به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي
بيشترين کمک معاونت فرهنگي و دانشجويي بايد به انجمنهاي علمي ارائه شود
دکتر هاشمي:بيشترين کمک معاونت فرهنگي و دانشجويي بايد به انجمنهاي علمي ارائه شود
261003.mp3
بيشترين کمک معاونت فرهنگي و دانشجويي بايد به انجمنهاي علمي ارائه شود
دومين نشست انجمنهاي علمي دانشجويي دانشگاههاي علوم پزشکي کشور مورخ پنجم شهريورماه در مرکز همايشهاي بينالمللي رازي دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزارشد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه ؛دکتر سيدحسن قاضي زاده هاشمي وزير بهداشت در جمع دبيران انجمنهاي علمي به سخنراني پرداخت و بر اهميت نقش اين انجمنها در ارتقاء سطح سلامت جامعه تاکيد کرد. به اعتقاد وي اين انجمنها از مهمترين نهادهاي دانشجويي در دانشگاهها هستند.
هاشمي با اشاره به اينکه باعث افتخار است که اين حرکت ارزشمند در دولت يازدهم شروع شد و مسير بالندگي خود را طي ميکند، گفت: بسيار خوشحالم که همکاران ما در معاونت فرهنگي در تابستان شرايط خوبي براي دانشجويان فراهم آوردهاند. سرگرمي در دوران ما عمران اردوي ملي بود که الان تحت عنوان اردوي جهادي شناخته ميشود. کار ما فرغان کشيدن و پل سختن در روستاهاي دور افتاده بود. در دو سه هفته گذشته برنامههاي مفيد و متنوعي براي دانشجويان رشتههاي علوم پزشکي تدارک ديده شده است.
وي ادامه داد: جشنواره فيلم سلامت با حضور جدي تعدادي از دوستان شما برگزار ميشود که بسيار جالب است و کار خوبي است که شروع شده، دومين نشست انجمنهاي علمي نيز هم اکنون در حال برگزاري است که بسيار اهميت دارد و همزمان هم در تبريز دوستان شما در دوازده رشته ورزشي در حال رقابت هستند. قبل از آن هم گروه نشريات و کانونهاي فرهنگي برنامه داشتند. از دوستان عزيزم در معاونت فرهنگي و دانشجويي که تلاش ميکنند محيط دانشگاه با نشاط و پر تحرک شود، صميمانه تشکر ميکنم.
وزير بهداشت با تاکيد بر اينکه انجمنهاي علمي بايد رفتار علمي درستي در پيش بگيرند، تاکيد کرد: اگر انجمنهاي علمي کار خود را درست انجام دهند، ميتوانند مهمترين مجموعه در دانشگاهها باشند که بسيار هم ارزشمند هستند. چرا که گروههاي ديگر امتحان خوبي پس ندادهاند و به همين دليل است که تعداد مخاطبانشان حداقلي است، به ويژه گروههايي که کار سياسي از نوع سياسيکاري انجام ميدهند در فضاي دانشگاهي کشور حداقل مخاطبان را دارند.
هاشمي همچنين اضافه کرد: دانشگاه محل علم، گفتگو و تضارت آرا است و از کانونهاي مهم آزادانديشي است و در عين حال آينده کشور در اختيار دانشگاه است. دانشگاه چون برآمده از همه اقشار جامعه است به هيچ وجه يک جانبه گرايي و رفتارهاي تک بعدي و نگاههاي جزمي و لوله تفنگي را نميپذيرد. لوله تفنگي يک اصطلاح چشم پزشکي است يعني کسي که فقط از يک زاويه پنج تا ?? درصد ديد برخوردار است و ميدان ديد او به حداقل رسيده باشد. اين در حالي است که شما ميتوانيد وسعت ديد زيادي داشته باشيد.
وي با تاکيد بر اينکه در دانشگاه بايد وسعت نظر بلند و سعه صدر زياد داشت، اظهار داشت: هر کس پرچمي بلند کند و بخواهد همه را زير آن پرچم داشته باشد شدني نيست، مگر اينکه در حوزه علم، دانش و پژوهش باشد. شما به عنوان انجمنهاي علمي اين تابلو را خراب نکنيد و زير اين بيرق کار سياسي و حزبي نکنيد. اين چتر بايد وسيع باشد و همه را در بر بگيرد. هر کس براي کار علمي و پژوهشي بايد بتواند جايي براي حضور داشته باشد.
وزير بهداشت با اشاره به کپسولهاي سه دقيقهاي که در حضور وي ارائه شده، گفت: اين اجراها بسيار عالي و خوب بود، بلا استثناء يک نمک اجتماعي داشت و يک درد مردمي باعث شده بود دوستان به دنبال راه حل و درمان باشند و اين رويکرد بسيار ارزشمند است. شما در حال حاضر در شروع کار هستيد و در سالهاي بعد که اوج بگيريد قطعا ميتوانيد کمک حال بخشهاي مختلف درماني بهداشتي، آموزشي و پژوهشي کشور باشيد. البته زياد بلند پروازي نکنيد و گمان نبريد که اوضاع سلامت کشور خراب و است و شما از آسمان آمدهايد که همه اين مشکلات را حل کنيد. همه مشکلات از جايي شروع ميشود که فکر کنيم عقل کل هستيم. در حالي که ما به عنوان بشر نقائصي داريم.
قاضي زاده هاشمي اضافه کرد: حرکت شما در يک دورهاي به بلوغ کامل خواهد رسيد، الان از خودتان توقع زياد از حد نداشته باشيد اما براي کاري که ميکنيد ارزش و احترام بسياري قائل باشيد. به نظر من بيشترين کمک معاونت بايد به انجمنهاي علمي باشد. ممکن است به خاطر اين حرف به من انتقاد شود اما هيچ اشکالي ندارد. ما ادعا داريم نسل ما بيشتر از کساني که امروز داد و بيداد ميکنند و فرياد ميزنند، پاي انقلاب بوده است.
وي با ذکر اين نکته که فعاليتي که در دانشگاههاي ما جواب ميدهد، همين حرکت شماست، اظهار داشت: اين حرکت از دل اردوهاي جهادي در ميآيد، به اين معنا که در بين مردم برويم و مردم را بفهميم، کنار آنها زندگي کنيم و با مشکلات آنها آشنا شويم. حکومت ما عليرغم اينکه حکومت مردمي است اما فاصله بين اقشار آسيب پذير و تصميمگيرندگان زياد است اين موضوع در ديگر کشورهاي دنيا هم وجود دارد اما در کشور ما انتظار اين است که اگر فاصلهاي هم هست به حداقل برسد.
وزير بهداشت خطاب به دانشجويان گفت: اين فعاليت باعث ميشود اگر در آينده تصميمساز ميشويد، بريده از مردم نباشيد به علاوه اينکه براي شخصيت شما نيز بسيار موثر خواهد بود. اين يک نصيحت نيست چرا که نسل ما در دوران دانشجويي به آن عمل کرده است. اين فعاليتها ميتواند شخصيت شما را برجسته کند که وقتي به پايان زندگي نزديک ميشويد به دوره حياط خود افتخار کنيد و از اين راضي باشيد که آنچه از دستتان برآمده براي خود، خانواده و کشور و حتي برخي از شما براي بشريت انجام دادهايد.
وي در پايان اظهار داشت: اين انجمنهاي علمي که در رشتههاي مختلف علوم پزشکي تشکل شده و فعاليت ميکنند باعث ميشوند در آينده مهربانتر از آن باشيم که امروز هستيم. در کنار هم قرار گرفتن و فعاليت کردن دانشجويان پرستاري، پزشکي، آزمايشگاه، مامايي، بهداشت و غيره، باعث ميشود که همدلي و دوستي تداوم پيدا کند، بايد بدانيم که ما يک تيم هستيم و اين تيم قرار است براي سالمت مردم همکاري کنند.
: