• 1397/01/18 - 09:30
  • - تعداد بازدید: 2605
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2605
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي

مصاحبه با سرکار خانم دکتر نجومي مدير گروه پزشکي اجتماعي

مصاحبه با سرکار خانم دکتر نجومي مدير گروه پزشکي اجتماعي

260966.mp3 مصاحبه با سرکار خانم دکتر نجومي مدير گروه پزشکي اجتماعي

مصاحبه با سرکار خانم دکتر نجومي مدير گروه پزشکي اجتماعي









 
اولين مدير گروهي که امروز به گفتگو با ايشان مي پردازيم، سرکار خانم دکتر مرضيه نجومي، مدير محترم گروه پزشکي اجتماعي و خانواده، متخصص پزشکي اجتماعي و فلوشيپ اپيدميولوژي باليني هستند. ايشان در حدود 200 مقاله تاکنون به ثبت رسانيده و 19 سال است که سابقه فعاليت در دانشکده پزشکي را دارند.
دکتر نجومي در خصوص تعداد دانشجويان مشغول به تحصيل در گروه پزشکي اجتماعي گفت: درحال حاضر 5 دستيار تخصصي پزشکي اجتماعي و 14 دستيار تخصصي پزشک خانواده مشغول به تحصيل هستند. همچنين دانشجويان پزشکي عمومي در پايه هاي مختلف تحصيلي شامل علوم پايه، فيزيوپاتولوژي، کارآموزي و کارورزي (متوسط ماهانه 25 نفر) به صورت ماهانه يا ترمي، در گروه هايي با تعداد متفاوت به گروه پزشکي اجتماعي و خانواده معرفي مي شوند. همچنين 2 نفر در مقطع فلوشيپ در اين گروه مشغول به تحصيل مي باشند.
مدير گروه پزشکي اجتماعي و خانواده با تاکيد بر اينکه اين گروه يکي از باسابقه ­ترين گروه­هاي پزشکي اجتماعي کشور مي باشد گفت: گروه پزشکي اجتماعي با بهره­­ گيري از نيروي انساني چند تخصصي و توانمند، سعي در ارائه خدمات آموزشي، پژوهشي گسترده و کاربردي نموده است. وي همچنين تصريح کرد، اين گروه در چندين دوره مفتخر به دريافت عناويني چون گروه پژوهشي و آموزشي برتر شده است. و از اين امر به عنوان يکي از نقاط برتر گروه خود ياد کرد.
دکتر نجومي همچنين خاطر نشان کرد، اساتيد اين گروه در پست­هاي مديريتي متنوعي در ستاد وزارت بهداشت، دانشگاه­هاي علوم پزشکي و ساير نهادهاي مرتبط با امور سلامت به عنوان مسئول، مدير، قائم مقام يا مشاور، ايفاي نقش مي نمايند. ايشان همچنين ضمن اشاره به محدوديتهاي منابع گروه گفت، دانشکده همواره تا حد امکان، سعي در فراهم آوردن تجهيزات و امکانات مورد نياز گروه، داشته است.

مدير گروه پزشکي اجتماعي در راستاي انجام فعاليت­هاي نوآورانه گروه خود به اقدامات گروه در زمينه طراحي و اجراي سامانه­ هاي ارزيابي و مديريت خطرات سلامت در سطح فردي و جمعيتي اشاره نمود که به زودي در کلينيک پيشگيري و پزشک خانواده آماده بهره ­برداري خواهدشد.
دکتر مرضيه نجومي، ايجاد شرکت­هاي دانش بنيان در راستاي به­ کارگيري توانمندي­ها و دانش موجود در گروه و جذب گرانت­هاي پژوهشي ملي و بين­ المللي وهمچنين ارائه خدمات در جهت ارتقا سلامت و پيشگيري و کنترل بيماري­ها با استفاده از نرم­ افزار و سامانه طراحي شده را گامي در جهت حرکت به سمت دانشگاه‌هاي هزاره سوم، در 5 سال آينده اين گروه دانست.
وي همچنين از دستاوردهاي مهم گروه پزشکي اجتماعي، به اخذ رتبه هاي برتر در آزمون بورد تخصصي پزشکي اجتماعي در سال­هاي متمادي توسط دانش آموختگان اين گروه اشاره کرد. ايشان همچنين از ديگر دستاوردهاي مهم گروه تاکنون به مواردي نظير، ارتقاي توانمندي­هاي پژوهشي دستياران و اساتيد ساير گروه­ها از طريق برگزاري دوره­هاي روش تحقيق و فلوشيپ اپيدميولوژي باليني گروه و توسعه و گسترش دانش و مفاهيم مرتبط با پزشکي مبتني بر شواهد و آموزش پاسخگو، انتخاب گروه آموزشي برتر در دو سال متوالي، وجود دانشمند برتر 1% جهان در اين گروه، برگزيده فرهنگستان علوم پزشکي از اعضاي هيئت علمي اين گروه، بيشترين استناد به مقالات دانشگاه از اعضاي هيئت علمي گروه، وجود 3 فلوشيپ (اپيدميولوژي باليني، سلامت جهاني و مديريت و رهبري سلامت) در اعضاي هيئت علمي گروه (بيشترين در بين گروه هاي پزشکي اجتماعي کشور) اشاره کرد.
دکتر نجومي از همکاري گروه خود با گروه­هاي مختلف باليني و علوم پايه در طرح هاي پژوهشي و ارائه دروس و برگزاري کارگاه­هاي چند تخصصي و ارائه خدمات در کلينيک پيشگيري و ارتقا سلامت خبر داد و در زمينه درآمدزايي، ضمن اشاره به پتانسيل­هاي پژوهشي، آموزشي و مديريتي مختلفي که در گروه وجود دارد، روش­هايي چون شرکت­هاي دانش­بنيان، گرانت­هاي پژوهشي و کلينيک­هاي پيشگيري و ارتقا سلامت را، به عنوان روشهايي که قابليت درآمدزايي و خلق ثروت براي دانشگاه دارند، برشمرد.
ايشان ضمن تاکيد بر حرفه اي گري، گروه پزشکي اجتماعي را متولي برگزاري دوره­هاي آداب پزشکي در سطح دانشگاه دانست و گفت: دراين راستا از پتانسيل ساير گروه­هاي مرتبط نيز بهره خواهيم برد. وي افزود بخش مهمي از اين دوره، مربوط به رفتار حرفه­اي است.
دکتر نجومي همچنين در خصوص مشاهير گروه پزشکي اجتماعي به آقاي دکتر مازيار مرادي لاکه، اشاره کرد و از افتخارات ايشان، دانشمند 1% جهان، برگزيده استاد نمونه دانشگاهي، برگزيده جشنواره رازي، برگزيده پژوهشگر برتر دانشگاه و وزارت بهداشت عنوان داشت. همچنين آقاي دکتر جليل کوهپايه زاده اصفهاني که به عنوان رياست دانشکده علوم پزشکي ساوه منصوب گرديده و برگزيده استاد نمونه دانشگاهي هستند.
لازم بذکر است خانم دکتر نجومي عضو وابسته و برگزيده فرهنگستان علوم پزشکي بوده و همچنين برگزيده سه دوره استاد نمونه کشوري و دانشگاهي و همچنين برگزيده جشنواره بين المللي رويان و پژوهشگر برتر دانشگاه و وزارت بهداشت نيز مي باشند.
ايشان در پايان گفتگو، ارتقاء سطح تحصيلات و سواد سلامت افراد به ويژه بانوان را عامل بسيار موثري در ارتقاي سطح سلامت جامعه دانست و با تاکيد بر ضرورت حرکت به سمت پيشگيري و ارتقاء سلامت به دانشجويان علاقه مند که تازه وارد اين رشته شده‌اند و يا قصد وارد شدن به اين رشته را دارند گفت:
با توجه به منابع محدود و نيازها وهزينه­ هاي روزافزون بخش سلامت، متوليان سلامت گريزي جز حرکت به سمت پيشگيري و ارتقا سلامت نخواهند داشت. از اينرو برخورداري از متخصصيني که از دانش و نگرش صحيحي در اين زمينه برخوردار باشند، امتيازي است که تمامي کشورها درمسير توسعه بدان نيازمند خواهند بود. با اين وجود اين مهم هنوز در عرصه بين­ المللي و ملي عملا از حيطه­ هاي نظري به عرصه عمل و برنامه ريزي وارد نشده است و برطرف کردن موانع جهت قرارگرفتن در مسير صحيح، چالشي است که دلسوزان و علاقمندان اين عرصه را به ياري مي طلبد. لذا دانشجوياني که قدم در اين مسير مي گذارند، با عرصه­ اي ناهموار اما در راستاي توسعه پايدار قدم خواهند نهاد و لازم است خود را براي رويارويي با اين شرايط آماده سازند.
 




  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 260966
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings