• 1400/08/12 - 07:19
  • - تعداد بازدید: 119
  • - تعداد بازدید کنندگان: 119
  • زمان مطالعه: 10 دقیقه
معاون درمان وزارت بهداشت:

مکمل هاي مورد تاييد طب ايراني در موارد سرپايي کرونا مي تواند استفاده شود/ وارد پيک ششم نشده ايم

مکمل هاي مورد تاييد طب ايراني در موارد سرپايي کرونا مي تواند استفاده شود/ وارد پيک ششم نشده ايم

261977.mp3 مکمل هاي مورد تاييد طب ايراني در موارد سرپايي کرونا مي تواند استفاده شود/ وارد پيک ششم نشده ايم

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در بخش سرپايي کرونا در حال حاضر درمان خاصي نداريم و درمان کرونا بر مبناي ظهور علائم باليني است اما مي توانيم از مکمل هايي مانند استفاده از عناب، زعفران، سير و شيرين بيان که در طب ايراني بر روي آن توسط اساتيد دانشگاه هاي علوم پزشکي کار شده، استفاده کنيم.

















به گزارش وبدا، دکتر قاسم جان بابايي در حاشيه چهل و هفتمين جلسه کميته علمي کشوري کوويد?? که در بيمارستان قلب شهيد رجايي تهران برگزار شد، اظهار داشت: در جلسه امروز کميته علمي کشوري کرونا جايگاه طب ايراني در درمان کرونا بررسي شد. تاريخچه طب ايراني بسيار غني و هزار ساله است و پس از بررسي هاي لازم، در مورد استفاده از مکمل هاي مورد تاييد طب ايراني در بخش سرپايي کرونا اطلاع رساني خواهد شد.



وي افزود: برخي از اين مکمل ها در حال حاضر توسط مردم استفاده مي شود اما از اين مکمل ها مي توان صرفا در موارد سرپايي بيماري استفاده کرد البته حتما بعد از اينکه بيماران توسط پزشکان ويزيت و معاينه مي شوند و کروناي خفيف يا متوسط که نياز به بستري ندارند، تشخيص داده مي شود مي توان از مکمل هاي طب ايراني که مطالعات دانشگاهي آن انجام شده، استفاده کرد.



در موارد بستري کرونا اصلا خوددرماني نکنيد



دکتر جان بابايي تاکيد کرد: براي بيماران بستري، توصيه مي کنيم که به هيچ عنوان مردم خوددرماني نکنند. اساتيد رشته طب ايراني در کشور فعاليت دارند و در برخي از بيمارستانها مشاوره مي دهند. حتما بيماران بايد در موارد بستري بر اساس نظر پزشک معالج يا مشاور، عمل کنند و از مکمل هاي طب ايراني استفاده نشود تا پزشک، تصميم گيري کند.



وي يادآور شد: در جلسه امروز در خصوص واکسيناسيون نيز بحث هاي مفصلي شد. مطالعات داخل کشور نشان داده که واکسيناسيون با حجم وسيعي که داشته باعث شده که مرگ و مير بيماران به ويژه در افراد بالاتر از ?? سال، به طور قابل ملاحظه اي در پيک پنجم نسبت به پيک هاي قبلي، کاهش پيدا کند. در شروع پيک پنجم، جمعيت بالاتر از ?? سال و کادر بهداشت و درمان در کشور واکسينه شده بودند که خوشبختانه در پيک پنجم در اين گروه ها، مبتلايان جدي نداشتيم و ميزان مرگ و مير سالمندان هم کمتر بود.



هر قدر زمان بگذرد آثار واکسيناسيون بيشتر نمايان مي شود



معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در پيک پنجم کرونا با واکسيناسيون وسيعي که در کشور انجام شد، خوشبختانه اکثر افراد گروه هاي هدف، واکسينه شدند و هر قدر زمان مي گذرد، آثار واکسيناسيون را بيشتر مشاهده خواهيم کرد. روند بيماري و بيماران بدحال در کشور رو به کاهش است.



وارد پيک ششم نشده ايم بلکه در پيک پنجم هستيم که روند رو به نزول داريم



دکتر جان بابايي تاکيد کرد: آثار واکسيناسيوني که با حجم وسيع در پيک پنجم انجام شد در طول زمان، بيشتر نمايان مي شود. در حال حاضر وارد پيک ششم نشده ايم بلکه در پيک پنجم هستيم که روند رو به نزول داريم. متاسفانه برخي افراد که اطلاعات کامل و جامعي ندارند، موجب نگراني مي شوند البته عدم شروع پيک ششم بيماري در کشور به معني عدم رعايت و کمرنگ کردن رعايت پروتکل ها و فاصله گذاري نيست.



وي افزود: در برخي از استانها، مقداري تعداد بيماران سرپايي افزايش يافته اما اصل بر اين است که واکسن، بيشترين آثارش در کاهش مرگ و مير و پيشگيري از بيماري شديد است. ممکن است با واکسيناسيون بازهم شاهد بيماران با فرم هاي خفيف و متوسط باشيم البته رعايت پروتکل ها در کنار واکسيناسيون، ضروري و لازم است اما ابتلا به فرم هاي خفيف و متوسط، جاي نگراني ندارد و بايد با واکسيناسيون، مرگ و مير بيماران و تعداد بيماران بدحال را به حداقل برسانيم.



واکسن هاي داخلي اثربخشي بسيار قابل قبولي دارند و عوارض آنها بسيار ناچيز است



رييس کميته علمي کشوري کوويد?? يادآور شد: در مطالعاتي که در کشور انجام و امروز بررسي شد خوشبختانه نشان داده شد که واکسن هاي توليد داخل هم اثربخشي بسيار قابل قبولي دارند و بر اساس نظر کميته عوارض واکسن، هم عوارض آنها بسيار ناچيز است. واکسن هاي داخلي کمترين عارضه را داشته اند و اثربخشي آنها نيز در محيط آزمايشگاهي و بالين، تاييد و ثابت شده است.



دز سوم واکسن کرونا براي افراد پرخطر و گروه هاي هدف تزريق خواهد شد



دکتر جان بابايي تصريح کرد: خوشبختانه مي توانيم با توجه به توصيه ها براي تزريق دز بوستر و اضافه، از واکسن هاي داخلي استفاده کنيم. دز بوستر و اضافه تفاوت هايي دارند. دز بوستر يا يادآور براي افرادي تزريق مي شود که بيش از ? ماه از واکسيناسيون آنها گذشته باشد و اين افراد مانند کادر بهداشتي و درماني در گروه هاي پرخطر هستند که الان بيش از ??? هزار نفر از آنها دز يادآور را تزريق کرده اند. براي افراد پرخطر، دز اضافه يا سوم تزريق خواهد شد که مقداري زودتر از دز يادآور تزريق مي شود که بعد از طرح و تصويب در ستاد ملي مقابله با کرونا، تزريق دز سوم براي گروه هاي هدف، آغاز مي شود.



وي گفت: خوشبختانه سبد واکسيناسيون و موجودي واکسن در کشور در وضعيت مناسبي قرار دارد. در کميته علمي تاکيد شد که مي توان از واکسن هاي داخلي که اثربخشي ثابت شده و عوارض قابل چشم‌پوشي دارند به عنوان دز يادآور و سوم استفاده کرد.



معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: قطعا صدور مجوز براي مراحل مختلف واکسن هاي داخلي بر اساس بررسي مدارک و مستندات توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو انجام مي شود. فراتر از واکسن حتي داروهاي شيمي درماني در سازمان غذا و دارو ابتدا ارزيابي و تاييد مي شود و براي واکسن که نسبت به داروهاي شيمي درماني عوارض کمتري دارند نيز بررسي مستندات انجام شده و هيچ گونه اغماضي براي صدور مجوز مصرف اضطراري براي واکسن هاي داخلي نداريم و امروز آثار بسيار مناسب واکسن هايي مانند برکت و پاستور که ابتدا مجوز مصرف اضطراري گرفته اند را به خوبي در جامعه مشاهده مي کنيم. آزمايشگاه هاي سازمان غذا و دارو که در مورد واکسن هاي ايراني قضاوت مي کند و به آنها تاييديه مي دهد، کار خود را به درستي انجام مي دهند.



افتراق آنفلوآنزا و کرونا در موارد سرپايي دشوار است چون علائمي مشابه دارند



دکتر جان بابايي اظهار داشت: در حال حاضر مورادي از آنفلوآنزا در کشور شناسايي شده اما افتراق آنفلوآنزا و کرونا در موارد سرپايي دشوار است چون علائمي مشابه دارند. امکان تست گرفتن از همه افراد جامعه براي تشخيص آنفلوآنزا يا کرونا وجود ندارد اما مراقبت هايي که براي کرونا لازم است در آنفلوآنزا نيز موثر است. الان واکسن آنفلوآنزا براي گروه هاي پرخطر در دسترس است و هم مواردي از آنفلوآنزا در کشور مشاهده است.



وي در خصوص ارتباط مشارکت در واکسيناسيون و رنگ بندي و قرمز شدن برخي شهرها در کشور گفت: خيلي نمي توان قرمز شدن وضعيت شهرها را به واکسيناسيون ارتباط داد اما متاسفانه در برخي از استانها مقداري مشارکت در واکسيناسيون کمتر است و در برخي از همين استانها، مقداري موارد سرپايي افزايش يافته است.



رييس کميته علمي کشوري کوويد?? افزود: اگر مشارکت همه استانها به ويژه استانهايي که واکسيناسيون در آنها عقب ماندگي دارد، افزايش پيدا نکند بايد نگران پيک بعدي در آن استانها باشيم. تجربه ما و تجارب بين المللي نشان مي دهد که واکسيناسيون به عنوان موثرترين اقدام درماني و نه تنها پيشگيري در مبارزه با کرونا مطرح است و هر استان که ميزان واکسيناسيون در آن بالا باشد و دز يادآور و سوم تزريق شود، شرايط بهتري خواهند داشت.



بيش از ?? درصد از افرادي که در بيمارستانها بستري شده اند، واکسن تزريق نکرده بودند



معاون درمان وزارت بهداشت گفت: مطالعه اي در حال انجام است که مشخص کند چند درصد از بستري هاي بخش هاي مراقبت هاي ويژه، واکسن تزريق نکرده اند اما حدود ? تا ? درصد از افرادي که بستري شده و دچار فرم شديد بيماري شده اند، واکسن تزريق کرده بودند و بيش از ?? درصد از افرادي که در بيمارستانها بستري شده اند، واکسن تزريق نکرده بودند.



دکتر جان بابايي يادآور شد: سويه جديدي فعلا در ايران و دنيا شناسايي نشده حتي سويه مو و لامبدا هم که مطرح شد، الان موجب نگراني نيست. سويه غالب در حال حاضر در دنيا و ايران، دلتا است منتهي سوش دلتا پلاس در برخي کشورها شناسايي شده اما خوشبختانه واکسن هاي جديدي که طراحي مي شود، از سوش دلتا نيز نمونه برداري شده و در مقابل اين جهش ها، اثربخش هستند.



وي در خصوص اجراي نظام ارجاع در کشور گفت: بخشي از نظام ارجاع در کشور به ويژه در روستاها در حال اجرا است و بيماراني که به مراکز بهداشتي مراجعه مي کنند در صورت نياز به پذيرش در بيمارستانها با نامه ارجاع اين کار انجام مي شود اما اجرايي نشدن کامل نظام ارجاع، حرف درستي است.



بيش از ?? برابر مراجعين بيمارستاني به مراکز بهداشتي مراجعه مي کنند



معاون درمان وزارت بهداشت تاکيد کرد: در حال حاضر بيش از ?? برابر مراجعين بيمارستاني به مراکز بهداشتي مراجعه مي کنند و در بيماري کوويد?? نيز ميزان مراجعه مردم به مراکز بهداشتي ?? برابر ميزان مراجعين به بيمارستانها بوده است و اگر قرار بود همه مردم به بيمارستانها مراجعه کنند، نظام ارجاع وجود نداشت.



هيچ مشکلي در پانسمان بيماران پروانه اي نداريم/ ذخيره پانسمان کافي است



دکتر جان بابايي در خصوص پانسمان بيماران اي بي يا پروانه اي گفت: الان هيچ مشکلي در پانسمان بيماران پروانه اي نداريم. تا ? ماه آينده پانسمان اين بيماران در کشور وجود دارد و براي ? ماه بعدي نيز ?? درصد از اقلام پانسمان را داريم و ?? درصد ديگر را تامين مي کنيم و تمام پيگيري ها از طريق وزارت امور خارجه و سازمان غذا و دارو در حال انجام است تا اين پانسمان تامين شود و جاي نگراني براي خانواده هاي بيماران پروانه اي وجود ندارد. اما در مورد ادعاي گم شدن بخشي از پانسمان بيماران، در حوزه اختيارات بنده نيست و حوزه بازرسي و سازمان غذا و دارو مي توانند اين ادعا را بررسي کنند. براي ما ذخيره کافي پانسمان مهم است اما اينکه چقدر نشت يا سرقت کرده مربوط به حوزه هاي نظارت و بازرسي است.



ظرفيت توليد واکسن هاي داخلي، قابل توجه است



رييس کميته علمي کشوري کوويد?? گفت: تصميم در مورد ادامه واردات واکسن هاي خارجي در ستاد ملي مقابله با کرونا اتخاذ مي شود اما الان ظرفيت توليد واکسن هاي داخلي، قابل توجه است. زيرساخت ها در کشور فراهم شده تا واکسن داخلي طراحي و توليد شود تا روزي خودکفا شويم. اينکه دولت در شرايطي مجبور به واردات واکسن کرونا شد به اين دليل بود که نخواست مردم از واکسيناسيون عقب بيفتند.



قرار نيست ساخت واکسن در ايران جنبه نمادين داشته باشد



وي ادامه داد: کشور براي فراهم کردن زيرساخت هايي براي توليد واکسن کرونا در مجموعه هاي مختلف از جمله برکت، پاستور، فخرا، نورا و رازي هزينه کرده و قرار نيست ساخت واکسن در ايران جنبه نمادين داشته باشد. خوشبختانه واکسن هاي داخلي در حال حاضر در دسترس مردم قرار دارد و خيلي از مراکز واکسيناسيون به مقدار کافي از اين واکسن ها موجودي دارند و قرار نيست که هميشه وارد کننده واکسن کرونا باشيم. وقتي از هر پلتفرم مطرح در دنيا، يک واکسن کرونا توليد کرده ايم، نشان از توانايي کشور است که بايد واردات واکسن از يک دوره متوقف و از واکسن هاي داخلي که اثربخشي ثابت شده و قابل قبولي دارند، استفاده شود.



در حال حاضر خوشبختانه روند بستري بيماران کوويد?? در کشور رو به کاهش است



معاون درمان وزارت بهداشت در پايان تاکيد کرد: در حال حاضر خوشبختانه روند بستري بيماران کوويد?? در کشور رو به کاهش است و به يک چهارم بستري در اوج پيک پنجم رسيده ايم. تقاضاي ما پرهيز از مصرف بي رويه کورتون در بيماران و عدم استفاده از آن در موارد سرپايي است چون عفونت قارچ سياه که پس از کرونا رخ مي دهد، ناشي از مصرف کورتون به ويژه در افراد ديابتي است. بنابراين تقاضاي ما اين است که به هيچ عنوان از کورتون در موارد سرپايي کرونا استفاده نشود. مصرف کورتون به صورت محدود در موارد بستري و صرفا براي بيماراني که در ?? روز از شروع بيماري هستند با تصميم پزشک معالج بلامانع است./


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261977
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings