• 1399/07/05 - 04:35
  • - تعداد بازدید: 118
  • - تعداد بازدید کنندگان: 118
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

پيش بيني اپيدمي ها و پاندمي ها با تاسيس رشته ويروس شناسي مجازي

پيش بيني اپيدمي ها و پاندمي ها با تاسيس رشته ويروس شناسي مجازي

261435.mp3 پيش بيني اپيدمي ها و پاندمي ها با تاسيس رشته ويروس شناسي مجازي





پيش بيني اپيدمي ها و پاندمي ها با تاسيس رشته ويروس شناسي مجازي
   گروه ويروس شناسي دانشگاه با مشارکت اساتيد هوش مصنوعي و بيوانفورماتيک دانشگاه صنعتي شريف،زمينه تحقيقات آناليز ژنتيکي ويروسها و مدل هاي اپيدميولوژيک آنها را جهت پيش بيني  اپيدمي ها و پاندمي ها با استفاده از روشهاي هوش مصنوعي و يادگيري ماشيني فراهم نموده است.
بخش ويروس شناسي در دانشگاه علوم پزشکي ايران با توجه به نياز مرکز خدمات آموزشي و درماني حضرت رسول اکرم (ص) در سال ???? راه اندازي گرديد و در سال ???? اين مرکز مجوز تربيت دانشجويان ويروس شناسي در سطح کارشناسي ارشد و در سال ???? مجوز پذيرش دانشجو در سطح  PhD  به اين بخش اهدا گرديد. در سال ???? گروه ويروس شناسي بعنوان يک گروه مستقل در دانشگاه با مجوز وزارت بهداشت تأسيس شد که ضمناً اولين گروه ويروس شناسي در کشور محسوب مي شد.
گروه ويروس شناسي داراي ? نفر عضو هيات علمي داراي ??? مقاله  با مجموع شاخص اچ  (h-index)?? است. اين گروه تا کنون حدود ?? نفر در phd و ??? نفر در کارشناسي ارشد فارغ التحصيل داشته است.
براي آشنايي بيشتر با اين گروه و رشته، با خانم دکتر مريم اسقايي مدير گروه ويروس شناسي دانشکده پزشکي گفتگو کرديم.
در ابتدا تعريفي از ويروس و رشته ويروس شناسي بفرماييد.

به طور اختصار ويروس‌ها عواملي هستند که داراي يک نوع اسيد نوکلئيک و پوشش پروتئيني در اطراف آن مي‌باشند. چون ويروس‌ها فاقد آنزيم‌هاي لازم براي متابوليسم هستند در درون سلول‌هاي زنده با بکار گرفتن ماشين سنتزي سلول ميزبان تکثير پيدا مي‌کنند و اسيد نوکلئيک ويروسي را به ساير سلول‌ها منتقل مي‌سازند. اين کيفيت از نظر پزشکي جهت پيدا کردن داروهاي ضد ويروسي بسيار اهميت دارد. زيرا اکثر داروهايي که تکثير ويروس‌ها را متوقف مي‌سازند، بر اعمال سلول ميزبان نيز اثر مي‌گذارند. ولي وجود ليپيدها در سطح خارجي برخي از ويروس‌ها آن‌ها را در برابر حلال‌هاي ليپيدها نظير اتر، آسيب‌پذير مي‌سازد.
رشته ويروس شناسي پزشکي، شاخه اي از علوم پايه پزشکي است که در آن دانشجويان طي دوره آموزشي، اطلاعات لازم در مورد ويژگي هاي ويروس ها مانند ساختمان، ماهيت و روش تکثير، عفونت زايي، اپيدميولوژي، تشخيص، تعيين هويت، همچنين کمک به کنترل، پيشگيري و درمان بيماري هاي ويروسي و نيز تبيين نقش آنها در بيولوژي سلولي و مولکولي را کسب مي نمايند تا توانايي انجام فعاليت هاي آموزشي، پژوهشي، تشخيصي و خدمات مربوطه را فرا گيرند.

اين روزها با توجه به شيوع ويروس کرونا رشته شما بيشتر در جامعه مطرح شده ، در اين ايام گروه شما چقدر درگير اين ويروس و بيماري کوويد ?? بوده است؟
از ابتداي شيوع اين ويروس در چين اعضا گروه ما مطالعه بر روي اين ويروس را به عنوان يک ويروس نوپديد آغاز کرد و از روزهاي نخست شيوع آن در کشور با حمايت رياست محترم دانشگاه و رييس محترم دانشکده پزشکي،  اقدام به راه اندازي دو آزمايشگاه تشخيصي در مرکز بهداشت غرب تهران و دانشکده پزشکي نموده و در حال حاضر پتانسيل ارائه خدمات  تشخيصي روزانه به طور متوسط بيش از ??? تست مولکولي مي باشد که  به سرپرستي اساتيد گروه در حال انجام است و با پوشش کامل نياز بيماران، تا کنون بيماري براي انجام تست تشخيصي از مراکز درماني دانشگاه خارج نشده است.
در مورد تهيه واکسن هم پژوهشگران در حال تحقيق هستند که اگر يک هود سطح ? براي گروه تهيه گردد کارهاي عملي کشت ويروس نيز آغاز خواهد شد.
زمينه هاي کار پژوهشي گروه ويروس شناسي چيست؟
طيف مطالعاتي اعضاي هيئت علمي اين گروه با توجه به علاقه مندي اساتيد متفاوت است و اکثر شاخصه هاي تحقيق در زمينه شناسايي ويروس هاي نوپديد ، ايدز ، هپاتيت ها ، ويروسهاي مرتبط با سرطان ها ، بيماري ام اس و تشخيص و درمان بيماري هاي ويروسي مي باشد و با همکاري گروه فناوري نانو در زمينه تشخيص و کاربرد صنعتي ويروس شناسي نيز در حال پژوهش هستيم.
در راستاي دانشگاه نسل سوم چه ظرفيت هايي در گروه ويروس شناسي وجود دارد و چه اقداماتي انجام شده؟
با توجه به شعار توليد ثروت در دانشگاه نسل سوم ، تاسيس مرکز تحقيقات واکسن هاي ويروسي ميتواند مقدمه اي براي شکل گيري شرکت هاي دانش بنيان باشد و پژوهش در زمينه تشخيص و درمان بيماري هاي ويروس هاي نوپديد و توليد کيت و دارو، مي تواند درامدزايي خوبي داشته باشد. 
براي اينده چه برنامه هايي در دست اقدام داريد؟
البته با ارائه طرحها و مکاتباتي که با زيرمجموعه هاي معاونت محترم آموزشي انجام شده در نظر داريم با تاسيس رشته هاي  بين رشته اي ويروس شناسي مجازي با مشارکت اعضاي هيئت علمي و اساتيد هوش مصنوعي و بيوانفورماتيک دانشگاه صنعتي شريف،زمينه تحقيقات آناليز ژنتيکي ويروسها و مدل هاي اپيدميولوژيک آنها را جهت پيش بيني  اپيدمي ها و پاندمي ها با استفاده از روشهاي هوش مصنوعي و يادگيري ماشيني فراهم نموده و انشالله گامي در راستاي تحولات فناوري هاي نوين برداريم. همچنين خبرهاي خوبي از همکاري اين گروه باگروه فناوري نانو دانشگاه و معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت در زمينه ارزيابي ويروسي فراورده هاي دارويي و غذايي داريم که به زودي جزييات آن به اطلاع خواهد رسيد.
در حال حاضر مهمترين نياز گروه شما چيست؟
تا کنون با حمايت هاي بي دريغ هيات رييسه دانشگاه و دانشکده عملکرد موفقي داشته ايم اما در حال حاضر براي توسعه فعاليت ها نياز به جايگزيني تجهيزات فرسوده و جذب نيروي کارشناس متخصص و طرحي داريم. ضمنا تهيه هود بيولوژيک سطح ? از نياز هاي ضروري اين گروه براي راه اندازي پژوهشهاي مرتبط با کشت ويروس است.





  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261435
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings