• 1401/02/25 - 08:39
  • - تعداد بازدید: 259
  • - تعداد بازدید کنندگان: 259
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
ژنتيک عامل اصلي ايجاد بيماري هاي خاص و صعب العلاج

اهميت آزمايش هاي ژنتيک در کاهش بيماري هاي خاص/ نقش رسانه هاي جمعي در پيشگيري

در گفتگو با عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران مطرح شد اهميت آزمايش هاي ژنتيک در کاهش بيماري هاي خاص/ نقش رسانه هاي جمعي در پيشگيري

262253.mp3 اهميت آزمايش هاي ژنتيک در کاهش بيماري هاي خاص/ نقش رسانه هاي جمعي در پيشگيري

 








اهميت آزمايش هاي ژنتيک در کاهش بيماري هاي خاص/ نقش رسانه ها جمعي در پيشگيري



در گفتگو با عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران مطرح شد
اهميت آزمايش هاي ژنتيک در کاهش بيماري هاي خاص/ نقش رسانه ها جمعي در پيشگيري


عضور هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به نقشه رسانه ها در پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي صعب العلاج، گفت:  انجام آزمايش هاي ژنتيک و جلو گيري از ازدواج هاي فاميلي تنها راه کاهش تعداد بيماران خاص و صعب العلاج است.
دکتر محمد فرانوش؛ فوق تخصص خون و سرطان کودکان در گفتگو با خبرنگار دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: بيماري صعب العلاج به بيماري هايي گفته مي شود که درمان قطعي ندارد و فقط مي توانيم با داروها و... آن را کنترل کنيم .
وي افزود: اين نوع بيماري ها بيشتر در دسته بيماريهاي غير واگير مانند بيماري هاي هموفيلي و تالاسمي و بعضي از بيماريهاي مادرزادي قرار دارند.
فرانوش خاطرنشان کرد: مهمترين علت موثر در بروز اين بيماري ها ضريب هم خوني بوده و در واقع ژنتيک نقش بسزايي در ابتلا به اين دسته بيماري ها دارد. به همين علت اساسي در ازدواج‌هاي فاميلي اين بيماري ها شايع تر است.
اين متخصص خون و سرطان کودکان با بيان اينکه در مناطقي که ازدواج فاميلي بيشتر است مانند سيستان و بلوچستان، به مراتب بيشتر شاهد انواع تالاسمي و بيماريهاي خونريزي دهنده مادرزادي هستيم، افزود: سبک زندگي اگر چه تاثيري در بروز اين بيماري ها ندارد اما مي تواند عوارض بعضي از اين دسته بيماري ها را تشديد کند.
وي گفت: معمولا اين نوع بيماري ها در ابتداي زندگي بروز مي کنند، مانند تالاسمي همچنين بيماري هاي خوني که تا  ??سالگي خود را نشان مي دهند.
فرانوش در ادامه افزود: نوع ديگري از اين دسته بيماري ها با نفوذ کمتر بعد از ?? سالگي بروز کرده و برخي از بيماري‌هاي عصب عضلاني هستند که در دهه دوم و سوم زندگي بروز مي کنند و تا آخر عمر وجود خواهند داشت و فقط با بعضي از داروها قابل کنترل هستند.
وي خاطر نشان کرد: در يکي دو سال اخير براي بعضي از اين بيماريها درمان قطعي پيدا شده مانند تالاسمي که امروزه با ژن درماني و پيوند مغزاستخوان قابل درمان است. البته به شرط اينکه بيماران به موقع براي درمان مراجعه کنند.
اين فوق تخصص خون و سرطان کودکان بيان کرد: در بعضي از بيماريهاي عصب عضلاني با درمان هاي نوين و ژن درماني مسير درمان کاملا تغيير کرده و اين دسته از مشکلات نيز در دسته بيماري هاي علاج پذير قرار گرفته اند.
وي با تاکيد بر نقش رسانه ها در پيشگيري و درمان اين بيماران تصريح کرد: در واقع آموزش عمومي و آموزش بيماران از طريق رسانه مي تواند از ازدواج هاي فاميلي جلوگيري کند و توصيه مي شود اگر قرار است ازدواج فاميلي داشته باشيم حتما قبل از ازدواج، آزمايش هاي ژنتيک انجام شود تا بتوانيم قبل از متولد شدن فرزند مبتلا به بيماري هاي ژنتيک از اين اتفاق جلوگيري کنيم.
فرانوش گفت: خوشبختانه با توجه به شرايط پيشگيري در ايران، شاهد کاهش بيماري هاي مانند هموفيلي و تالاسمي هستيم و انشالله همين روند در ساير بيماري‌هاي ژنتيکي هم ادامه پيدا کند و اين امر باعث شود، هزينه هاي درمان دربخش سلامت به سمت بيماريهاي که قابل درمان هستند، برود و وضعيت سلامت جامعه را بهبود بخشد.
پايان مطلب//
مرجان خرم



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 262253
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings