ميلاد بانوي دوعالم حضرت زهرا(س) و روز مادر مبارک باد
ميلاد بانوي دوعالم حضرت زهرا(س) و روز مادر مبارک باد
261260.mp3
ميلاد بانوي دوعالم حضرت زهرا(س) و روز مادر مبارک باد
((ميلاد فاطمه زهرا مبارک))
بهترين طريق شناخت يک زن تعريف و توصيف شوهرش است.زيرا شوهر از افراد ديگر، حتي از پدر و مادر، همسرش را بهتر مي شناسد و بر خفاياي افکار و رفتار و عادت هاي خوب يا بد او آشناتر است. بنابراين حضرت علي عليه السلام همسرش زهرا عليهاالسلام را کاملاً مي شناسد و بهتر از ديگران مي تواند تعريف و توصيف نمايد.
اميرالمؤمنين در آغاز زندگي زناشوئي خود حضرت زهرا عليهاالسلام را به عنوان بهترين همسري که با کمک او مي تون خداي را اطاعت نمود معرفي کرد. جمله (نعم العون علي طاعه اللّه) جمله اي کوتاه ولي بسيار پر محتوا است. در اين جمله هدف ازدواج را بيان کرد که کمک گرفتن از همسر براي اطاعت از خدا باشد و همسرش زهرا را به عنوان بهترين مصداق براي توفيق در اين امر مهم دانست. در آخرين ساعتهاي وداع فاطمه عليهاالسلام نيز مقام عرفان و نيکوکاري و تقوا و خوف از خداي آن حضرت را ستود و نظر گذشته اش را تأييد نمود. معلوم مي شود زهرا در طول مدت ازدواج نه تنها مزاحم شوهرش در اطاعت از خدا و انجام دادن مسؤوليت سنگين ولايت نبوده، بلکه در تمام ابعاد مؤيد و معاون او هم بوده است.
با توجه به شخصيت فوق العاده اميرالمؤمنين، و موقعيت اخلاقي، سياسي، اجتماعي آن حضرت، شخصيت ممتاز همسرش زهرا عليهاالسلام نيز روشن مي شود.
علي بن ابي طالب عليه السلام يک فرد عادي نبود، بلکه دومين شخصيت ممتاز اسلام، سپهسالار و سرباز نيرومند و فداکار اسلام بود. مرد عدالت، زهد، انفاق، مواسات، مساوات، ايثار، تقوا، و بالاخره ولي مسلمين و خليفه رسول خدا بود. خود و خانواده اش در کمال عسرت زندگي مي کردند و آنچه را که داشت در راه خدا انفاق مي نمود. بيت المال را در بين مسلمين بالسويه تقسيم مي کرد و هيچ کس را بر ديگري ترجيح نمي داد، حتي سهم خودش و امام حسن و امام حسين نيز بيش از سايرين نبود. وقتي برادرش عقيل شدت فقر خود را به آن حضرت عرض کرد حاضر نشد چيزي اضافه از آنچه به ساير مسلمين مي داد بدهد. [بحار ج 41 ص 114.] حضرت صادق عليه السلام درباره آن حضرت مي فرمايد: علي بن ابي طالب عليه السلام از جهت غذا و رفتار شبيه ترين مردم به رسول خدا بود. خودش نان با زيتون مي خورد ولي به مردم نان و گوشت مي داد. او آب و هيزم منزل را تهيه مي کرد و فاطمه عليهاالسلام آرد درست مي کرد و خمير مي نمود و نان مي پخت و لباس ها را مي شست و وصله مي کرد. [بحار ج 41 ص 131.] اميرالمؤمنين عليه السلام در زمان خلافت که همه گونه امکانات برايش فراهم بود، به دنيا خطاب کرده مي فرمود: اي دنياي پست! آيا به من روي آورده اظهار علاقه مي کني؟ هيهات، هيهات، ديگري را مغرور کن، من نيازي به تو ندارم. تو را سه طلاقه کرده ام که ديگر رجوع ندارد. [بحار ج 41 ص 121.] در همان زمان مي فرمايد: آيا به همين مقدار اکتفا کنم که مرا اميرالمؤمنين بگويند، ولي در سختي هاي روزگار با مردم شريک نباشم و در سختي زيستن براي آنها الگو نباشم؟ من آفريده نشده ام که به خوردن غذاهاي لذيذ مشغول شوم، مانند حيوان بسته اي که جز علف خوردن کاري ندارد، يا حيوان آزادي که سرگرم خوردن و پشگل انداختن است، و از آينده اش غفلت دارد. [نهج البلاغه کتابه الي عثمان بن حنيف.] اميرالمؤمنين عليه السلام چنين مردي بود و مي خواست اين چنين زندگي کند و براي اين چنين زيستن به همسري موافق نياز داشت. و جز حضرت زهرا عليهاالسلام هيچ زن ديگري لياقت هسمري با او را نداشت، تنها او بود که مي توانست درباره اش بگويد: نعم العون علي طاعه اللّه.
در اينجاست که مقام ممتاز فاطمه روشن مي شود و مي توان او را به عنوان تنها همسر لايق حضرت علي معرفي نمود. او بود که توانست در بيت علي و بر طبق ميل او زندگي کند و در اطاعت خدا و انجام مسؤوليتي که بر عهده اش نهاده بود، مؤيد و مشوقش باشد. زهرا عليهاالسلام با رفتار اسلامي خود توانست لياقت خود را براي فرزندي پيغمبر اکرم (صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) و همسري اميرالمؤمنين عليه السلام باثبات رساند و به همين جهت از جانب پيامبر به عنوان بزرگترين و شايسته ترين زنان جهان معرفي شد. فاطمه بانوي نمونه ي اسلام است و بانوان اسلام بايد از آن حضرت درس زندگي بگيرند.
: