در گفتگو بادکتر سام زراعتياننژادسرپرست واحد فراهمآوري اعضا و پيوند دانشگاه علوم پزشکي ايران
شايعات پيرامون اهداي عضو
شايعات پيرامون اهداي عضو در گفتگو بادکتر سام زراعتياننژادسرپرست واحد فراهمآوري اعضا و پيوند دانشگاه علوم پزشکي ايران
دکتر سام زراعتياننژادسرپرست واحد فراهمآوري اعضا و پيوند دانشگاه علوم پزشکي ايران؛ به مناسبت روز اهداي عضو اظهار داشت: به دليل کاهش اهداکننده مناسب، ميزان مرگ و مير افرادي که در ليست انتظار پيوند عضوند به ميزان بسيار زيادي در حال افزايش است و بايد تمهيداتي براي افزايش اهداي عضو بينديشيم.
وي افزود: اهداي بعد از مرگ قلبي يکي از اين تمهيدات است که در دانشگاه علوم پزشکي ايران پايهگذاري شده است.
سرپرست واحد فراهمآوري اعضا و پيوند دانشگاه علوم پزشکي ايران در پاسخ به اين سؤال که کدام اعضا از فرد زنده قابل پيوند هستند، بيان کرد: اهداي کليه بر اساس گروههاي خوني و از افراد زنده نيز صورت ميگيرد؛ وزارت بهداشت نظارت دقيقي بر آن دارد و معمولاً ارتباط مالي بين فرد دهنده و گيرنده نيست و فرد دهنده و گيرنده معمولاً با يکديگر خويشاوند هستند و در صورتي که ارتباط مادي بين فرد دهنده و گيرنده وجود داشته باشد؛ يعني فردي کليه خود را بفروشد، نظارتهاي قانوني بر آن صورت ميگيرد.
وي ادامه داد: مسئله ديگر اهداي عضو از مادر به کودک است؛ گاهي برخي کودکان به بيماريهاي مادرزادي مانند بيماريهاي ويلسون (رسوب مس در کبد) و آترزي صفراوي (عدم تشکيل مجاري صفراوي) مبتلا هستند که منجر به نياز به پيوند کبد در آنها ميشود و بخشي از کبد مادر برداشته و به فرزند پيوند زده ميشود.
زراعتياننژاد تصريح کرد: درمورد بقيه اعضاي بدن از فرد زنده به زنده نداريم. نميتوان قرنيه فرد زنده را به فرد نيازمند عضو پيوند زد؛ همچنين خبري مبني بر فروش اعضايي مانند قلب به کشورهاي ديگر شايعه است و به صورت رسمي و قانوني چنين امري تأييد نميشود. بسياري از اين مسائل از سوي افراد غيرمعتبر و براي تحريک افکار عمومي نسبت به فرهنگ مقدس اهداي عضو مطرح ميشود.