذاهاي حاوي ويتامين c مصرف شوند، جذب آهن افزايش مي‌يابد.  مصرف غذاهاي غني از روي(Zn)  شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهي، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ براي تقويت سيستم ايمني در هر سه وعده غذايي (سحر، افطار و شام) در اين ايام نيز توصيه مي شود.


 


توصيه هاي تغذيه اي در ايام روزه داري


 


وي در ادامه با اشاره به توصيه هاي تغذيه اي در ايام روزه داري، يادآور شد: در ماه مبارک رمضان نيز مانند هميشه پيروي از برنامه غذايي متنوع و متعادل يعني تامين انواع مختلفي از مواد غذايي به تناسب با يکديگر و مقادير کافي از مواد مورد نياز براي حفظ سلامت بدن و رعايت ميانه‌روي با محدود کردن غذاهاي داراي چربي، کلسترول، قند، نمک زياد و ترکيبات افزودني توصيه مي شود.


 


دکتر عبداللهي با بيان اينکه غذاها بر اساس ‌محتواي‌ پروتئين‌، ويتامين‌ و موادمعدني در ? گروه اصلي غذايي قرار دارند، عنوان کرد: انتخاب مواد غذايي جايگزين در هر گروه غذايي براي بر طرف کردن نيازهاي تغذيه اي شامل آب، املاح، ويتامين ها، مواد معدني، پروتئين و انرژي مورد نياز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذايي (سحر، افطار و شام) ضروري است.


 


مدير کل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با تاکيد بر اينکه مقادير کافي گروه سبزي ها و ميوه ها در ايام روزه داري با تامين ويتامين ها به خصوص ويتامين C و پيش ساز ويتامين  A به تقويت سيستم ايمني بدن براي مقابله با بيماري کوويد ?? کمک مي کنند.، مطرح کرد: در ايام روزه داري امسال، به مصرف منابع کافي پروتئين اعم از حيواني و يا گياهي که براي عملکرد طبيعي سيستم ايمني بدن براي پيشگيري از بيماري کوويد ?? لازم هستند، بايد توجه شود. انواع حبوبات منبع  پروتئين هستند و وقتي همراه با غلات مصرف مي شوند، به عنوان جايگزين گوشت، مرغ و ماهي مي توانند يک پروتئين خوب و با کيفيت را براي بدن تامين کنند.


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261622
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings