• 1400/02/25 - 08:00
  • - تعداد بازدید: 194
  • - تعداد بازدید کنندگان: 194
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه
مدير گروه پزشکي قانوني دانشگاه علوم پزشکي ايران :

زمام امور و برنامه ريزي در مورد رشته تخصصي پزشکي قانوني به دست وزارت بهداشت و دانشگاهها گرفته شود

گفتگو با مديرگروه پزشکي قانوني دانشگاه علوم پزشکي ايران

261661.mp3 زمام امور و برنامه ريزي در مورد رشته تخصصي پزشکي قانوني به دست وزارت بهداشت و دانشگاهها گرفته شود
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي : دکترکامران آقاخاني ، مدير گروه پزشکي قانوني دانشگاه علوم پزشکي ايران درگفتگو با واحد روابط عمومي دانشکده پزشکي توضيحاتي ارائه نمود که در ذيل به آن ميپردازيم :

لازم ميدانم توضيحاتي درخصوص رشته پزشکي قانوني در دانشکده پزشکي و همچنين در کشور ارائه دهم .
در سه دانشگاه علوم پزشکي کشور که در شهر تهران هستند ( دانشگاه تهران ، ايران و شهيد بهشتي) گروههاي آموزشي پزشکي قانوني از سالها قبل تشکيل شده و به آموزش دستياران در اين رشته پرداخته اند ،که البته روند اين آموزش با فراز و نشيب هايي بسيار همراه بوده است . حدود ? الي ?? سال پيش بقدري تعداد دستياران دراين رشته در دانشگاه علوم پزشکي ايران زياد بود که حتي صندلي کافي براي نشستن ايشان در کلاسهاي درس را نيز نداشتيم به طوري که با  تعداد بالغ بر ?? دستيار، کار آموزش دچار مشکلات عديده اي شده بود . درزمان وزارت دکتر هاشمي با توجه به اتخاذ برخي سياستها ،گروه هاي آموزشي پزشکي قانوني تا حد زيادي اختيارات خود را از دست دادند و سازمان پزشکي قانوني زمام برنامه ريزي آموزشي را به دست گرفت . که اين امر موجب گله مندي اساتيد اين رشته ازجمله بنده به عنوان دبير بورد اين رشته گشت که مکرراً اين نگراني و گله مندي را به وزارت محترم بهداشت اعلام نموديم و اميدواريم اين مسئله هرچه زودتر بصورت قانونمند و منطقي حل و اداره شود .
دکتر آقاخاني گفت: امروز با توجه به پاندمي کرونا از يک طرف و فشارهاي زيادي که براي فارغ التحصيلان  رشته تخصصي پزشکي قانوني  به جهت گذراندن طرح و مشکلات استخدام و حقوق و مزايا از طرف ديگر وجود دارد، از جذابيت اين رشته کاسته و داوطلبين ورود به رشته تخصصي پزشکي قانوني درسطح کشور بسيار کم شده است.
ايشان تاکيد کرد: با توجه به اينکه ظرفيت آموزش دستيار تخصصي پزشکي قانوني در دانشگاه علوم پزشکي ايران چيزي حدود ? الي ?? نفر در سال است ، اما متأسفانه درحال حاضر در کل تنها ? دستيار در گروه پزشکي قانوني دانشگاه علوم پزشکي ايران مشغول به  تحصيل هستند . البته متأسفانه  در دو دانشگاه تهران و شهيد بهشتي هم وضعيت به همين صورت است .
وي تنها راه خروج از اين وضعيت رادر اين دانست تا دوباره زمام امور و برنامه ريزي در مورد رشته تخصصي پزشکي قانوني  به دست وزارت بهداشت و دانشگاهها گرفته شود و از مداخلات سازمان پزشکي قانوني جلوگيري گردد.
ايشان افزودند درحال حاضر درتمام مراکز تابعه ،آموزشي و غير آموزشي دانشگاه علوم پزشکي ايران متخصصين پزشکي قانوني مشغول ارائه خدمت هستند و با وجود کمبود دستيار کليه بخش ها به همت اين عزيزان ساپورت مي شود .
مدير گروه پزشکي قانوني دربحث قوانين و مقررات مربوط به دستياران گفت : درجهت استانداردسازي خدمات متخصصان پزشکي قانوني در مراکز درماني ،? مورد استاندارد از طرف وزارت بهداشت تآييد و اعلام شد که اين امر يک تحول عظيمي بود و جاي قدرداني دارد خصوصا از آقايان دکتر جان بابائي ، دکتر حقدوست ، دکتر قانعي ، دکتر وحيد شاهي که با تعيين اين استانداردها ما امروز مي توانيم، هم براي دستياراني که الان مشغول به تحصيل هستند وهم دستياراني که در آينده خواهيم داشت جايگاه حقوقي و شغلي مشخص و مطمئني داشته باشيم .
وي معضل مهم رشته پزشکي قانوني را درسطح کشور در اين دانست که تفاوت "متخصص پزشکي قانوني" و "پزشک قانوني" دراذهان عمومي مشخص نشده است وي افزود : متخصص پزشکي قانوني، جايگاه علمي و اجرايي خود را در دانشگاه ومراکز درماني دارد ولي "پزشک قانوني"  کارشناس و زير مجموعه قوه محترم قضائيه است ، اما بدليل عدم آگاهي ، عوام، معمولاً تفاوتي بين اين دو قائل نمي شوند ، اين موضوع باعث اشتباهات بزرگ و بعضاً سوء استفاده هايي مي شود که به همين خاطر بارها انجمن پزشکي قانوني و هيئت بورد اين رشته به اين موضوع اشاره کرده است که متخصصين پزشکي قانوني يک جايگاه علمي دارند و مانند متخصصين ديگر رشته ها هستند، اما پزشک قانوني بازوي قوي و چشم بيناي قوه محترم قضائيه است و اميدوارم اين موضوع در وزارت محترم بهداشت  نيز نهادينه شود و مشکلات ناشي از اين امر مرتفع گردد.

دکتر آقاخاني در خصوص آموزش درگروه پزشکي قانوني تصريح کرد: درمقطع پزشکي عمومي هرماه تعداد مشخصي  اينترن در مراکز آموزشي تابعه  دانشگاه خصوصا  بيمارستان فيروزگر و حضرت رسول اکرم(ص) تحت آموزش هستند و بر اساس نظر سنجي که انجام شده رضايت بالايي از خدمات آموزشي دريافتي دارند .
مديرگروه پزشکي قانوني افزود: دروس تئوري پزشکي قانوني  نيز درمقاطع پزشکي عمومي ،کارداني ،کارشناسي و کارشناسي  ارشد مامائي و کارشناسي ارشد تمام رشته هاي پيراپزشکي ، و نيز Ph.D  آناتومي توسط گروه ارائه مي گردد.
مديرگروه پزشکي قانوني درخصوص فقدان اطلاعات کادر درمان از مسائل حقوقي مرتبط با درمان گفت : درتمام?? سال سابقه فعاليت تدريس در دانشگاه علوم پزشکي ايران متوجه شدم که اکثر کادر درمان و فارغ التحصيلان و دانشجويان کشور به مسائل حقوقي مربوط به درمان آگاهي ندارند زيرا اصولاً چنين آموزشي در طي دوران تحصيل براي ايشان وجود نداشته است ، بنابر اين ما تلاش کرديم در مقطع کارآموزي و کارورزي ، از طريق آموزش تئوري اين موارد را به دانشجويان انتقال دهيم تا بعنوان مثال قوانين مربوط به سقط را بدانند يا اگر کودکي مورد آزار قرار گرفته بود بدانند وظيفه کادر درمان در آن مورد چيست؟يا اگر کسي با احتمال مرگ، رضايت به بستري شدن نداد چه کار بايد انجام داد و يا مجازات فحاشي و ضرب و جرح کادر درمان چيست ؟ همچنين درخصوص قوانين و مقررات حقوقي مربوط به درمان ، آموزش هايي را به دانشجويان داديم و سمينار هاي متعددي در سالهاي گذشته دراين خصوص برگزار کرديم که طي ??سال گذشته بيش از ??? سمينار در اين زمينه برگزار شده است .
ايشان درحوزه پژوهش نيز تصريح کرد : تعداد مقالات گروه پزشکي قانوني به نسبت تعداد اعضاي هيئت علمي خود در سطح بالايي است همچنين درنظر داريم مرکز تحقيقات پزشکي قانوني را راه اندازي نماييم و جا دارد از زحمات دکتر متوليان معاونت محترم فن آوري دانشگاه و همکاري ايشان دراين زمينه قدرداني کنم .
مدير گروه پزشکي قانوني درخصوص ميزان کتاب و مقالات به چاپ رسيده در گروه گفت : بالغ بر?? جلد کتاب در گروه پزشکي قانوني در شاخه هاي مختلف درحيطه پزشکي قانوني و قوانين و مقررات حقوقي و مسموميتها به چاپ رسيده است . همچنين تا کنون بيش از ??? مقاله درگروه پزشکي قانوني دنشگاه ايران تهيه گرديده که باتوجه به تعداد ? نفر اعضاء گروه عددي قابل قبول است .
دکتر آقاخاني درخصوص دستاورد هاي گروه بيان کرد: گروه پزشکي قانوني در سالهاي گذشته همواره حداقل يک رتبه برتر را در بورد کسب کرده است ،اما درحال حاضر باتوجه به کاهش شديد دستياران اين رشته در سطح کشور اين موضوع تقريباً مفهوم خود را از دست داده است و اميدواريم که با تدابير اتخاذ شده وافزايش تعداد دستياران ، مجددا شاهد رونق آموزشي در اين رشته باشيم .
دکتر آقاخاني درخصوص برگزاري کلاسها بصورت مجازي گفت  : باتوجه به پاندمي کرونا کلاس هاي تئوري دانشجويان ما بصورت مجازي برگزارمي شود ودر وضعيت قرمز کرونا نيز اينترنهاي ما بصورت مجازي آموزش داده شدند به اين شکل که رفرنسها و فايل هاي آموزشي دراختيار ايشان قرار گرفته و هرشب يک سوال حقوقي وپزشکي قانوني درگروه مطرح مي شود و بحث و تبادل نظر بين اساتيد و دانشجويان انجام مي شود و درپايان دوره نيز ، آزمون مجازي برگزار مي گردد.
وي ابراز اميدواري کرد با توجه به اجراي طرح واکسيناسيون و پائين آمدن پيک کرونا امکان برگزاري کلاس هاي تئوري و عملي حضوري از مهرماه ميسر شود.
وي در پايان خاطر نشان کرد : گروه آموزشي پزشکي قانوني دانشگاه آمادگي همکاري با کليه گروههاي آموزشي را درخصوص پروژه ها و طرح هاي تحقيقاتي دارد
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261661
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings