• 1399/05/05 - 04:18
  • - تعداد بازدید: 118
  • - تعداد بازدید کنندگان: 118
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

ناراحتي‌هاي کبد و گوارش؛ علائم ثانويه بيماري کرونا

تب، سرفه، گلودرد و تنگي نفس از علائم اصلي ابتلاي فرد به بيماري کرونا و بروز مشکلات گوارشي و کبد از علائم ثانويه اين بيماري محسوب مي‌شوند.

261388.mp3 ناراحتي‌هاي کبد و گوارش؛ علائم ثانويه بيماري کرونا








ناراحتي‌هاي کبد و گوارش؛ علائم ثانويه بيماري کرونا


دکتر امير حسين بقراطيان؛ فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان در اين خصوص اظهار داشت: ويروس کرونا ممکن است آنزيم هاي کبد فرد مبتلا را مانند ويروس هپاتيت B يا هپاتيت C افزايش دهد، ضمن اينکه اخيرا مراجعه بيماران مشکوک به ابتلا به کرونا با علائم گوارشي بيشتر بوده است.

وي، بروز نفخ، ترش کردن، حالت تهوع و استفراغ و درد قسمت فوقاني شکم و زير جناق سينه يا درد معده و همچنين اسهال و کاهش اشتها را از جمله عوارض گوارشي ناشي از ويروس کرونا نام برد.

?? درصد مبتلايان به کرونا با عوارض گوارشي از اين بيماري عبور مي‌کنند
اين فوق تخصص گوارش و کبد تاکيد کرد: افرادي که دچار علائم گوارشي ناشي از ويروس کرونا مي شوند، حدودا تا ?? درصد از اين بيماري عبور مي کنند.

وي افزود: افرادي که دچار علائم گوارشي ناشي از ويروس کرونا هستند، در واقع دچار نوع خفيف کرونا شده اند و اگر پزشک معالج به علائم باليني بيمار مشکوک شد، بايد بلافاصله بيمار براي تست سرولوژي راهنمايي انجام شود و اگر بيمار مي خواهد آسوده خاطر شود، يک آزمايش PCR (پي سي آر) يا همان تست تشخيص عفوني نيز بدهد.

مبتلايان گوارشي چه خوراکي‌هايي نبايد بخورند؟
دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران با تاکيد بر اينکه، تب، سرفه، گلودرد و تنگي نفس از علائم اصلي ابتلا فرد به ويروس کرونا است، تاکيد کرد: بروز مشکلات گوارشي و کبد از علائم ثانويه کرونا محسوب مي شود.

بقراطيان گفت: کساني که دچار نفخ يا اسهال ناشي از کرونا هستند، بايد از خوردن مواد غذايي حاوي نشاسته و کربوهيدرات، نوشيدني هاي گازدار و برخي فراورده هاي لبني مانند شير، بستني و پنير، حبوبات مانند لوبيا، جوي دوسر، ميوه هايي مانند آلو سياه، سيب، هلو و گلابي و همچنين سيگار و مشروبات الکلي خودداري کنند.

وي همچنين اظهار داشت: همچنين افرادي که داراي ناراحتي گوارشي و نفخ هستند، نبايد از برخي سبزيجات حاوي قند که منجر به بروز نفخ مي شود مانند خانواده پياز و کنگر که داراي فروکتوز است يا خانواده کلم و مارچوبه و همچنين نخودفرنگي استفاده کنند، ضمن اينکه افرادي که داراي ناراحتي معده و نفخ گوارشي هستند، به هيچ وجه نبايد از سرکه و ترشيجات مصرف کنند.

ويروس کرونا التهاب زا و در کبد افراد اثرگذار است
وي همچنين با بيان اينکه، ويروس کرونا باعث افزايش انعقاد مي‌شود، اظهار داشت: اين ويروس مي‌تواند در رگ اصلي کبد لخته خون (ترومبوز) ايجاد کند.

بقراطيان با اشاره به اينکه احتمالا بيماري ويروسي کرونا در اثر تظاهرات گوارشي ممکن است مقداري آنزيم هاي کبدي را بالا ببرد، گفت: بخصوص کساني که کبد آنها مشکل دارد به دليل اينکه اين عضو حساس در واقع کارخانه بدن محسوب مي شود و اگر اين کارخانه از نظر سيستم ايمني مختل شود، مي تواند در تمام بدن اثرگذار باشد؛ بايد از خوردن يک سري مواد غذايي چرب و همچنين نوشيدني هايي مانند نوشابه گازدار اجتناب کنند.

وي با بيان اينکه، حدود ?? درصد مواد غذايي و نوشيدني ها از سيستم کبد عبور کند تا مواد مفيد آن جذب خون شده و سموم آن نيز دفع شود، گفت: علاوه بر ويروس کرونا داروهايي که براي درمان اين بيماري نيز استفاده مي‌شوند نيز ممکن است عوارض کبدي بدنبال داشته باشد.

اين فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: از آنجايي که ويروس کرونا سيستم التهابي بدن را فعال مي‌کند، مانند هر ويروس ديگري همچون هيپاتيت B و C که التهاب‌زا مي باشند، اين التهاب مي‌تواند در کبد افراد اثرگذار باشد.

ويروس کرونا باعث انعقاد عروقي مي‌شود
بقراطيان همچنين بيان کرد: ويروس کرونا در واقع به دليل التهابي که ايجاد مي کند و موادي که ناشي از اين ويروس در جدار عروق آزاد مي شود، ممکن است انعقاد عروقي و حتي سکته مغزي بيمار را به دنبال داشته باشد.

دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران، فاکتورهايي همچون افزايش سن و داشتن بيماري هاي زمينه اي همچون ديابت، ناراحتي قلبي، فشارخون و بيماري سرطان را بيشتر از ساير افراد مستعد ابتلا به بيماري التهاب عروقي ناشي از ويروس کرونا دانست.

منبع: ايرنا


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261388
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings