مصرف ريتالين در شبهاي امتحان خطرناک است
رييس اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت گفت: متاسفانه دانشجويان تصور ميکنند با مصرف ريتالين در شبهاي امتحان، تمرکز بيشتري پيدا ميکنند اما بعد از مصرف اين قرص، دچار پرخاشگري، نداشتن تمرکز، تپش قلب، افزايش فشار خون و مرگ ناگهاني ميشوند.
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي :به نقل از وبدا، دکتر گلايل اردلان در نشست خبري که به مناسبت روز جوان برگزار شد، با بيان اينکه براساس اسناد بالادستي حفظ سلامت آحاد جامعه بر عهده وزارت بهداشت است و با توجه به اينکه ?? درصد جمعيت کشور را جوانان تشکيل ميدهند، گفت: از آنجا که جوانان تصور مي کنند نسبت به ساير گروه هاي سني جامعه سالم تر هستند، کمتر به سلامت خود اهميت داده و از سلامت رواني، اجتماعي و فيزيکي خود غافل ميشوند.
رييس اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت با اشاره به عدم نظام ادغام يافته براي ارائه خدمات به جوانان تا قبل از سال ??، اظهار کرد: حدود ? ميليون نفر از جوانان دانشجو هستند و در خوابگاه زندگي ميکنند و ممکن است مصرف فست فود زيادي داشته باشند.
دکتر اردلان با بيان اينکه ?? درصد جوانان کشور فعاليت فيزيکي کمتر از يک ساعت و نيم در روز دارند و ?? درصد فعاليت فيزيکي بيش از يک ساعت و نيم يا بيشتر دارند، گفت: حدود يک و نيم درصد جوانان اختلال افسردگي و نيم درصد آنان به اختلالات روانپزشکي دو قطبي دچار هستند.
وي افزود: همچنين، ?.? درصد جوانان دچار صرع هستند، حدود ? درصد جوانان يکي از انواع تنباکوها را مصرف کرده و ?.? درصد از آنها، يکي از ترکيبات افيوني، ? درصد از قرصهاي آرامبخش و ?.? درصد نوشيدني هاي الکلي مصرف مي کنند.
دکتر اردلان با اشاره به عوارض مصرف ريتالين در ميان دانشجويان، گفت: متاسفانه دانشجويان تصور مي کنند با مصرف ريتالين در شبهاي امتحان، تمرکز بيشتري پيدا ميکنند، اما بعد از مصرف اين قرص، دچار پرخاشگري، عدم تمرکز، تپش قلب و افزايش فشار خون و مرگ ناگهاني مي شوند.
وي با تاکيد بر اينکه حوزه سلامت جوانان حوزه اي پر چالش و پيچيده است، افزود: براي نشاط اجتماعي صحيح جوانان بايد کوشيد و بايد ابزار متناسب و معقولي در اين زمينه داشته باشيم تا کنش اجتماعي در ميان جوانان را افزايش دهيم.