• 1395/02/29 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 261
  • - تعداد بازدید کنندگان: 261
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

روز جوان بر جوانان ايران زمين مبارک

روز جوان بر جوانان ايران زمين مبارک

260509.mp3 روز جوان بر جوانان ايران زمين مبارک



شناسنامه حضرت علي اکبر عليه السلام


حضرت علي اکبر (ع) فرزند بزرگ امام حسين در سال 33 هجري قمري در مدينه ديده به جهان گشود.


مادر بزرگوار وي ليلا دختر ابي مره است. ليلا براي امام حسين پسري آورد، رشيد، دلير، زيبا، شبيه ترين کس به رسول خدا، رويش روي رسول، گفتگويش گفتگوي رسول خدا ، هر کسي که آرزوي ديدار رسول خدا را داشت بر چهره پسر ليلا مي نگريست، تا آنجا که پدر بزرگوارش مي فرمايد "هرگاه مشتاق ديدار پيامبر مي شديم به چهره او مي نگريستيم"؛ به همين جهت روز عاشورا وقتي اذن ميدان طلبيد و عازم جبهه پيکار شد، امام حسين چهره به آسمان گرفت و گفت «اللهم اشهد علي هؤلاء القوم فقد برز اليهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الي رؤيه نبيک نظرنا اليه...».


حضرت علي اکبر عليه السلام اولين شهيد عاشورا از بني هاشم بود. شجاعت و دلاوري حضرت علي اکبر و رزم آوري و بصيرت ديني و سياسي او، در سفر کربلا به ويژه در روز عاشورا تجلي کرد. سخنان و فداکاريهاي وي نيز به خوبي مؤيد اين مطلب است .


علي اکبر (ع)


جوان پيامبر گونه


شبه پيغمبر


زندگي نامه حضرت علي اکبر عليه السلام


وقتي حضرت اعلام کرد عزم سفر دارد و مي خواهد از مدينه النّبي بيرون برود، حضرت علي اکبر عليه السلام پرچم وفاداري نسبت به امام را پيشاپيش قافله به اهتزاز درآورد.


کاروان حماسه و ايثار پس از پشت سر نهادن منازل ذو حسم، بيضه و عذيب الهجانات به موقفي به نام بني مقاتل رسيد. عقبه بن سمعان که از ياران و همراهان امام بود و بسياري از روايات واقعه عاشورا از وي نقل شده مي گويد: شب هنگام در رکاب امام حرکت کرديم و چون ساعتي را پيموديم، امام حسين عليه السلام را خواب سبکي فرا گرفت. در حالي که سر مبارکشان روي قربوس زين اسب بود و به زودي ديدگان آن سرور آزادگان گشوده شد و فرمود: «انّا لله و انّا اليه راجعون الحمد الله ربّ العالمين» و دو يا سه بار آيه استرجاع را تکرار فرمود؛ حضرت علي اکبر عليه السلام با درايت و فراستي که داشت، متوجّه حال پدر گرديد مشاهده کرد آن ستاره پرفروغ اهل بيت پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم مدام آيه مذکور را بر زبان جاري مي نمايد. مرکب خويش را به سوي اسب پدر هدايت کرد و خطاب به ايشان گفت: «پدر جان! از چه جهت آيه استرجاع را تلاوت مي کنيد. امام فرمود: فرزند عزيزم اندکي که خواب رفتم، سواري عنان اسب را کشيد و گفت: «القوم يسيرون و المنايا تسري اليهم» اين قوم در حال حرکتند در حالي که مرگ به سوي آنان مي آيد.


علي اکبر عليه السلام پس از لحظه اي مکث، با قوّت قلب وشهامتي شگفت روي به پدر بزرگوار خويش کرد و گفت: «يا ابه لا اراک الله السوء و السنا علي الحقّ» پدر جان! خداوند حادثه اي ناگوار پديد نياورد. آيا ما بر حق نيستيم؟ امام در جوابش فرمود: «بلي والّذي اليه مرجع العباد؛ آري، به خداوندي که بازگشت بندگان به سوي اوست، ما بر حقّيم.» علي اکبر با شنيدن اين پاسخ چون گل شکفت و با آرامشي خاصّ امام عليه السلام را مورد خطاب قرار داد و گفت: «يا ابه اذا لانبالي نموت محقّين» اي پدر! [وقتي بر حق بودن ما مسلّم است] در اين صورت باکي نيست و بر حق جان مي دهيم. امام عليه السلام وقتي مشاهده فرمود فرزند در اين مصاحبه معرفتي سربلند و پيروز بيرون آمد، شاد شد. او را مخاطب قرار داد و فرمود: «جزاک الله من ولد خير ما جزي ولدا عن والده» خدايت پاداشي نيکو عطا کند؛ نيکوترين پاداش که بايد فرزندي از پدر خويش دريافت کند.


نگاهي به زندگاني علي اکبر عليه السلام


حضرت علي اکبر (ع)، برترين الگو براي جوانان


حضرت علي اکبر از مدينه تا کربلا


شمه اي از فضائل و مناقب حضرت علي اکبر عليه السلام


تربيت شايسته امام حسين (ع) سبب شد که علي اکبر به بهترين صفات کمال آراسته شود. عواملي همچون: اصالت خانوادگي، تربيت و وراثت، کسب علم و فضايل که از عناصر تشکيل دهنده شخصيت هر کس است، در وجود و زندگي او فراهم بود. خلق و خوي او و رفتار و حرکات و ادب و متانتش در حدّ اعلاي برجستگي و درخشندگي بود. آن گونه که گفته و نوشته اند، رفتارش يادآور حرکات و رفتار پيامبر خدا (ص) بود و همين سبب مي گشت تا در چهره او شخصيت پيامبر را مشاهده نمايند و با ديدن او ياد حضرت رسول (ص) را در ذهن ها زنده کنند. علي اکبر، نسخه اي برابر با اصل نسبت به رسول خدا و شاخه اي از آن شجره طيبه و ريشه پاک بود و وارث همه خوبي هاي خاندان عصمت و طهارت به شمار مي رفت.


علي اکبر (ع)، از جواني مجموعه اي از خوبي ها و فضيلت ها و نمونه اي روشن از فضايل عترت پاک پيامبر بود. حتي کسي چون معاويه هم که دشمن خاندان عصمت بود، به فضايل او اقرار داشت.


رابطه سرشار از ادب و احترام علي اکبر (ع) به پدر و علاقه و محبت پدر به فرزند، در همه مراحل زندگي اين دو الگوي فضيلت وجود داشت و نهايت و اوج آن، در صحنه عاشورا ديده مي شود که به آن اشاره مي کنيم.


تربيت ولايي و تأديب شايسته، سبب شده بود علي اکبر همواره در خدمت و اطاعت پدر بزرگوارش باشد و در نهايت ادب، گوش به فرمان و آماده جان نثاري شود.


علي اکبر(ع) الگوي ايمان و ادب و شجاعت


جواني به رنگ رسول صلي الله عليه و آله


ميلاد حضرت علي اکبر(ع)


شبيه ترين مردم به رسول الله نماد جوان سلحشور شيعه


ميلاد حضرت علي اکبر عليه السلام، روز جوان


جواني، بهار عمر و فصل طربناک زندگي است. هيچ دوره اي از زندگي چون روزگار جواني، سرسبز و خرّم نيست، و هيچ انساني همانند زمان جواني، توان مند و پرانرژي نيست. بسياري از پيروزي ها و کاميابي ها، تنها در سايه جواني امکان پذير است و بسياري از آرزوها و هدف ها، فقط در فرصت جواني قابل دست يابي است. جواني فرصتي است که بر خل

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 260509
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings