ايران به جمع کشورهاي توليدکننده کيت تشخيص سريع اوميکرون پيوست
ايران به جمع کشورهاي توليدکننده کيت تشخيص سريع اوميکرون پيوست
مديرعامل شرکت دانش بنيان سلامت الکترونيک برکت گفت: ايران جزو معدود کشورهاي دنيا است که موفق به توليد کيت تشخيص سريع اوميکرون شد و به جمع سه کشور داراي اين فناوري پيوست.
به گزارش مفدا، دکتر سجاد مروجي در اين ظاره اظهار داشت: در حال حاضر اين کيت ها براي شناسايي سويه جديد کرونا طراحي شده و در آينده هم مي تواند سويه هاي ديگر ويروس کرونا را در صورت شيوع شناسايي کرد.
وي با بيان اينکه شناسايي گونه جديد ويروس کرونا در مدت ?? دقيقه به کمک اين کيت ها امکان پذير است، ادامه داد: پس از انجام تست، بارکد کيت، کد ملي بيمار، کد ملي نمونهگير و تاريخ و محل نمونه گيري به صورت ديجيتال ثبت مي شود و بعد از آن رديابي افراد مرتبط با فرد آلوده به صورت هوشمند انجام مي شود.
مديرعامل شرکت دانش بنيان سلامت الکترونيک برکت با يادآوري اينکه کيت تشخيص سريع اوميکرن با توان محققان داخلي توليد شده است، اظهار داشت: اين محصول فناورانه ايراني وارد بازار داخل کشور شده و در حال استفاده است.
مروجي تصريح کرد: اين کيت داراي ?? درصد دقت و ?? درصد حساسيت است که نشان دهنده دقت بسيار بالاي اين محصول ايراني است.
وي ظرفيت توليد روزانه اين کيت را حدود ??? هزار کيت اعلام کرد و گفت: در صورت نياز کشور مي توان اين ظرفيت توليد را افزايش داد.
به گزارش ايرنا، محققان آفريقاي جنوبي چندي پيش گونهاي جديد از ويروس کرونا را شناسايي کردند که داراي جهشهاي چندگانه است. سازمان جهاني بهداشت اين گونه جديد را به عنوان يک گونه نگران کننده معرفي و بر اساس ترتيب الفباي يوناني، آن را «اوميکرون» نامگذاري کرده است.
سويه اوميکرون داراي ?? جهش در پروتئين اسپايک است که براي چسبيدن و حمله به سلول استفاده ميشود. اين تعداد جهش غيرعادي است و ميتواند توجيهي براي گسترش سريع اين گونه باشد. اين سويه، قادر به آلوده کردن افراد واکسينه شده و نيز بهبوديافتگان است. در مقايسه با اوميکرون، گونه دلتا تنها داراي ?? جهش ژنتيکي در پروتئين تاجدار خود است
براساس اعلام سازمان جهاني بهداشت موارد ابتلا به اوميکرون در هر ?? تا ?? ساعت ? برابر ميشود که اين امر نشان ميدهد اين سويه جديد از «مزيت رشد قابل توجهي» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب بوده، برخوردار است.