• 1400/08/24 - 05:26
  • - تعداد بازدید: 169
  • - تعداد بازدید کنندگان: 169
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

در پي توصيه سرپرست جديد دانشگاه براي اولين بار در کشور انجام شد؛ سي دقيقه چالش پر استرس براي اهداي عضو بعد از مرگ قلبي در شرايط کنترل نشده

در پي توصيه سرپرست جديد دانشگاه براي اولين بار در کشور انجام شد؛ سي دقيقه چالش پر استرس براي اهداي عضو بعد از مرگ قلبي در شرايط کنترل نشده

262010.mp3 در پي توصيه سرپرست جديد دانشگاه براي اولين بار در کشور انجام شد؛ سي دقيقه چالش پر استرس براي اهداي عضو بعد از مرگ قلبي در شرايط کنترل نشده









سي دقيقه چالش پر استرس براي اهداي عضو بعد از مرگ قلبي در شرايط کنترل نشده



در پي توصيه سرپرست جديد دانشگاه براي اولين بار در کشور انجام شد؛
سي دقيقه چالش پر استرس براي اهداي عضو بعد از مرگ قلبي در شرايط کنترل نشده


براي اولين بار در کشور با همکاري تيم جراحي قلب و بيهوشي قلب بيمارستان حضرت رسول اکرم(ص) اهداي اعضاي بيمار مرگ مغزي با ايست قلبي غير کنترل شده (UNCONTROLLED (DCD  در دانشگاه علوم پزشکي ايران با موفقيت انجام شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر سام زراعتيان نژاد دواني؛ متخصص جراحي هاي عمومي و فوق تخصص جراحي هاي قلب و پيوند بيمارستان رسول اکرم (ص)، درباره فرايند اهداي اعضاي بيمار مرگ مغزي در شرايط غيرکنترل شده براي اولين بار در کشور گفت: به دليل کاهش اهداي عضو در دوران کرونا، چند استراتژي براي تسهيل و افزايش اهداي عضو برنامه‌ريزي کرديم که يکي از اين استراتژي‌ها استفاده از اهداي اعضا بعد از مرگ قلبي بود.
دکتر زراعتيان با اشاره به جديد بودن اين شيوه در مقايسه با شيوه شايع اهداي عضو در مرگ مغزي تصريح کرد: در اين عمل که براي اولين بار در کشور انجام شد، با برنامه ريزي ? ماهه با وزارت بهداشت و سازمان اهداي عضو توانستيم بدن را حفظ کرده و با حفظ جريان خون رساني به قلب و فعال کردن آن، شرايط را براي تخليه اعضاي سالم براي اهدا فراهم کنيم.
وي در زمينه چالش هايي که در اين عمل با آن مواجه شدند، گفت: مرگ مغزي با ايست کامل قلبي کاملاً غير قابل کنترل است، بنابراين اهدا بايد بعد از مرگ مغزي يا ايست قلبي کامل انجام و اعضاي قابل اهدا بايد سريعاً به اتاق عمل منتقل و به منظور داشتن يک عضو اهدايي سالم بايد عمل پيوند در مدت نيم ساعت انجام شود.
زراعتيان با بيان اينکه همه اعضاي سالم در صورتي که  مرگ مغزي يا ايست قلبي به طور قطع تاييد شود، قابليت اهدا شدن را دارند، يادآور شد: اين اقدام از نظر تکنيکي کاملاً چالشي است و استرس بالايي دارد. براي انجام اين عمل، کار تيمي دقيق گروه بيهوشي و جراحان نياز بود و با يک مديريت عالي و کمک و لطف خدا اين عمل با موفقيت انجام و زندگي دوباره به افراد اهدا شد.
فوق تخصص جراحي هاي قلب و پيوند در ادامه سه کشور انگلستان، امريکا و اسپانيا را تنها کشورهايي نام برد که قبل از ايران موفق به انجام فرايند اهداي اعضاي بيمار پس از توقف کامل قلب شده اند و در خصوص تفاوتهاي تکنيکي فرايند اجرا شده در ايران با ساير کشورها افزود: آنها از دستگاه هاي اکسيژن ساز ويژه و گران قيمت استفاده مي کنند در حاليکه در ايران اغلب از دستگاه اکسيژن ساز معمولي که به صرفه تر است، استفاده مي‌شود. موضوع ديگر اينکه آنها قلب را مجدد به جريان نمي‌اندازند و حدود ?? ساعت منتظر مي‌شوند تا ببينند چه اتفاقي براي بيمار رخ مي‌دهد اما در ايران قلب را مجدد براي مدتي فعال مي‌کنيم تا به بدن خون‌رساني شود و بتوان اعضاي قابل اهدا را سالم خارج کرد.
دکتر زراعتيان با اشاره به توان تخصصي پزشکان کشور تاکيد کرد: اين جراحي عمل پيچيده اي براي جراحان ها متخصص ايراني محسوب نمي شود و همه جراحان متخصص کشور قادر به انجام چنين عملي هستند.
وي يادآور شد: فرايند کنترل شده اين پيوند يک ماه قبل در همين بيمارستان و چند ماه قبل در دانشگاه علوم پزشکي شيراز انجام شده بود ولي نوع کنترل نشده فقط در دانشگاه علوم پزشکي ايران انجام شده است.
اين فوق تخصص جراحي قلب، توجه به تغييرات و نوآوري ها و تاسيس مرکز نوآوري هاي پيوند را از توصيه هاي دکتر عبدالرضا پازوکي؛ سرپرست جديد دانشگاه اعلام کرد و از تهيه دو دستگاه قلبي ريوي برون بدني خبر داد  که يکي اهدايي از سوي سازمان بهداشت جهاني و ديگري با حمايت وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکي ايران تهيه شده است.
دکتر زراعتيان در خصوص انجام پيوند در اين دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکي ايران موضوع پيوند ريه را به جديت پيگيري مي کند و پيوند کبد هم در بيمارستان فيروزگر توسط تيم همکار انجام مي شود.
وي افزود: در بيمارستان حضرت رسول ماهيانه حدود هفده مورد اهداي عضو داريم از قبيل اهداي قلب، کبد، کليه، لوزالمعده و در برخي اوقات با همکاري اساتيد از دانشگاه علوم پزشکي تهران، پيوند ريه انجام مي شود.
وي در باره سابقه پيوند اعضا در دانشگاه ايران گفت: واحد پيوند و فرآوري اعضا در دانشگاه علوم پزشکي ايران از سال ?? به عنوان يک واحد مستقل فعاليت خود را در  مجتمع حضرت رسول آغاز کرده و در ? سال اخير نيز از سوي وزارت بهداشت به عنوان واحد برتر اهداي عضو معرفي شده است.
 دکتر زراعتيان در پايان تصريح کرد: بسيار زيباست که با اهدا اعضاي بدن پس از مرگ به افراد نيازمند زندگي ببخشيم و به اين باور داشته باشيم که مردن پايان زندگي نيست بلکه حيات ادامه دارد و انشالله با فرهنگ سازي در اين زمينه بتوانيم تعداد اهداي عضو را افزايش دهيم.
پايان خبر//
مجيد نظامي



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 262010
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings