• 1399/05/27 - 04:04
  • - تعداد بازدید: 165
  • - تعداد بازدید کنندگان: 165
  • زمان مطالعه: 11 دقیقه
رييس انستيتو پاستور ايران:

امکان ابتلاي مجدد به کرونا در بهبوديافتگان وجود دارد

رييس انستيتو پاستور ايران گفت: مطمئن نيستيم که واکسني براي کرونا وجود داشته و موثر باشد، بنابراين حداقل در دو سال آينده مهم ترين نکته رعايت پروتکل هاي بهداشتي، زدن ماسک و فاصله گذاري اجتماعي است.

261404.mp3 امکان ابتلاي مجدد به کرونا در بهبوديافتگان وجود دارد







رييس انستيتو پاستور ايران گفت: مطمئن نيستيم که واکسني براي کرونا وجود داشته و موثر باشد، بنابراين حداقل در دو سال آينده مهم ترين نکته رعايت پروتکل هاي بهداشتي، زدن ماسک و فاصله گذاري اجتماعي است.

















 


به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي به نقل از وبدا، دکتر عليرضا بيگلري، در نشست خبري که در استوديو سلامت وزارت بهداشت و به صورت ويدئوکنفرانس برگزار شد، با بيان اينکه امروزه دنيا با يک بحران جدي در حوزه سلامت روبرو است، اظهار کرد: اين بحران در يک قرن گذشته بي سابقه بوده است و چون کوويد ?? بحراني پيچيده و ناشناخته است، بايد به آن توجه ويژه شود.


 


وي درخصوص تشخيص بيماري گفت: بيماري کوويد ?? نيازمند توجه جدي در امر تشخيص است و تمامي کادر درماني بايد توجه داشته باشند که آزمايشات سرولوژي يا مبتني بر آنتي بادي در تشخيص بيماري در افراد علامت دار و افراد مشکوک رد شده و به صورت جدي بايد مورد توجه هموطنان قرار گيرد که اين آزمايشات جايگاهي در تشخيص افراد علامت دار و شکستن زنجيره انتقال در جامعه ندارند.


 


دکتر بيگلري ادامه داد: انجام اين آزمايشات فقط تا مرحله اي که نمونه اخذ شده، ارزش دارد و بعد از آن ممکن است فرد در معرض قرار گرفته باشد. بنابراين، انجام اين آزمايش ها انديکاسيون ها و شاخصه هايي دارد که بايد به جا به کار برده شود.


 


وي درخصوص نقش واکسن در پيشگيري از بيماري ها بيان کرد: همانطور که همه مردم مي دانند، به راحتي ثابت شده که در يکصد سال گذشته عمده کاهش مرگ و ميرها در جوامع بشري ناشي از تاثير واکسن ها بوده و واکسن ها با تحريک سيستم ايمني، عامل موثري در پيشگيري از بيماري ها هستند.


 


وي گفت: کوويد ?? بيماري پيچيده اي است و مهم ترين بعد آن ناشناخته بودنش است، يعني معلومات و دانش دنيا درباره اين بيماري بسيار کمتر از ندانسته هاست، بنابراين، در مورد ساخت واکسن بر عليه اين بيماري هم بايد عميق تر و منطقي تر فکر کنيم. چند سوال مطرح است که بايد در ذهن همه هموطنان وجود داشته باشد؛ ابتدا اينکه اصلا مطمئن نيستيم که اين بيماري حتما واکسني داشته باشد؛ چراکه ابتلاي مجدد در بهبوديافتگان اين بيماري را مشاهده کرده ايم. بنابراين ممکن است عملا واکسن موثري براي اين بيماري نداشته باشيم. مبحث ديگر آن است که اگر واکسن داشته باشيم و تاثيري داشته باشد، مدت زمان تاثير و ايمني اين واکسن چقدر خواهد بود؟ 


 


وي ادامه داد: با توجه به اينکه امروزه يک اضطرار جهاني وجود دارد، به همين دليل شرکت ها و گروهاي متعددي مشتمل بر بيش از ??? گروه در دنيا مشغول مطالعه ساخت واکسن کرونا هستند. اما بعد از اينکه واکسن ساخته و کار آزمايشگاهي آن تمام مي شود، بايد از دو منظر مورد مطالعه قرار گيرد؛ در فاز اول مطالعات انساني، بر روي تعداد اندکي انسان تست مي شود تا بي خطر بودن آن مورد بررسي قرار گيرد. در فاز دوم واکسن بر روي تعداد بيشتري از افراد داوطلب( ??? يا ??? نفر) تست مي شود تا هم بي خطر بودن و هم کارايي مورد مطالعه قرار گيرد. بعد از تاييد در اين مرحله وارد فاز سه مي شود و تعداد داوطلبان به هزاران برابر مي رسد و در فاز سه به عنوان مثال ??هزار مورد بررسي مي شوند و اگر در اين مرحله هم نشان داده شد که بي خطر و موثر است، مي تواند وارد اجتماع شود و به صورت وسيع در جوامع انساني استفاده شود.


 


دکتر بيگلري ادامه داد: به همين دليل، نکته مهم اين است که گروه هايي که به توليد واکسن اشتغال دارند، در بهترين حالت در يک تا دو سال آينده واکسني را تامين کنند که بتواند پوشش مورد نياز افراد را فراهم کند.


 


وي درخصوص اقدامات ايران براي توليد واکسن کرونا خاطرنشان کرد: در کشور ما نيز پا به پاي دنيا تعداد زيادي از گروهاي علمي در شرکت هاي دانش بنيان و موسسات دولتي مشغول مطالعه در مورد ساخت واکسن هستند و پيش بيني مي شود، يکي از راه هايي که در دنيا پيموده و در ايران هم مشابه آن اقدام مي شود، به نتيجه برسد و واکسن ايراني به نتيجه برسد. در مجموع در ايران يک يا دو شرکت نسبت به ساير شرکت ها خوب پيش رفته اند و مطالعات حيواني در حال انجام است و به محض پايان اين مطالعات، مي توانند فاز انساني را بگذرانند که فاز انساني سه مرحله دارد و به مدت زمان کافي نياز است.


 


رييس انستيتو پاستور ايران در ادامه سخنانش در اين نشست خبري عنوان کرد: نکته ديگر آن است که حتي اگر تمام شرکت هاي واکسن سازي در دنيا هم وارد توليد براي واکسن کرونا شوند، نخواهند توانست حدود هشت ميليارد انسان را در يک يا دو سال آينده پوشش دهند. به همين دليل، نياز است در داخل کشور هم گروه هايي به اين عرصه وارد شوند. اگر کشورهاي ديگر هم توانستند موفق شوند ما هم افراد و تيم هايي داريم که تجربه کافي در انتقال تکنولوژي و مهندسي معکوس دارند و در اين زمينه نيز اقدام خواهد شد.


 


مطمئن نيستيم که واکسني براي کرونا وجود داشته و موثر باشد


 


وي افزود: نکته اساسي که نيازمند توجه جدي هموطنان است، آن است که مطمئن نيستيم که واکسني براي کرونا وجود داشته و موثر باشد. از طرفي ساخت واکسن زمان زيادي مي برد. همه ما بايد بدانيم که حداقل در دو سال آينده مهم ترين نکته، رعايت پروتکل هاي بهداشتي، زدن ماسک و فاصله گذاري اجتماعي است. تجربه جهاني نشان داده در کشورهايي که نظم اجتماعي و فرهنگ به درستي جا افتاده و انسان ها تعهد اجتماعي را حفظ مي کنند، در امر مبارزه با کوويد ?? موفق تر بودند.


 


وي درخصوص کيت ‌هاي تشخيص کرونا ساخت ايران نيز بيان کرد: خوشبختانه براي ساخت کيت ايراني همان اسفندماه فراخوان داده شد. به ياد دارم وقتي با بحران کوويد ?? مواجه شديم، اولين کاري که انجام داديم اين بود که قبول کرديم همه نمونه‌ ها از سراسر کشور از حدود ??? بيمارستان کشور به انستيتو پاستور بيايد. اين تصميمي انقلابي بود که با تکيه بر دانش فني موجود و همت دانشمندان جوان کشور انجام شد. کشور را در اسفندماه به طور کامل از لحاظ تست پوشش داديم و آموزش کارکنان آزمايشگاه‌ هاي کشور هم انجام شد. شنبه سوم اسفند ماه ???? فراخواني براي کيت‌ هاي توليد داخل اعلام کرديم که ?? شرکت در آن شرکت کرده و همگي بررسي شدند و معاونت علمي فناوري رياست جمهوري و معاونت تحقيقات وزارت بهداشت هم به موضوع ورود کرد. تعداد کمي از شرکت ‌ها شرايط توليد کيت‌ ها را داشتند، تا اينکه در اواخر اسفند مجوز استفاده از کيت مولکولي تشخيص کوويد?? براي دو شرکت در شرايط اضطرار صادر شد. زيرا بحران تامين کيت از بيرون کشور نيز وجود داشت و اضطراب زيادي داشتيم که کيت بايد در اوج تحريم‌ ها به دست ما مي ‌رسيد. خوشبختانه اين شرکت ها در فروردين ماه کار توليد گسترده کيت ها را آغاز کردند و در حال حاضر، درصد قابل توجهي از کيت هايي که در شبکه آزمايشگاهي کوويد ?? کشور توزيع مي شوند، توسط توليدات داخلي تامين مي شود. 


 


وي افزود: در مورد کيت الايزا نيز حداقل سه شرکت مورد تاييد قرار گرفته ‌اند و کيت‌ هاي آنها مناسب است و حتي در برابر کيت ‌هاي خارجي هم چيزي کم ندارند. به همين خاطر نيازي به واردات کيت الايزا از بيرون از کشور نداريم. البته تاکيد مي ‌کنيم که کيت الايزا يا سرولوژي فقط کاربرد در سرواپيدميولوژي دارد. يعني براي اينکه مشخص کنيم در يک منطقه چند نفر به اين ويروس مبتلا شده ‌اند. به هيچ وجه نبايد از کيت الايزا يا سرولوژي براي تشخيص بيمار مشکوک استفاده شود، زيرا نتايج آن گمراه کننده است.


 


وي درخصوص واکسن کروناي ايراني بيان کرد: همانطور که در زمينه تشخيص بيماري و تهيه پروتکل هاي تشخيصي به دانش بومي خودمان تکيه کرديم، در مورد واکسن کرونا نيز همينگونه خواهيم بود. دانش فني ساخت واکسن ها در کشورمان وجود دارد اما تحريم ها باعث مي شود که کار براي دانشمندان ايراني سخت شود، چراکه تامين مواد و دستگاه ها به راحتي ميسر نيست. تامين اين اقلام در کشورهاي اروپايي طي ?? ساعت فراهم است، اما براي ما خيلي بيشتر زمان مي برد. با اين حال ، اميدواريم واکسن کرونا را بسازيم، اما اين موضوع منوط به آن است که اصلا واکسني در دنيا ساخته خواهد شد؟ 


 


وي ادامه داد: از نظر دانش فني، ? يا ? راه اصلي و تکنيک‌ ها را که دنيا براي ساخت واکسن طي مي‌ کند را در ايران نيز شروع کرده ‌ايم و پيش مي ‌رويم و اگر کشوري زودتر از ما اين واکسن را بسازد و ثابت کند که واکسن موثر است، به سرعت مي ‌توانيم واکسن را در ايران نيز بسازيم. 


رييس انستيتو پاستور ايران با اشاره به شباهت علائم کرونا و آنفلوآنزا، اظهار کرد: در حال حاضر هر بيماري که با تب و سرفه مراجعه مي کند، تشخيص کرونا را براي او داده و تست کوويد ?? از او گرفته مي شود، اما در فصل پاييز که بيماري هاي حاد تنفسي شيوع داشته و علائمي شبيه کرونا دارند، کار سخت تر بوده و براي پزشک هم تشخيص بيماري سخت مي‌ شود، آن هم در شرايطي که شناسايي بيمار بسيار اهميت دارد. نکته مهم در اين بين آمادگي براي آن است که بتوانيم همزمان در يک لوله هر دو آزمايش آنفلوآنزا و کرونا را انجام دهيم، زيرا ما در تحريم هستيم و حتي اجازه نمي ‌دهند موارد اهدايي به کشورمان وارد شود، کاري که ناجوانمردانه و غير انساني است. با اين اوصاف ما ظرفيت آزمايشگاهي خود را مي‌ شناسيم و نمي ‌توانيم حدود ?? هزار تست کوويد?? را جدا و حدود ?? هزار تست آنفلوآنزا را جدا انجام دهيم؛ به همين دليل، ماه‌ ها است که در حال بررسي اين موضوع هستيم که چگونه دو تست را در يک لوله آزمايش انجام دهيم. در اين راستا، در سطح کشور و انستيتو پاستور طراحي هاي متفاوتي انجام داديم و اکنون مي ‌دانيم بايد چه راهي را طي کنيم. به شرکت ‌هاي داخلي نيز ماموريت داديم تا به سمت ساخت کيت‌ هاي ترکيبي حرکت کنند. از شرکت هاي خارجي نيز سعي کرديم که مشورت بگيريم. هيچ امکان و انتخابي را نبايد رد کرد، همه امکانات بايد در دست باشد، زيرا آينده مانند جاده اي‌ مه گرفته است که روبرويمان بسيار مبهم است و بايد از تجربيات گذشته نيز استفاده کنيم.


 


دکتر بيگلري در پاسخ به سوالي درباره خطاي کيت‌ هاي آزمايشگاهي مولکولي pcr، گفت: درصد موفقيت کيت‌ هاي مولکولي حدود ?? درصد است. اگر يک مورد مثبت بيماري وجود داشته باشد، تست مولکولي تا ?? درصد مي ‌تواند مثبت بودن را نشان دهد. البته عوامل مختلفي اين درصد را بالا و پايين مي ‌کند که يک عامل درصد خود بيماري است. در اوايل و اواخر بيماري به دليل کاهش تعداد ويروس‌ ها، احتمال مشاهده منفي کاذب زياد مي ‌شود؛ يعني ويروس هست، اما ميزان آن کم است. نوع و نحوه نمونه گيري هم اهميت دارد، گاهي نمونه گيري توسط فرد مسلط انجام شده و در نتيجه نمونه خوبي گرفته مي ‌شود و برعکس اگر نمونه ناشيانه باشد، احتمال مثبت بودن کم مي‌ شود. فاز بيماري، نوع نمونه‌ گيري و مهارت فرد آزمايش کننده و کيفيت کيت‌ ها، همگي در جواب نهايي موثر است. انستيتو پاستور ايران به شکل مداوم آزمايشگاه‌ هاي دولتي و اخيرا آزمايشگاه‌ هاي خصوصي را رصد مي ‌کند.


 


وي افزود: موضوع کيت‌ هاي قاچاق تشخيص کرونا از ابتدا مطرح بوده، اما از ابتدا اجازه نداديم که کيت‌ هايي که مورد تاييد نيستند، وارد شوند. آزمايشگاه‌ هاي دولتي جزو شبکه انستيتو پاستور هستند، اما آزمايشگاه ‌هاي خصوصي توسط آزمايشگاه مرجع کنترل و بازرسي مي ‌شوند که اين همکاري در حال آغاز است که در کنترل و بررسي صدور مجوز بتوانيم نقش داشته باشيم.


 


رييس انستيتو پاستور ايران عنوان کرد: نکته مهم اين است که نمي‌ توان رد کرد که هيچ کيت قاچاقي مورد استفاده قرار نمي ‌گيرد و پروتکل ‌ها به درستي انجام مي ‌شود. آزمايشگاه‌ هاي دولتي به دقت پايش شده و از وضعيت در همه شهرستان‌ ها اطلاع داريم. بر اساس آمار حدود ?? درصد آزمايشگاه ‌هاي دولتي در کشور خوب عمل کرده اند و نمره خوبي مي‌ گيرند.

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261404
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings