• 1397/10/16 - 05:32
  • - تعداد بازدید: 1671
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1671
  • زمان مطالعه: 11 دقیقه
در جلسه شوراي معاونين وزارت بهداشت مطرح شد:

دکتر قاضي زاده هاشمي : دکتر نمکي در سمت سرپرست وزارت بهداشت، مسئوليت خطيري را برعهده گرفته‌اند

وزير سابق بهداشت: هدف گيري اصلي ما اجراي فرمان رهبري بود/ سرپرست وزارت بهداشت: خدا را شاهد مي‌گيرم يکي از سخت ترين کارها پذيرش مسئوليت وزارت بهداشت بود

261047.mp3 دکتر قاضي زاده هاشمي : دکتر نمکي در سمت سرپرست وزارت بهداشت، مسئوليت خطيري را برعهده گرفته‌اند







وزير سابق بهداشت



جلسه شوراي معاونين وزارت بهداشت با حضور سرپرست جديد و وزير سابق وزارت بهداشت برگزار شد و دکتر نمکي و دکتر هاشمي، دقايقي به بيان موضوعات مهم در حوزه بهداشت و درمان پرداختند.




به گزارش مفدا ، دکتر سيدحسن هاشمي در جلسه شوراي معاونين وزارت بهداشت که با حضور سرپرست جديد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: دکتر نمکي در سمت سرپرست وزارت بهداشت، مسئوليت خطيري را برعهده گرفته‌اند، وزارت بهداشت يکي از مهمترين بخش‌هاي دولت است که با زندگي روزمره مردم سروکار دارد. اين وزارتخانه، يکي از وزارتخانه‌هاي حساس و پر زحمت محسوب مي‌شود و ارزش آن به داشتن پرسنل خدوم، فداکار، کم توقع و پرکاري است که در سراسر کشور به صورت شبانه روزي به خدمت رساني به مردم در حوزه‌هاي بهداشتي، آموزشي، درماني و پژوهشي فعاليت دارند و به عقيده بنده در طول دولت يازدهم و دوازدهم نيز مديران پاک دست و خدوم اين حوزه افتخارات بزرگي را آفريدند و از اين پس نيز کار را با قوت و دلگرمي بيشتري ادامه خواهند داد. اين افراد سرمايه هاي اصلي اين وزارتخانه هستند.



دکتر هاشمي افزود: اطمينان دارم با حل مشکلات مالي که در طول اين سال‌ها با آن دست به گريبان بوديم و همچنين رفع مشکلات پرسنلي در حوزه خدمت رساني و اجراي تعهدات بودجه‌اي براي اجراي طرح تحول سلامت، در دوره مديريت دکتر نمکي طرح تحول سلامت با قوت و مشکلات کمتري ادامه پيدا کرده و پيش خواهد رفت. اميدوارم خداوند متعال خدماتي را که با نيت خالص براي رفاه ايرانيان و کمک به کشور در طول اين دوره انجام داديم را از همه ما قبول کند.



وزير سابق بهداشت گفت: معتقد هستم در سال‌هاي اخير، علي رغم تمام تنگناها و مشکلاتي که وجود داشت، در حوزه ارتقاي شاخص‌هاي بهداشتي و درماني، عدالت در دسترسي به خدمات سلامت و جايگاه علمي و پژوهشي کشور، کارنامه قابل قبولي ارائه داديم.  



دکتر هاشمي تصريح کرد: تصور مي‌کنم اگر ما بر سند آمايش سرزمين که يکي از دستاوردهاي بزرگ است تاکيد کنيم و اجازه ندهيم تحت فشارهاي سياسي گسترش بي‌موردي در زمينه آموزش عالي صورت گيرد، بيشترين مراقبت را از علم کرده‌ايم. درعين حال، اگر در مورد سهيمه‌ها تلاشي را که ما آغاز کرديم و در آستانه به ثمر رسيدن آن هستيم، به دست شما و اراده رييس جمهور عملياتي شود، در حوزه آموزش عالي به عدالت نزديک تر خواهيم بود. 



وزير سابق بهداشت درخصوص مقوله پژوهش نيز بيان کرد: در حوزه پژوهش که سکان دار آن افراد برجسته‌اي هستند و همچنين نيروهاي جوان و مستعد بسياري به فعاليت در اين حوزه علاقه دارند؛ بايد به سمت کاربردي پيش رود. در اين دوره شرکت هاي دانش بنيان اقدامات خوبي را آغاز کردند و محصولات پژوهشي خوبي را نيز ارائه دادند. 



دکتر هاشمي با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت گفت: در حوزه بهداشت با هماهنگي سازمان برنامه و بودجه و همچنين تاييد اين سازمان راجع به موضوعاتي همچون شبکه بهداشت و خدماتي که بايد ارائه شود، بسته پايه خدمات بهداشتي و خريد خدمت از بيرون، به جمع بندي رسيديم و چنانچه اين موضوع نيز با هماهنگي بخش درمان ادامه پيدا کند و پرونده الکترونيک سلامت کامل شود و نظام ارجاع که آغاز شده نيز ظرف چند سال به سرانجام برسد، کار بزرگي صورت خواهد گرفت. 



دکتر هاشمي درخصوص رويکرد بخش درمان در وزارت بهداشت بيان کرد: در حوزه درمان نيز اقدامات بزرگي انجام شده است، هدف گيري اصلي ما اجراي فرمان رهبري بود مبني بر اينکه بيمار به جز رنج بيماري، رنج ديگري نداشته باشند و براي رسيدن به اين هدف، نياز به هزينه کردن است.



دکتر هاشمي ادامه داد: علي رغم اينکه دولت دکتر روحاني رويکرد سلامت محوري دارد و کليد خوردن طرح تحول سلامت توسط رييس جمهور بسيار ارزشمند و قابل تقدير است، اما اگر در مقوله سلامت به جايگاه ايران در منطقه نگاه کنيم، در مقايسه با سابقه تمدني ايران، جايگاه مناسبي نداريم. لذا بايد سياستگذاران را متقاعد کرد که بخش بهداشت و درمان جزو بخش هايي است که هزينه حساب نمي شود. سرمايه گذاري در اين حوزه، سرمايه گذاري براي اقتصاد کشور است، چراکه محور توسعه، انسان سالم است. 



وزير سابق بهداشت ادامه داد: نبايد تسليم فضاسازي‌ها و شعارهايي مبني بر اينکه در اين حوزه خرج بيهوده صورت مي‌گيرد، شويم. مثلا مصرف دارو يا خدمات درماني را در ايران با ساير کشورها مقايسه کنيد. ميزان آندوسکوپي بي مورد در کشور آمريکا ?? درصد است و عمل پروتز بي مورد نيز در آن کشور آماري بالاتر از ?? درصد دارد. ممکن است فردي بگويد چرا تا اين ميزان ام آر آي در کشور ما انجام مي‌شود، يا چرا عمل سي تي اسکن انجام مي‌دهيم. ممکن است براي ??? نفر سي تي اسکن انجام شود و در بين آنها ?? نفر که تومور مغزي دارند شناسايي شوند، بنابراين انجام روش‌هاي تشخيصي به اين معني نيست که عملي بيهوده و بيجا صورت گرفته است. اين اقدامات، طبيعت حرفه پزشکي است و بهتر است در اين زمينه افرادي اظهارنظر کنند که شناخت و آگاهي دارند. 



دکتر هاشمي با بيان اينکه خوشبختانه در بخش حقوقي، امور مجلس و امور دانشجويي نيز آرامش برقرار است، افزود: به نظر مي‌رسد اگر بر اجراي مقررات تاکيد شود و سليقه پردازي صورت نگيرد و تسليم زياده خواهي برخي افراد نشويم، دچار تصميم گيري هاي تبعيض آميز نخواهيم شد و مشکلاتي که زماني براين بخش حاکم بوده، باز نخواهند گشت و اطمينان دارم دکتر نمکي با روحيه آزادمنشي که دارند، تسليم سليقه پردازي ها نمي شوند.



وزير سابق بهداشت خطاب به سرپرست جديد وزارت بهداشت درخصوص حوزه دارو و تجهيزات پزشکي، يادآور شد: دکتر نمکي در حوزه دارو و تجهيزات پزشکي صاحبنظر هستند. مشکلات گذشته در حوزه دارو و تجهيزات پزشکي تقريبا حل شده و بازار آرامش دارد. مهمترين مساله در اين حوزه، تزريق نقدينگي است و اميدوارم سازمان برنامه و بودجه مطابق آنچه در بخش معوقات بيمه سلامت و پرداخت ??? ميليون يورو وعده کرده، عمل کند. از طرفي تامين اجتماعي تعهد کرده بود که مبلغ چهار هزار ميليارد تومان تا پايان آبان ماه پرداخت کند، تصور مي‌کنم حضور دکتر نمکي و دکتر شريعتمداري کمک خواهد کرد که اين بدهي نيز وصول شود. 



دکتر هاشمي خاطرنشان کرد: بنابراين چنانچه مشکل نقدينگي حل شود، قيمت گذاري نيز با روال معمول انجام شده و بعد از آن، نياز به هيچ مداخله ديگري نيست و بعيد مي دانم با برنامه ريزي که دوستان دارند، تا پايان سال ?? در مورد توليد دارو و واردات، مشکلي وجود داشته باشد. 



وزير سابق بهداشت، تامين نيروي انساني در بخش پرستاري را يکي از مطالبات آنها برشمرد و گفت: درعين حال جامعه پرستاري و بهداشت کشور نيز انتظاراتي دارند، حداقل انتظارات آنها که بايد برآورده شود، نيروي انساني است. اگر در بحث تعرفه گذاري که در قانون ذکر شده و تاکنون کمبود منابع مالي مانع از آن اجراي شده نيز، کمکي شود، خوب است.   



دکتر هاشمي در پايان ضمن تقدير و تشکر از تمامي پرسنل حوزه بهداشت و درمان کشور خاطرنشان کرد: از تمامي افرادي که در اين سال‌ها ما را همراهي کردند، تشکر مي‌کنم و درخواست دارم نهايت همراهي و مساعدت را با سرپرست جديد وزارت بهداشت داشته باشند، چراکه اين خدمات وابسته به افراد نيست و خدماتي است که قابل مقايسه با هيچ خدمت ديگري نبوده و عمل صالح محسوب مي‌شود. بنده نيز از هيچ خدمتي در قالب کمک فکري و مشورتي مضايقه نخواهم کرد.



تحول گرايي، پيگيري و اصرار زياد در رسيدن به اهداف سازماني و عشق به مردم، سه ويژگي بارز دکتر هاشمي



در ادامه سرپرست وزارت بهداشت، گفت: دکتر هاشمي به عنوان راهنما و مرشد مجموعه وزارت بهداشت به ما کمک خواهد کرد و اگر بخواهم در مورد دکتر هاشمي آنچه بر ذهنم مي‌گذرد بيان کنم اين است که وي چند ويژگي بارز دارد. اول اينکه وي تحول گرا است و با عادات گذشتگان، کار نمي کرد. هميشه چنين انسان‌هايي را ستوده‌ام و انسان‌هايي که بر مبناي شکستن عادات و محدوده‌هاي گذشته عمل مي‌کنند، همواره ارزشمند و بلندمرتبه هستند.

وي ادامه داد: دکتر هاشمي، شجاعت، جسارت و صداقت زيادي داشت که به درياي مواج زد و تصميماتي گرفت که قبل از وي، کسي نمي‍گرفت. دومين ويژگي ممتاز وي، پيگيري و اصرار در رسيدن به اهداف سازماني اش بود و بارها اين خصوصيت مثبت دکتر هاشمي را بازگو کرده‌ام.

نمکي تصريح کرد: من در عمر کاري خود با ?? نفر از وزراي بهداشت، معاونين رييس جمهور، دستگاه‌هاي اطلاعاتي، امنيتي، قضايي، حقوقي و مجلس کار کرده و در چند سال گذشته، بودجه بيش از ?? درصد از کشور را اداره کرده‌ام، اما پيگيرتر از دکتر هاشمي نديدم و به رييس جمهور هم گفتم که ترديد نکنيد که در کابينه، پيگيرتر از دکتر هاشمي وجود نداشت.

سرپرست وزارت بهداشت از عشق به مردم به عنوان سومين ويژگي بارز دکتر هاشمي ياد کرد و افزود: من تفاوت عشق با رفع تکليف را متوجه مي‌شوم چون هميشه عاشقانه و با دلم زندگي کرده‌ام. هميشه مي گويم نه مزد کارگري بلکه عشق بود که معماري سنتي ما را آفريد. معمار قديمي ما، خط الراس نمي‌دانست و در ذهنش خطوط را رسم مي‌کرد. بنابراين مي‌بينيم که سردرب‌هاي بناهاي عظيم سنتي، يک سانتي متر هم با هم تفاوت ندارند، اما امروزه با وجود اينکه با چندين کامپيوتر اقدام به طراحي مي‌کنند، پس از ساخت بناها، مي‌بينيم که هنوز مشکلاتي وجود دارد چون چاشني کار، با عشق نيست.

دکتر نمکي خاطرنشان کرد: عشق و علاقه به مردم يکي از انگيزه‌هاي بسيار بزرگي بود که در وجود دکتر هاشمي قابل مشاهده بود. گرچه من فرزند نظام سلامت هستم، اما خدا را شاهد مي‌گيرم که يکي از سخت ترين کارها براي من، پذيرش مسئوليت سرپرستي وزارت بهداشت بود و در اين چند وقت به شدت ايستادگي کردم و همه جا گفتم که همه بايد تلاش کنيم تا دکتر هاشمي در وزارت بهداشت به مسير خود ادامه بدهند.

وي با بيان اينکه مديران و روساي بسياري از دستگاه‌هاي اجرايي و نهادها عوض مي‌شوند و من هيچ دخالتي نکردم، افزود: در مورد دکتر هاشمي در زمان، پذيرش مجدد مسئوليت در دولت دوازدهم تنها کسي بودم که بيشترين اصرار را کردم و هفته گذشته نيز با ايشان جلسه‌اي داشتم و با عشق از ايشان تقاضا کردم که به مسئوليت خود بازگردند، اما احساس کردم که وي به اندازه‌اي خسته و دلشکسته است که شايد اصرار بيشتر، معني و فايده‌اي نداشته باشد.

سرپرست وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: دو روز قبل، پيش از اينکه حکم سرپرستي من براي وزارت بهداشت نوشته شود، به دکتر واعظي گفتم براي آخرين بار هم که شده با دکتر هاشمي تماس بگيريد و يک بار ديگر از طرف من از ايشان خواهش کنيد بلکه دلش نرم شده باشد و به وزارت بهداشت برگردد و دکتر واعظي به من گفت که اگر جواب دکتر هاشمي منفي بود، که من هم گفتم بپرسيد که چه کسي را به جاي شما جايگزين کنيم که راه شما را ادامه دهد و هر کسي که دکتر هاشمي تاييد کردند را بگذاريد و ما هم به او کمک مي‌کنيم. دکتر واعظي با من تماس گرفت که با دکتر هاشمي صحبت کردم و وي گفته من ديگر به وزارت بهداشت نمي‌روم و در مورد جايگزين خودش در وزارت بهداشت اول گفته است که من دخالت نمي‌کنم. اما دکتر واعظي به او گفته‌اند دخالت نکنيد، اما رفاقت کنيد و مشورت بدهيد که ايشان هم، نام بنده را آورده بود. بعد از اين بود که خدمت رييس جمهور رسيديم و ?? درصد از صحبت‌هاي ما با رييس جمهور و رييس دفتر رييس جمهور، ذکر خير دکتر هاشمي بود.

دکتر نمکي تاکيد کرد: دکتر هاشمي کارهاي بزرگي کرد و قدم هاي بزرگي برداشت و براي مردم اين سرزمين، مهرباني زيادي کرد و همه اميد ما اين است که وي با محبتي که دارد، در کنار ما باشد و راهنمايي و ارشاد کند.

سرپرست وزارت بهداشت خطاب به معاونين و مديران ارشد وزارت بهداشت، گفت: ديدگاه من به شما، به عنوان سرمايه‌هاي ملي است و بارها گفته‌ام که دکتر هاشمي، در حوزه‌هاي مختلف بهترين ها را براي مسئوليت در وزارت بهداشت و دانشگاه هاي علوم پزشکي انتخاب کرده است و به شدت معتقدم که دکتر هاشمي نخبگاني را گرد هم جمع کرده که نيازي به هيچگونه تغيير نيست و بايد با همدلي و هم افزايي در کنار همديگر کار کنيم و بايد از راهنمايي هاي دکتر هاشمي بهره ببريم.

به گزارش وب دا، دکتر نمکي تاکيد کرد: رويکرد و نگاه من، مشورتي و مديريت کارشناسي است و گرچه خودم در حوزه سلامت تجربه دارم، اما به نظرات و راهنمايي‌هاي معاونين و مديران و کارشناسان، اتاق هاي فکر و انجمن هاي علمي دانشگاه هاي علوم پزشکي نياز دارم چون آنها مي توانند پشتوانه هاي فکري مديريت وزارت بهداشت باشند.





  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261047
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings