• 1400/09/10 - 08:59
  • - تعداد بازدید: 167
  • - تعداد بازدید کنندگان: 167
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

درمان «سرطان پروستات» با تشخيص زودهنگام امکان دارد

درمان «سرطان پروستات» با تشخيص زودهنگام امکان دارد

262036.mp3 درمان «سرطان پروستات» با تشخيص زودهنگام امکان دارد









درمان «سرطان پروستات» با تشخيص زودهنگام امکان دارد



درمان «سرطان پروستات» با تشخيص زودهنگام امکان دارد


استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران با تشريح ? روش غربالگري سرطان پروستات از درمان اين بيماري شايع مردان؛ به شرط تشخيص زودهنگام خبر داد.
 به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر مهيار غفوري؛ فوق تخصص راديولوژي و استاد اين دانشگاه درباره تشخيص و درمان سرطان پروستات گفت: سرطان پروستات سرطان شايعي است و تعداد زيادي از مردان دچار آن مي شوند و در هر سال تعدادي از مرگ و ميرها به دليل ابتلا به اين بيماري است.
وي ادامه داد: اگر سرطان پروستات در مراحل اوليه تشخيص داده شود، درمان قطعي دارد و کساني که تحت درمان هستند، مي توانند عمر طبيعي داشته باشند.
غفوري تصريح کرد: ولي اگر اين سرطان در مراحل اوليه تشخيص داده نشود و بيماري پيشرفت کند و از پروستات به قسمت‌هاي ديگر بدن از جمله استخوان ها را درگير کند مشکلات و ناراحتي هاي بسياري براي بيمار ايجاد مي‌شود و معمولاً درمان مانند مراحل اوليه موثر نخواهد بود.
وي ادامه داد: متاسفانه سرطان پروستات در مراحل اوليه علائم خاصي ندارد که بيمار بخواهد بر اساس آن علائم به پزشک مراجعه کند در حالي که بزرگي و خوش خيمي پروستات و عفونت هاي پروستات، علائم ادراري ايجاد مي کند، ولي سرطان پروستات علائم خاصي ندارد بنابراين بيماران در مراحل اوليه مراجعه نمي‌کنند.
غفوري افزود: براين اساس براي تشخيص سرطان پروستات در مراحل اوليه از روش هاي غربالگري استفاده مي شود که در اين زمينه يک نوع آزمايش خون صورت مي پذيرد و مقدار شاخص psa مشخص مي شود و اگر مقدار اين شاخص بالا رفته باشد شک به سرطان پروستات وجود خواهد داشت البته اين شاخص فقط در سرطان پروستات بالا نمي رود بلکه براي بزرگي و خوش خيمي يا عفونت‌هاي پروستات نيز بالا مي رود.
استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران ادامه داد: قدم بعدي براي تشخيص زودهنگام سرطان پروستات، نمونه برداري از پروستات است که نمونه برداري با دستگاه هاي سونوگرافي از طريق مقعد انجام مي شود و چند نمونه از سمت راست و چپ پروستات تهيه مي‌شود و در مراحل پاتولوژي اين نمونه‌ها بررسي و اگر سرطان پروستات وجود داشته باشد تشخيص داده مي شود، البته ممکن است برخي از توده هاي سرطاني کوچک باشد و گاهي در دو مرحله نمونه برداري انجام شود.
غفوري تصريح کرد: يک روش تصويربرداري جديدي نيز وجود دارد که دقيق تر است و پروستات را بررسي و نواحي مشکوک به سرطان پروستات را مشخص مي کند.
همچنين روش ديگري براي تشخيص سرطان پروستات وجود دارد که به نمونه برداري با روش فيروژن با کمک ام آر آي معروف است.
 وي ادامه داد: استفاده از دستگاه هاي سونوگرافي مجهز به نوعي تجهيزات که مي توان تصاوير ام آر آي را در دستگاه‌هاي سونوگرافي تلفيق کرد و همزمان تصاوير تلفيق شده سونوگرافي و ام آر آي را بررسي و آن ضايعات که در ام آر آي ديده مي‌شود و مشکوک به سرطان پروستات است به طور دقيق نمونه برداري کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران خاطرنشان کرد: بنابراين با دو روش جديد، مي توان تعداد بسيار زيادي از سرطان هاي پروستات بيماران را در مراحل اوليه تشخيص و درمان قطعي کرد تا افراد در طول عمر مشکل ديگري نداشته باشد و به طور طبيعي زندگي کنند.
پايان مطلب//
علي رمضانپور



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 262036
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings