فوق تخصص مراقبت هاي ويژه عنوان کرد؛
راههاي انتقال آبله ميمون/شروع بيماري با علائم سرماخوردگي
راههاي انتقال آبله ميمون/شروع بيماري با علائم سرماخوردگي
يک فوق تخصص مراقبت هاي ويژه، با عنوان اين مطلب که آبله ميمون يک بيماري جديد نيست و در سال هاي دور شناسايي شده بود، به تشريح راههاي انتقال اين ويروس پرداخت.
نويد شفيق، در گفتگو با خبرگزاري مهر گفت: انتقال آبله ميمون از انسان به انسان، از طريق ترشحات تنفسي بزرگ منتقل ميشود. بنابراين بر عکس کرونا، قابل انتقال از هوا نميباشد، و فقط از روابط و تماسهاي نزديک منتقل ميشود.
وي افزود: البته اين احتمال وجود دارد که اين ويروس از طريق ارتباط جنسي نيز منتقل شود.
وي ادامه داد: از همين رو لازم است نسبت به روابط نزديک مراقب باشيم.
فوق متخصص مراقبتهاي ويژه، به علائم آبله ميمون اشاره کرد و افزود: در ابتدا به شکل سرماخوردگي و آنفلوانزا نمايان ميشود، و بعد از ? تا ?? روز، با بزرگ شدن غدد لنفاوي، بثورات پوستي به شکل آبله بروز ميکند.
وي گفت: به نظر ميرسد آبله ميمون نتواند مثل پاندمي کرونا شيوع پيدا کند، اما چون خاطره خوبي از کوويد ?? نداريم، نگران آبله ميمون ميشويم.
دکتر شفيق در ارتباط با ميزان مرگ و مير ناشي از آبله ميمون، افزود: ميزان مرگ و مير آبله ميمون خيلي زياد نيست، اما اگر موارد ابتلاء افزايش يابد، قطعاً تعداد مرگ و ميرها نيز بيشتر خواهد شد.
وي با اشاره به وضعيت بيماري آبله ميمون در اروپا، گفت: شرايط کشور ما مثل اروپا نيست و بعيد مي دانم موارد ابتلاء در ايران، زياد شود.