• 1400/09/10 - 05:37
  • - تعداد بازدید: 149
  • - تعداد بازدید کنندگان: 149
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

تلاش 40 فناور و پژوهشگر ايراني براي ساخت تراشه کاهش اثرات پارکينسون

تلاش ?? فناور و پژوهشگر ايراني براي ساخت تراشه کاهش اثرات پارکينسون

262034.mp3 تلاش 40 فناور و پژوهشگر ايراني براي ساخت تراشه کاهش اثرات پارکينسون









تلاش ?? فناور و پژوهشگر ايراني براي ساخت تراشه کاهش اثرات پارکينسون



تلاش ?? فناور و پژوهشگر ايراني براي ساخت تراشه کاهش اثرات پارکينسون


?? فناور و پژوهشگر ايراني در حوزه ايمپلنت ‌هاي مغزي در حال فعاليت براي ساخت تراشه کاهش اثرات بيماري پارکينسون قابل کاشت در بدن هستند که اميد مي رود اين طرح بزرگ ملي تا پايان امسال به بهره برداري برسد.
به گزارش معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، تحريک هسته­ هاي عمقي مغز يکي از روش­ هاي مفيد براي غلبه بر پارکينسون است که با توجه به ظرفيت ­هاي مهندسي و پزشکي موجود در کشور، امکان دسترسي به اين فناوري فراهم شده، در تدوين طرح تحريک عمقي مغز سعي شده است که تمامي ابعاد طراحي يک سيستم تحريک عمقي مغز در نظر گرفته شود.
اين طرح بزرگ ملي که با حمايت ستاد توسعه علوم و فناوري ‌هاي شناختي در حال انجام بوده شامل زيرپروژه­ هاي اصلي همچون طراحي و پياده‌سازي مدارهاي مجتمع آنالوگ و ديجيتال مورد نياز، طراحي و ساخت يک بسته‌ بندي هرمتيک براي سيستم تحريک، بهبود و توسعه الکترود فلزي و ايجاد مدل پارکينسون در ميمون و آزمايش سيستم ساخته‌ شده بر روي ميمون پارکينسوني است.
هدف از انجام اين طرح، ساخت قطعه ­اي است که با کاشت در داخل بدن انسان بتواند اثرات بيماري پارکينسون را کاهش دهد.
اين طرح بزرگ ملي شامل ? بخش فني و مهندسي و بخش پزشکي است. بخش فني و مهندسي، امور مربوط به ساخت قطعه را دربرمي­گيرد که شامل ساخت مدار مجتمع و بوردهاي الکترونيکي، ساخت الکترود فلزي و ساخت جعبه قابل کاشت در بدن موجود زنده است،  اين بخش با همکاري دانشگاه تهران،  دانشگاه صنعتي سهند تبريز و دو شرکت دانش ‌بنيان انجام مي ­شود.
بخش پزشکي، امور مربوط به کاشت قطعه در بدن موجود زنده (ميمون) را دربرمي ­گيرد که شامل تهيه و نگهداري ميمون­ ها، ايجاد حالت بيماري، جراحي جهت کاشت قطعه در بدن ميمون، رسيدگي ­هاي پس از عمل، و ارزيابي عملکرد قطعه در بهبودي ميمون است. اين بخش با همکاري پژوهشگاه رويان،  دانشگاه علوم پزشکي ايران و دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي انجام مي­ شود.
وسعت طرح و ماهيت بين ‌رشته ­اي آن، همکاري نزديک بين چندين موسسه بزرگ علمي و آکادميک و همچنين دو شرکت دانش ‌بنيان صنعتي کشور را مي ‌طلبد که در نوع خود منحصر به فرد است و مي­ تواند الگوي خوبي براي پروژه ­هاي مشابه در سطح ملي باشد.
اين طرح پيشران، پس از تخصيص بودجه لازم از ابتداي بهار ???? آغاز به کار کرد و اولين جلسه رسمي و معارفه گروه ناظران به گروه مجري نيز در ارديبهشت آن سال برگزار شد، بر اساس گزارش­ هاي دريافت ‌شده از گروه مجري، ميزان پيشرفت طرح تا پايان سال ????، ?? درصد برآورد شد،  انتظار مي­ رود اين طرح بزرگ ملي براي امسال به سرانجام برسد.
همچنين با توجه به انعقاد قرارداد بين ستاد توسعه علوم و فناوري ­هاي شناختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و يکي از شرکت­ هاي فعال در حوزه ميکروالکترونيک کشور جهت ساخت مدارهاي مجتمع طراحي ‌شده در اين پروژه و با توجه به برنامه­ ريزي انجام ‌شده، اولين فاز ساخت مدارهاي مجتمع در اواسط پاييز ???? آغاز شد و انتظار مي­رود در ابتداي زمستان امسال، نتايج آزمايش ­­هاي مورد نظر بر روي تراشه­ هاي ساخته‌ شده آماده انتشار شود.
در اين طرح بزرگ ملي که هدف آن به کارگيري سيستم طراحي‌ شده در ميمون و در نهايت و در صورت امکان بر روي انسان است، ?? محقق شامل ?? عضو هيات علمي از هشت رشته دانشگاهي مشغول به فعاليت تحقيقاتي هستند.
منبع: ايرنا



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 262034
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings