• 1399/02/28 - 06:14
  • - تعداد بازدید: 2019
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2019
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

دارو هاي کنترل کننده فشار خون در ابتلا يا عدم ابتلا به کرونا تاثيري ندارند

فلوشيپ قلب دانشگاه علوم پزشکي ايران: دارو هاي کنترل کننده فشار خون در ابتلا يا عدم ابتلا به کرونا تاثيري ندارند

261308.mp3 دارو هاي کنترل کننده فشار خون در ابتلا يا عدم ابتلا به کرونا تاثيري ندارند




فلوشيپ قلب دانشگاه علوم پزشکي ايران: دارو هاي کنترل کننده فشار خون در ابتلا يا عدم ابتلا به کرونا تاثيري ندارند استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران: هيچ کدام از داروهاي کنترل کننده فشار خون تاثير مثبت و منفي در ابتلا يا عدم ابتلا به کرونا ندارند.
به گزارش روابط عمومي  دانشگاه: دکتر مرجان حاج احمدي؛ فلوشيپ نارسايي و پيوند قلب و استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران به مناسبت روز جهاني فشار خون( 27 ارديبهشت ) عنوان کرد:  بيماري پرفشاري خون يا فشار خون بالا يکي از بيماري هاي شايع در مراکز پزشکي است و عوارض بسيار جدي روي ارگان هاي حياتي بدن از جمله چشم و مغز قلب و کليه ايجاد مي کند.
 متخصص قلب و عروق مجتمع حضرت رسول (ص) در خصوص تعريف فشار خون بيان کرد: فشار خون، فشاري است که به صورت طبيعي از سمت جريان خون به ديواره عروق وارد مي‌شود ، دو نوع فشار خون داريم که شامل فشار خون بالا و فشار خون پايين است .
فشار خون بالا فشاري است که از طرف جريان خون در زمان ضربان قلب به جدار عروق وارد و فشار خون پايين به فشاري گفته مي‌شود که از سمت جريان خون به جداره عروق در فاصله مابين دو ضربه به قلب وارد مي شود.
 دکتر حاج احمدي اظهار کرد: دو چيز تعيين کننده فشار خون هستند: مقداري از خون که با هر ضربه از قلب خارج مي شود، دومين مورد مقاومتي که عروق در مقابل آن جريان خون دارند ؛ يعني هرچه عروق باريک تر باشد و مقاومت آن ها هم بالاتر فشار خون بالاتر است .
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران خاطرنشان کرد:  افراد ممکن است مدت هاي طولاني فشارخون داشته باشند ولي داراي هيچ علائم نباشند ،چون فشار که از سمت خون به عروق وارد مي‌شود بالاست باعث آسيب پذيري جداره مي شود به ويژه در ارگان‌هايي که عروق در آنها باريک تر و آسيب پذيرتر است سلامتي به خطر مي‌افتد.
وي گفت: به علت شيوع بالاي پرفشاري خون، در خصوص عوامل اپيدميولوژي و پاتوفيزيولوژي بروزاين بيماري مطالعات بسياري انجام گرفته است که خوشبختانه ثابت شده اگر افراد فشارخون خود را کنترل نمايند به ميزان قابل توجهي از ميزان بيماري ها و مرگ و مير کاهش مي يابد.
 گفتني است داروهاي زيادي از رده هاي مختلف در کنترل اين بيماري نقش دارند که بايد درست استفاده شوند و در کنار آن مي بايست تغذيه سالم ، ورزش، تغيير شيوه زندگي وترک سيگار را هم مد نظر قرار داد.
دکتر حاج احمدي تصريح کرد :با توجه به کنترل بودن اين بيماري نه تنها در ايران بلکه در سراسر دنيا بزرگترين علت و قابل پيشگيري بيماري هاي قلبي و عروقي ؛ فشارخون است که قابل کنترل مي باشد .
وي افزود: در مطالعه اي که در سال ???? ميلادي  انجام گرفت ، تخمين زده شد عامل مستقيم و غيرمستقيم ?? ميليون مرگ در سال و ??? ميليون سال ناتواني ؛فشار خون است.
دکتر حاج احمدي ذکر کرد: مهمترين مشکل ما در برابر بيماران بي علامتي پرفشاري خون است و با توجه به اينکه که تاثيرداروهاي کنترل کننده در کوتاه مدت مشاهده نمي شود ،بسياري از بيماران حاضر به پذيرش بيماري خود نيستند و پيگيري درمان نمي نمايند ؛ در واقع زماني که فشار خون خيلي بالا رفته باشد يا باعث عوارضي در بخش‌هاي مختلف بدن شود آن موقع علامت‌دار مي‌شود .
استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص مهمترين عواملي که ما را در خطر پرفشاري خون قرار مي دهد ، گفت:  برخي از عوامل کنترلشان دست ما نيست مثل سن ، نژاد ، سابقه خانوادگي ومسائل ژنتيکي ؛ ولي بسياري از عوامل خطر هستند که قابل کنترل مي باشند مثل اضافه وزن ،چاقي، مصرف سيگار و تنباکو ، بي‌تحرکي ، رژيم غذايي پرنمک سديم و کم پتاسيم، مصرف زياد الکل،  زندگي پر استرس و خيلي از بيماري هاي مزمن .
 وي افزود : فشار خون در برخي از افراد که داراي فشار خون بالا هستند مي تواند باعث سردرد و تنگي نفس و خون دماغ شود اما بايد به اين نکته توجه کرد اين علائم اختصاصي نيستند و در زماني که فشارخون بي علامت است خطر بيشتري دارد چون باعث وارد آمدن نيروي بيشتري از جريان خون به جداره عروق مي شود و باعث بروز سکته هاي قلبي و مغزي و بيماريهاي کليوي مي شود، به عبارت ديگر بي علامتي فشار خون به معناي اين نيست که ما را دچار عارضه نمي کند.
فلوشيپ نارسايي و پيوند قلب دانشگاه در جواب اين پرسش که از کجا بفهميم که فشار خون بالا داريم يا نه؟ پاسخ داد : در خصوص افراد بالاي ?? سال در هر مراجعه به پزشک بايد فشار خون اندازه گيري شود و در مورد افراد بالاي 40 سال ، يکبار اندازه‌گيري فشارخون در سال الزامي است ،البته آنهايي که مبتلا به پرفشاري خون هستند بايد در فواصل کوتاه تر فشار خون خود را کنترل نمايند.
دکترحاج احمدي اعلام کرد: در زمان کنوني به علت شيوع چاقي و کم تحرکي در کودکان و شيوع پرفشاري خون در اين رده سني ، توصيه مي‌شود فشار خون افراد بالاي سه سال هم اندازه گيري شود و دستگاه هاي معتبر به ويژه دستگاه هاي ديجتال بازويي براي کنترل فشار خون مناسب  مي باشد.
وي تاکيد کرد:  براي اندازه گيري فشار خون در منزل بهترين کار اين است که نحوه درست اندازه گيري فشار خون را ياد بگيريم و درصورت مشاهده فشار خون بالا ، زمان اندازه‌گيري در منزل براي اطمينان و کنترل آن حتما به پزشک مراجعه نماييم.
 ايشان با اشاره به اينکه يک بار اندازه گيري بالاتر از نرمال به معناي پرفشاري خون  و برچسب بيماري نيست ، افزود: براي اطمينان بايد فشارخون چندين بار چک شود .
دکتر حاج احمدي اظهار کرد : برخي از افراد هنگام مراجعه به مراکز درماني به علت هيجان دچار فشار خون بالا مي شوند لذا براي اطلاع از بيماري توصيه مي‌شود طبق پروتکل پزشکي چندين بار فشار خود را در منزل با يک دستگاه مطمئن اندازه گيري نمايند.
ايشان درخصوص ارتباط بيماري کرونا و فشارخون اعلام کرد: خوشبختانه مطالعات نشان مي دهد کساني که داراي پرفشاري خون هستند نسبت به ساير افراد ،در صورت ابتلا به کرونا از نظر ميزان مرگ و مير در رده بالاتري قرار ندارند و هيچ کدام از دارو ها در ابتلا يا عدم ابتلا به کرونا تاثير مثبت و منفي ندارد.همچنين داروهاي فشارخون هيچکدام باعث تشديد بيماري کرونا يا افزايش مرگ و مير نمي‌شود .
دکتر حاج احمدي افزود:  طبق آخرين توصيه‌هاي انجمن قلب و عروق آمريکا و اروپا کساني که فشار خون دارند در صورت ابتلا به کرونا نبايد داروهاي خود را قطع نمايند بلکه بايدهمان پروتکلهاي قبلي رعايت شود ونيازي به تغيير داروهاي پرفشاري خون نيست.

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261308
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings