• 1400/03/18 - 05:51
  • - تعداد بازدید: 121
  • - تعداد بازدید کنندگان: 121
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

پاسخ به هموطناني که فقط دنبال تزريق واکسن وارداتي‌اند

پاسخ به هموطناني که فقط دنبال تزريق واکسن وارداتي‌اند

261726.mp3 پاسخ به هموطناني که فقط دنبال تزريق واکسن وارداتي‌اند

کوهپايه زاده



رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران و عضو ستاد کروناي استان تهران گفت: افرادي که در فضاي مجازي در رابطه با تاخير تزريق دز اول و دوم واکسن ابراز نگراني کردند، بايد بدانند تاخيري در واکسيناسيون رخ نمي‌دهد و اگر هم رخ دهد در اثربخشي آن تاثيري ندارد.




جليل کوهپايه‌زاده رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران و عضو ستاد کروناي استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا، درباره اينکه گفته مي‌شود، براي تزريق دز دوم، پايگاه‌هاي واکسيناسيون با کمبود واکسن مواجه هستند، بيان کرد: از ابتدا چهار نوع واکسن در ايران شروع به تزريق شد؛ اسپوتنيک، بهارات هند، سينوفارم و آسترازنيکا که همه‌ي اينها غير از اسپوتنيک که دوز يک و دو آن با هم تفاوت دارد، تفاوتي در نوع دز يک و دو آنها وجود ندارد.
وي ادامه داد: واکسن اسپوتنيک بيشتر براي کادر درمان مورد استفاده قرار گرفت و واردات آن نيز ادامه خواهد داشت، اما مسئله‌اي که وجود دارد، اين است که ما تعدادي واکسن آسترازنيکا تزريق کرديم و ترجيح اين است که براي دز دوم هم به افراد از همان آسترازنيکا تزريق شود، اما با توجه به وضعيت فعلي اين امکان وجود دارد که فاصله زماني بين تزريق اول و دوم کمي بيشتر طول بکشد، که در اين رابطه نگراني وجود ندارد.
کوهپايه زاده افزود: اينطور نيست که اگر فاصله‌ي بين تزريق از مدت مشخص بيشتر شد، اثر بخشي دز اول کم شود، چيزي که الان در بازار بيشتر است و بيشتر هم وارد مي‌شود، سينوفارم است، بيشترين واکسني که به گروه سالمندان تزريق شد هم از سينوفارم بود.در مجموع جاي نگراني نيست و واردات ادامه خواهد داشت.
او ضمن اشاره به اينکه در حال حاضر مشکل عمده‌اي نداريم، ادامه داد: اميدواريم با آمدن واکسن در اين هفته‌ که احتمالاً بالاي دو ميليون دوز وارد مي‌شود، طبق برنامه همه چيز جلو رود و فقط ممکن است در اين مدت نوبت تزريق واکسن فردي که به طور مثال امروز است به شنبه آينده موکول شود، افرادي که در فضاي مجازي از اين موضوع ابراز نگراني کردند، بايد بدانند تاخيري در واکسيناسيون رخ نمي‌دهد و اگر هم رخ دهد در اثربخشي آن تاثيري ندارد.
وي در مورد اينکه آيا با وجود کمبود واکسن براي تزريق دز دوم، آيا اين احتمال وجود دارد، دز اول از يک واکسن و دوز دوم از واکسن ديگر تزريق شود، افزود: فرمولاسيون اين واکسن‌ها با هم فرق دارد و ايمني که در بدن ايجاد مي‌کند با هم متفاوت است، طبيعي است که وقتي يک واکسن را از يک جنس تزريق مي‌کنيد، دز بعد هم از همان جنس بايد باشد، مگر اينکه ايمني واکسن‌ها و مکانيزم آنها مثل هم باشد.
کوهپايه‌زاده در مورد اينکه اگر در زمان توزيع واکسن داخلي، افرادي بخواهند واکسن خارجي دريافت کنند، تکليف‌شان چيست؟ گفت: تا اطلاع ثانوي هر واکسني که توسط سازمان جهاني و سازمان غذا و دارو تاييد شد را مردم استفاده کنند و صبر نکنند تا واکسن ديگري بيايد، چون چنين دستوري در اين شرايط فعلي دنيا وجود ندارد.اولين واکسني که طبق مقررات و پروتکل به دست هر هموطن رسيد، چه ايراني و چه خارجي، حتما تزريق کنند.
وي در واکنش به درخواست براي صدور مجوز اضطراري واکسن کوو برکت، بيان کرد: بايد بين مصرف عمومي و کارآزمايي تفاوت قائل شد، براي هر واکسن فازهاي تست يک، دو و سه انساني انجام مي‌شود که فاز يک و دو واکسني مثل برکت با کيفيت بالا و عوارض کم انجام شد و در فاز سوم تست انساني هم، نتيجه‌اش ايمني بالا بود و در رابطه با موضوع مورد اشاره هم بايد بگويم، اين کار را در خيلي از جاهاي دنيا انجام مي‌دهند، يعني خيلي کشورها از همان شروع فاز سوم، تزريق عمومي هم انجام مي‌دهند، هر چند که فاز چهارم، تزريق عمومي واکسن است.
کوهپايه زاده گفت: در فاز سه طبيعي است که داوطلب‌ها وسيع‌تر مي‌شوند و در فاز بعد همه گروه‌هاي سني و جنسي را شامل مي‌شود و در اين تزريق کسي که داوطلب مي‌شود، از موفقيت فاز يک و دو اطمينان حاصل کرده است و حتما قبل از تزريق مشخصات لازم، بررسي و بعد تزريق انجام مي‌شود.
وي در پايان در مورد نحوه‌ي ثبت نام داوطلبان، افزود: براي ثبت نام هر فرد مي‌تواند به سايت همان واکسن مراجعه کند و اينکه چه تعداد داوطلب کافي است به روند مطالعه‌ي واکسن مربوط است و براي هر کدام متفاوت است.




  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261726
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings