• 1398/07/24 - 06:14
  • - تعداد بازدید: 1151
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1151
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

عضو هيئت علمي دانشگاه ايران: بينايي مهمترين و کارآمدترين حس از حواس پنجگانه

عضو هيئت علمي دانشگاه ايران: بينايي مهمترين و کارآمدترين حس از حواس پنجگانه

261175.mp3 عضو هيئت علمي دانشگاه ايران: بينايي مهمترين و کارآمدترين حس از حواس پنجگانه
عضو هيئت علمي دانشگاه ايران: بينايي مهمترين و کارآمدترين حس از حواس پنجگانه به مناسبت روز جهاني نابينايان ، مصاحبه اي با دکتر آقايي ؛ عضو هيئت علمي دانشگاه ايران انجام گرفته است.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه : دکتر حسين آقايي جراح و متخصص چشم-فلوشيپ قرنيه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه عنوان کرد: بينايي مؤثرترين حس انسان است که در اکثر فعاليت هاي روزمره ي زندگي نقش دارد.
شناختن چهره اشخاص در خيابان ديدن تلويزيون کار با کامپيوتر روزنامه خواندن کاربا گوشي هاي هوشمند کتاب خواندن ديدن برچسب  قيمت در فروشگاهها ورانندگي تنها نمونه اي از فعاليتهاي روزمره ما انسانهاي قرن بيست و يک مي باشد که انجام آنها نياز به وجود يک سيستم بينايي سالم و کارآمد دارد و نظر بر همين اهميت بررسي سلامت اين حس از همان روزهاي ابتدايي تولد شروع و ادامه مي يابد. 
عضو هيئت علمي دانشگاه بيان کرد: علاوه بر فعاليت هاي مطرح شده، خواندن و نوشتن دو عملکرد مهمي هستند که وابستگي زيادي به بينايي دارند لذا به گزاف سخن نگفته ايم اگر بينايي را مهمترين و کارآمدترين حس از حواس پنجگانه در نظر بگيريم. 
وي گفت: بيشترين تعامل نوزاد با محيط از طريق بينايي برقرار مي شود، در نتيجه بايستي والدين دقت و حساسيت زيادي در انجام معاينات دوره اي چشم در فرزندان دلبندشان داشته باشند.
بسياري از مشکلات چشمي که بر ميزان کمي وکيفي بينايي اثر دارند  با مراجعه به موقع و تشخيص و درمان صحيح و پيگيري مستمر والدين قابل درمان بوده و از وقوع نقصان بينايي منجر به کاهش عملکرد جلوگيري خواهد شد. 
دکتر آقايي خاطر نشان کرد: از جمله موارد مشکلات بينايي قابل درمان در کودکان مي توان به مشکل امبليوپي يا همان تنبلي چشم اشاره کرد که سه علت شايع مولد اين اختلال وجود عيب انکساري بالا در هر دو چشم يا نابرابر بودن عيب انکساري در هر دو چشم ،آب مرواريد يا هر نوع کدورت در مسير عبور پرتوهاي نور بصورت مادرزادي و وجود انحرافات چشمي مي باشد که با مراجعه به موقع و انجام اقدامات درماني لازم از بروز تنبلي تا حد زيادي پيشگيري مي شود. 
از جمله بيماريهايي که با کنترل مناسب مي توان از تاثيرات سوء ان بر بينايي جلوگيري نمود ،بيماري ديابت است که شايعترين علت نابينايي در دنيا مي باشد. 
وي افزود: با کنترل به موقع و موثر قند خون ميتوان از وقوع رتينوپاتي ديابتي جلوگيري يا زمان شروع آن را به تعويق انداخت يا در صورت وقوع اين عارضه با مراجعه به متخصصين مربوطه و انجام اقدامات درماني  مي توان در حفظ بينايي عملکردي اقدام نمود. 
دکتر آقايي اظهار کرد: از موارد ديگر که اين روزها از جمله علل شايع ايجاد مشکلات چشمي مي باشد استفاده نادرست  و طولاني مدت از گوشي هاي همراه کامپيوتر و تبلت است که سن بروز اختلالاتي نظير خشکي چشم را به سنين حتي سه تا چهار سالگي رسانده است و با توجه به نياز بشر امروزي به استفاده روزانه از اين وسايل و تکنولوژيها بايستي اقدامات و بهداشت بينايي در زمان استفاده از اين وسايل نظير پلک زدن مکرر و تخصيص زمانهايي براي شل شدن عضلات مژگاني بصورت هر بيست دقيقه بمدت بيست ثانيه نگاه به نقاط يا مکانهايي که بيست فوت يا شش متر از ما فاصله دارند ( اين قانون به قانون 20:20:20 معروف ميباشد) انجام گيرد تا از بروز مشکلاتي همچون درد و قرمزي و خستگي چشمها جلوگيري نمود.  
وي ابراز نمود: به اميد روزي که با پيشرفت هر چه بيشتر علم و تکنولوژي و مراقبتهاي پيشگيرانه کارامدتر هيچ کودکي با کاهش بينايي در هيچ نقطه اي از جهان وجود نداشته باشد. 

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261175
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings