اهم اقدامات معاونت آموزشي تخصصي و فوق تخصصي دانشکده پزشکي در1400
ايجاد 6 رشته فلوشيپ، راه اندازي بخش هاي آموزشي جديد و برقراري بيمه مسئوليت حرفه اي دستياران
ايجاد ? رشته فلوشيپ، راه اندازي بخش هاي آموزشي جديد و برقراري بيمه مسئوليت حرفه اي دستياران
262157.mp3
ايجاد 6 رشته فلوشيپ، راه اندازي بخش هاي آموزشي جديد و برقراري بيمه مسئوليت حرفه اي دستياران
دکترمحمود رضا آل بويه، معاون آموزش تخصصي و فوق تخصصي دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفتگو با واحد روابط عمومي دانشکده پزشکي در خصوص کارگاهها و مباحثي که در زمينه آموزش بدو ورود ارائه ميشودو همچنيناهم فعاليت هاي اين معاونت ، توضيحاتي ارائه نمود.
دکتر آل بويه درخصوص کارگاههاي بدو ورود دستياران، گفت: اين کارگاهها، در ابتداي سال تحصيلي، توسط معاونت تخصصي و فوق تخصصي دانشگاه علوم پزشکي ايران جهت دستياران جديد الورود برگزار ميشود.
وي با اشاره به اينکه در اين کارگاههاي چند روزه، هر ساله با توجه به نيازسنجيهاي صورت گرفته از سال قبل، محتواي جديدي اضافه و يا محتواهاي بلااستفاده حذف ميشود، افزود: اين کارگاهها چند هدف مهم را دنبال ميکند؛ در درجه اول، امکاني را فراهم ميسازد تا دستياران در نخستين روزهاي ورود خود به دوره تخصص در فضايي نسبتا صميمانه و بدور از فعاليتهاي سنگين مراکز آموزشي درماني گرد هم آيند و با آشنايي کامل با محيط و فرآيندهاي لازم، وظايف باليني خود را آغاز نمايند. همچنين در اين کارگاهها علاوه بر آموزش فرآيندهاي مورد نياز دستياران در طول دوره تحصيل، آموزشهاي عمومي که در حرفه پزشکي تخصصي ضروري به حساب ميآيد نيز ارائه ميشود.
معاونت آموزش تخصصي و فوق تخصصي اظهار کرد: با توجه به اينکه دستياران محترم، دورههاي آموزشي خود را در بيمارستانها طي ميکنند؛ لذا تنها زماني که ميتوانند با دانشگاه و دانشکده پزشکي همچنين کارشناسان و فرآيندهاي مربوطه آشنا شوند، زمان برگزاري کارگاهها است.
دکتر آل بويه، همچنين به مباحثي که در زمينه آموزش بدو ورود ارائه مي شود اشاره نمود و گفت: از جمله موارد مطروحه در کارگاههاي سالجاري مي توان به مواردي نظير؛ اخلاق پزشکي، اصول انجام مشاوره و پذيرش، اصول پرونده نويسي پزشکي، امو رفاهي دانشکده، اهميت اخذ رضايت و برائت آگاهانه در امر درمان، اهميت انجام تحقيق در پزشکي، آشنايي با اداره دستياري دانشگاه، آشنايي با اداره فارغ التحصيلي دانشگاه، آشنايي با اصول داروخانه، آشنايي با امور دستياري دانشکده، آشنايي با سازمان پزشکي قانوني، آشنايي بافرايند دريافت کارانه، پايبندي به اصول رفتار حرفه اي، پرونده نويسي در پزشکي قانوني، تقصير پزشکي، دادن خبر بد، راهنمايي کاربري فراگيران لاگ بوک الکترونيک، سلامت دستياران و تشکيل پرونده سلامت، سير رسيدگي به شکايات پزشکي، فرايند ارزيابي روانشناختي دستياران، قوانين بخش اورژانس، موضوعات مرتبط با پايان نامه و پژوهش در دوران دستياري، مهارتهاي ارتباطي، نظام بيمهاي و کسورات، هموويژلانس، نيدل استيک اشاره نمود.
وي اظهار کرد: از زمان شيوع بيماري کرونا و ممنوعيت ترددهاي غير ضروري از امکانات بالقوه مجازي و غير حضوري، استفاده گرديد و کليه کارگاههاي فوق، در سايت معاونت تخصصي و فوق تخصصي به آدرس https://iums.ac.ir/fa?sid=??? بارگذاري و
فايل هاي با حجم زياد نيز جهت استفاده در آپارات بارگذاري شد.
او در ادامه افزود: اطلاع رساني دراين خصوص به مراکز آموزشي درماني و گروههاي آموزشي به منظور ابلاغ به دستياران انجام شد که تا امروز دفعات مشاهده: ???? بار بوده است اين موضوع به عنوان يک تجربه خوب آموزشي در سالهاي آينده، با توجه به نياز آموزشي تکرار خواهد شد.
دکتر آل بويه، درخصوص برگزاري نشست معاونت آموزش تخصصي با دستياران ارشد و مديران برنامه دستياري و مزاياي اين جلسات با توجه به شرايط کرونا در سال ????گفت: اين جلسات در شرايط همه گيري کرونا با برنامه ريزي و همکاري واحد کامپيوتردانشکده پزشکي براي اولين بار به صورت وبينار و همزمان به صورت حضوري، با تاکيد بر عدم الزام بر شرکت حضوري در جلسه برگزار گرديد.
معاونت آموزشي تخصص و فوق تخصصي دانشگاه، هدف از برگزاري اين جلسات را موارد مختلف نظير، بررسي ريشه اي خودکشي در گروه دستياران و بررسي مشکلات آموزشي دستياران در دوران کرونا و همچنين مشکلات مربوط به بيمه مسئوليت حرفه اي دانست و افزود: يکي از نتايج پر رنگ اين نشست ها ؛ تشويق دستياران به حضور در جلسات مشاوره روانپزشکي که به صورت رايگان در دانشکده با رعايت محرمانه بودن جلسات ميشود گرديد.
وي در ادامه افزود: طرح هزينه بالاي بيمه مسئوليت و عدم توانايي پرداخت توسط دستياران از ديگر موارد مطروحه در اين جلسات بود که مقرر گرديد، معاونت تخصصي و فوق تخصصي، اين امر را جهت افزايش رفاه حال دستياران پيگيري نمايند.که با اقدام اين معاونت، و ساير معاونين دانشگاه قرارداد بيمه مسئوليت مدني جهت دستياران با همکاري شرکت بيمه ايران بسته شد.
معاونت آموزش تخصصي و فوق تخصصي در پاسخ به اين سوال که، آيا در سال ???? رشته هاي جديد در مقطع فلوشيپ و فوق تخصص ايجاد شده است يا خير، گفت: در سال ???? موفق به دريافت مجوز راه اندازي ? مورد رشته جديد بوديم، رشته هاي فلوشيپ کاريوانکولوژي – فلوشيپ جراحي پستان – فلوشيپ آسيب شناسي گوارش فلوشيپ جراحي قاعده جمجمه- فلوشيپ استريوتاکسي و فانکشنال- فلوشيپ جراحي درون بين در بيمارستان فيروزگر – آموزشي شدن بخش فوق تخصص روماتولوژي در بيمارستان فيروزگر- از جمله عناوين رشته هاي جديد بودند.
دکتر محمود رضا آل بويه، معاونت تخصصي و فوق تخصصي درخصوص فرآيند تاسيس رشته هاي جديد اظهارکرد: با توجه به افزايش توانمندي هاي گروههاي آموزشي باليني دانشگاه و اعلام آمادگي آنها باتاسيس رشته هاي جديد، فرايند راه اندازي رشته هاي جديد ادامه دارد.
وي ادامه داد: پس از ارزشيابي اين معاونت و موافقت دانشکده، اطلاعات به معاونت آموزشي دانشگاه ارسال و از آن معاونت به دبيرخانه شوراي آموزش تخصصي و فوق تخصصي وزارت متبوع ارسال و پيگيري ميشود.
: