• 1399/07/09 - 07:35
  • - تعداد بازدید: 136
  • - تعداد بازدید کنندگان: 136
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

هواي قلبتان را داشته باشيد

هواي قلبتان را داشته باشيد

261438.mp3 هواي قلبتان را داشته باشيد


هواي قلبتان را داشته باشيد   مدير گروه بيماري هاي قلب و عروق  دانشگاه علوم پزشکي ايران: اگر مي خواهيم ساليان سال ، قلب از ما مراقبت نمايد ؛ ما بايد از آن مراقبت کنيم.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه: دکتر سيد هاشم سزاوار؛ مدير گروه بيماري هاي قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکي ايران ضمن گرامي داشت روز جهاني قلب (??sep) عنوان کرد: نام گذاري اين روز در راستاي توجه جهانيان به اين موضوع مهم ، افزايش آگاهي بخشي و کنترل بيماري هاي قلبي است.
دکتر سزاوار بيان کرد: در سال ???? بسياري از تصميم گيرندگان مسائل بهداشتي دور هم جمع شدند و تصميم گرفتند تا سال ????ميلادي و با استفاده از روشهاي مختلف ، ??درصد ازعوامل مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي را کاهش دهند .
وي با اشاره به اين نکته که بيماري هاي قلبي و عروقي، شايع‌ترين علت مرگ و مير در کل دنيا به شمار مي رود، افزود: اين بيماري در سالهاي اخير و به ويژه در کشور ما افزايش داشته  و  سن ابتلا کاهش يافته است.

عضو هيئت علمي دانشگاه خاطر نشان کرد: توجه به اين موضوع بسيار مهم است زيرا اگر  فرد هم زنده بماند مجبور است با عوارض ناشي از اين بيماري زندگي نمايد.
دکتر سزاوار اظهار داشت : در بسياري از جاهاي دنيا، افراد بين ?? تا ?? سال به بيماري هاي قلبي عروقي مبتلا مي شوند ولي سن ابتلا در کشور ايران به طور متوسط ?? سال است.

وي افزود : در برخي از کشورها با کنترل عوامل خطر،توانستند سن ابتلا افراد به اين بيماري را افزايش دهند .
فوق تخصص قلب دانشگاه  گفت: در بحث سکته‌هاي قلبي ؛ اگر عوامل خطر وجود داشته باشد، سن ابتلا  پايين مي آيد و افراد جوانتر هم مبتلا مي شوند.
عوامل خطر شامل: استعمال دخانيات، ديابت و فشارخون ، کم تحرکي و کاهش فعاليت فيزيکي، اختلال در چربي هاي خون و کنترل آن، رژيم غذايي و عادات غلط تغذيه و استرس ها  است و در کنار آن، عوامل ارثي و ژنتيکي، تغيير سن و جنس مذکر هم جزو  فاکتورهاي پرخطر محسوب مي‌شوند.

دکتر سزاوار تصريح کرد:  اينکه چه کاري انجام دهيم تا به  سکته قلبي دچار نشويم ؛ بايد در رفتارهاي خود تجديد نظر نماييم و استعمال دخانيات به هر صورت آن (سيگار ،قليان،  پيپ و انواع توتون) را کنار بگذاريم و براي اين کار از روش‌هاي علمي کمک بگيريم.

 وي در خصوص فعاليت فيزيکي اشاره داشت: که بايد حدود ??? دقيقه (? بار در هفته ) و هر دفعه ?? تا ?? دقيقه در هواي مساعد وسالم تحرک داشته باشيم و‌ ورزش هايي با شدت متوسط نظير راه رفتن ، دويدن و راه رفتن تند و سريع خيلي مفيد است.
مدير گروه بيماري هاي قلب و عروق دانشگاه ايران تاکيد کرد: براي جلوگيري از ابتلا به بيماري پرفشاري خون بايد از غذاهاي کم‌نمک استفاده نماييم ، وزن خود را کاهش دهيم و در طول هفته فعاليت ورزشي داشته باشيم.
قابل ذکر است معدل فشار خون ??? روي ?? ، يک فشار خون ايده آل است .


 وي گفت : اگر اضافه وزن داريم بايد حتما سعي نماييم وزن خود را کاهش دهيم و پرهيز غذايي داشته باشيم زيرا چاقي  منجر به افزايش فشارخون ، اختلال چربي، ديابت و بيماري‌هاي قلبي و عروقي مي شود.

دکتر سزاوار افزود: در برنامه روزانه، تغذيه سالم ،کم نمک و کم چربي مورد توجه است و بايد از کربوهيدرات کمتر ولي ميوه و سبزي بيشتر استفاده شود.
همچنين از مصرف چربي هاي جامد و اشباع شده خودداري گردد و غذاهاي دريايي بيشتر استفاده شود.
به عبارتي ديگر مي توان گفت تغذيه سالم از بروز عوامل خطر جلوگيري مي نمايد ‌.

وي گفت : افراد ديابتي بايد بيشتر مراقب باشند و به عوامل خطر توجه کنند.
شايان ذکر است که اگر افراد هم ديابت دارند و هم بيماري قلبي بايد در خصوص نوع دارو و نحوه مصرف حتماً با پزشک خود مشورت نمايند .
ايشان در خصوص ارتباط بيماري هاي قلبي و ويروس  کوويد_?? اظهار داشت : 
اين مبحث از دوجنبه قابل بررسي است ؛ يکي اينکه افراد مبتلا به بيماري هاي قلبي بيشتر از بقيه افراد در معرض خطر نيستند بلکه افراد داراي سابقه جراحي قلب، بيماري قلبي،نارسايي و‌ پرفشاري خون اگر مبتلا به بيماري کرونا شوند در معرض مخاطرات بسيار بالاتري قرار دارند ؛ در نتيجه بيماران قلبي بايد بيشتر مراقب باشند و فاصله گذاري اجتماعي را رعايت کنند .

وي افزود: از جنبه ديگر هم توجه به اين مسئله مهم است که کوويد _?? به طور مستقيم قلب را درگير نمي نمايد؛ البته در مرحله حاد و فوق حاد بيماري به علت افزايش مدياتورها و مواد سمي در بدن ، سبب نارسايي قلبي و درنتيجه فوت مي شود.

دکتر سزاوار گفت: افرادي که مبتلا به کرونا شوند و داراي تنگي نفس، تپش قلب ، ضربان نامنظم قلب و تغييرات فشار خون باشند بايد از جهت درگيري عضلاني قلب و آريتمي قلبي بررسي شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان ابراز داشت: اگر ما مي‌خواهيم قلب ساليان سال از ما مراقبت نمايد؛ ما بايد از آن مراقبت کنيم و مراقبت از قلب چيزي نيست جز رعايت و کنترل عوامل خطر.

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261438
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings