• 1394/12/08 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 183
  • - تعداد بازدید کنندگان: 183
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

عوارض تاخير در درمان چشم نوزادان نارس

عوارض تاخير در درمان چشم نوزادان نارس

260423.mp3 عوارض تاخير در درمان چشم نوزادان نارس
رئيس دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: تاخير در درمان رتينوپاتي نوزادان نارس علاوه بر از دست رفتن ديد نوزادان و نابينا شدن آن‌ها، سبب تحميل هزينه ? تا ?? برابري به خانواده‌ها و هزينه ?? برابري به نظام سلامت مي‌شود.

به گزارش ايرنا، دکتر مسعود ناصري پور، در مراسم آغاز به کار دومين همايش کشوري رتينوپاتي در نوزادان نارس افزود: در صورت تشخيص و درمان به موقع رتينوپاتي نوزادان نارس نه تنها مي‌توان ديد نوزاد را حفظ کرد که از بار درماني آن نيز مي‌توان کاست.


وي با بيان اينکه يکي از معضلات موجود در اين حوزه اطلاع رساني به والدين براي مراجعه به هنگام نوزادان نارس به مراکز درماني است، بر نقش وزارت بهداشت در زمينه تعامل با رسانه‌ها به ويژه صدا و سيما براي آگاهي رساني به جامعه تاکيد کرد.



به گفته ناصري پور، هم اينک يکي از معضلات در حوزه رتينوپاتي نوزادان نارس، نداشتن سيستم ثبت کشوري است ولي با اين حال، براساس آمار موجود که ميزان تولد نوزادان نارس حدود يک درصد مواليد را تشکيل مي‌دهند، تخمين زده مي‌شود که سالانه حدود 5 هزار نوزاد نارس مبتلا به بيماري رتينوپاتي در کشور متولد مي‌شوند که براي دستيابي به آماري دقيق در زمينه تعداد اين نوزادان به منظور برنامه ريزي براي درمان آنان، به يک سيستم ثبت دقيق در کشور نيازمنديم.


وي ادامه داد: با توجه به افزايش امکانات بخش‌هاي مراقبت ويژه نوزادان ( NICU) در کشور که منجر به زنده ماندن نوزادان نارس حتي در 24 هفتگي بارداري مادر مي‌شود، بايد امکانات غربالگري اين نوزادان را در زمينه بيماري شبکيه افزايش داد.


رئيس دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي ايران يادآور شد: هم اينک در تهران 2 بيمارستان رسول اکرم و فارابي در زمينه تشخيص و درمان رتينوپاتي نوزادان نارس به فعاليت مشغولند و در شهرهاي بزرگ نيز اين امکان تا حدي مهياست با اين وجود در صورت آموزش و سپس به کارگيري فوق تخصص هاي شبکيه در NICU ها مي‌توان از همان بدو تولد نوزادان نارس را مورد معاينات چشمي قرار داد.


وي ادامه داد: همچنين در کنار تامين و تجهيزات مراکز تشخيصي و درماني در ديگر شهرها با اختصاص تعرفه هاي خاص و ويژه به فوق تخصص‌هاي شبکيه مي‌توان امکاني را فراهم آورد تا امکان غربالگري و درمان اين نوزادان در ديگر شهرها نيز امکانپذير باشد.


دبير علمي دومين همايش کشوري رتينوپاتي در نوزادان نارس نيز گفت: از آنجا که عامل زمان در تشخيص و درمان عارضه رتينوپاتي نوزادان نارس نقش اساسي دارد و در مواردي ظرف 48 تا 72 ساعت ممکن است، نوزاد به سمت نابينايي برود، لازم است در زمينه تشخيص به هنگام اين عارضه اقدام‌هاي موثر را انجام داد.


دکتر مهدي پرورش افزود: در مراحل ابتدايي بيماري، درمان سهل‌تر بوده و وقتي بيمار وارد مرحله چهارم يا پنجم مي‌شود، درمان بسيار دشوار و در مواقعي اساسا بيماري غيرقابل درمان مي‌شود.


به گفته پرورش براساس يافته‌هاي يک پژوهش انجام شده در کشور حدود 95 تا 100 درصد نوزادان نارس که دچار عارضه شبکيه هستند و به مراکز درماني مراجعه به موقع مي‌کنند، پس از درمان ديدشان حفظ شده از نابينايي نجات پيدا مي‌کنند.


رتينوپاتي به اختلالاتي که به شبکيه (رتين) چشم آسيب مي‌زند گفته مي‌شود و باتوجه به اينکه شبکيه محل تشکيل تصوير چشم و انتقال داده ها به مغز مي‌باشد، رتينوپاتي ها بسته به شدت مي‌توانند موجب تاري ديد تا کوري شوند. رتينوپاتي‌هاي معروف شامل رتينوپاتي ديابتي، رتينوپاتي ناشي از فشارخون بالا و رتينوپاتي نوزادان نارس هستند.


رتينوپاتي نوزادان نارس مي‌تواند موجب کوري شود و عواملي که نوزاد را در معرض خطر ابتلا به رتينوپاتي قرار مي‌دهند کم بودن وزن هنگام تولد و زايمان زودرس (هفته ?? تا ??) هستند.


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 260423
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings