• 1400/07/26 - 08:10
  • - تعداد بازدید: 234
  • - تعداد بازدید کنندگان: 234
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

واکسن کرونا در بارداري خطر ابتلاي نوزاد به کرونا را به شدت کاهش مي دهد

واکسن کرونا در بارداري خطر ابتلاي نوزاد به کرونا را به شدت کاهش مي دهد

261947.mp3 واکسن کرونا در بارداري خطر ابتلاي نوزاد به کرونا را به شدت کاهش مي دهد

هفته ملي "سلامت بانوان ايران"، همه ساله در هفته پاياني مهرماه با هدف اطلاع رساني و حساس سازي گروههاي مختلف جامعه در خصوص اولويتهاي سلامت زنان به عنوان نيمي از جمعيت کشور، برگزار مي شود.
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي : به مناسبت هفته سلامت زنان که امسال نيز در مواجه با ويروس کوويد -?? اين هفته را برگزار مي نماييم ، درخصوص کرونا در بارداري با سرکار خانم دکتر شهناز احمدي، متخصص زنان و فلوشيپ نازايي و ivf واستاد دانشگاه علوم پزشکي ايران به گفتگو نشستيم :
دکتر شهنار احمدي گفت : کوويد-?? يک بيماري تنفسي همه گير است که مشکلاتي را براي سلامت جهانيان ايجاد کرده است . اما در اثر تغيير در شيوه عملکرد سيستم فيزيولوژيک و عملکرد سيستم ايمني خانم هاي باردار ،اين افراد بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري هستند .
استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران تصريح کرد :تحقيقاتي که بر روي اين بيماري در خانم‌هاي باردار انجام شده نشان داده که علائم اين بيماري ،سردرد، خستگي و درگيري سيستم تنفسي است و کاملا مشابه خانم‌هاي غيرباردار است ولي خانم هاي باردار تا حد بيشتري در معرض خطر بستري در بخش مراقبت‌هاي ويژه هستند.
متخصص زنان و زايمان درخصوص عوارض و پيامدهاي نامطلوب کرونا در بارداري بيان کرد: از عوارض ايجاد شده در زنان باردار مي توان به محدوديت رشد داخل رحمي ، زايمان زودرس و نياز به مراقبت هاي ويژه در نوزادان ، سقط و افزايش سزارين ويا حتي در مواردي مرگ و مير پريناتال  اشاره کرد .
دکتر احمدي واکسيناسيون خانم هاي باردار را يکي از روش هاي موثر در پيشگيري از عوارض شديد کرونا دانست و گفت: يکي از روش‌هاي جلوگيري از ابتلا به عوارض شديد کوويد - ??و پيشگيري از بروز عوارض شديد ناشي از کرونا در خانم هاي باردار، واکسن کرونا است که متاسفانه برخي خانم هاي باردار بدليل ترس از عوارض تزريق واکسن بر روي جنين ،از آن امتناع مي کنند .
عضو هيئت علمي گروه زنان دانشگاه علوم پزشکي ايران با تاکيد بر اينکه واکسن خطر انتقال کرونا به نوزاد را کاهش مي دهد افزود: واکسيناسيون از عوارضي مانند شدت بيماري در مادر وهمچنين نارس بودن نوزاد نيز جلوگيري مي کند .
وي افزود : در بررسي هاي انجام شده، آنتي بادي هاي ضد ويروس ناشي از واکسيناسيون در سرم بند ناف نوزار و همچنين در سرم مادر قابل رويت است . و تزريق واکسن ميتواند از طريق جفت به جنين از ابتلاي نوزاد به کرونا جلوگيري کند .
استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص زمان تزريق واکسن در بارداري گفت : بهتر است تزريق واکسن بعد از هفته ?? بارداري باشد زيرا اکثر ارگان هاي جنين تشکيل شده و نگراني‌هاي  ناهنجاري‌هاي جنيني کاملا برطرف ميشود.
متخصص زنان با تاکيد بر اينکه واکسن کويد در واقع واکسن ويروسي غير زنده است و نمي تواند باعث عفونت در مادر و جنين شود گفت : مادراني که در دوران بارداري واکسن کرونا تزريق مي کنند به هيچ وجه ريسک بالاتري در نارس بودن نوزاد – ناهنجار هاي جنين و مرده زايي نسبت به ديگر مادران باردار نخواهند داشت .
دکتر احمدي گفت : تزريق واکسن مانند هرواکسن ديگري ممکن است منجر به درد در محل تزريق ويا تورم وتب شود اما مشکلي براي مادران باردار ايجاد نميکند و مي توان با مصرف قرص استامينوفن ساده، تب را نيز کترل کرد .
عضو هيئت علمي گروه زنان دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص تزريق واکسن در دوران شير دهي گفت : آنتي بادي توليد شده در بدن مادر مي تواند از طريق شير به نوزاد منتقل شود و موجب ايمني در بدن نوزاد گردد بنابر اين نياز به توقف شيردهي وجود ندارد.
دکتر شهناز احمدي ،استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان خاطر نشان کرد :هيچ مدرک مستندي مبني بر اينکه واکسيناسيون برکاهش ميزان و قدرت باروري خانم ها و آقايان تاثيري داشته باشد وجود ندارد.
وي همچنين بر لزوم رعايت پروتکل هاي بهداشتي مانند استفاده از ماسک و رعايت فاصله اجتماعي و شستن دست ها تاکيد نمود و از خانم هاي باردار خواست ؛ حتي با تزريق واکسن از حضور در مکان هاي شلوغ اجتناب کنند و از تهويه مناسب محل حضور خود اطمينان حاصل نمايند تا از ابتلاي خود به کرونا جلوگيري بعمل آورند.


تهيه و تنظيم : مرجان خرم
 
 
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261947
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings