• 1399/07/13 - 07:11
  • - تعداد بازدید: 109
  • - تعداد بازدید کنندگان: 109
  • زمان مطالعه: 18 دقیقه

پيش‌بيني متفاوت از وضعيت کرونا و آنفلوآنزا در «پاييز»/آمادگي کامل مراکز درماني

رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اينکه تهديد پاييز را مي‌توانيم به يک فرصت تبديل کنيم،گفت: اگر مردم مسائل بهداشتي را رعايت کنند، مطمئن باشيد در پاييز حتي ممکن است شرايطي بهتر از سال‌هاي قبل داشته باشيم و بتوانيم اين بيماري‌ها را مديريت کنيم.

261445.mp3 پيش‌بيني متفاوت از وضعيت کرونا و آنفلوآنزا در «پاييز»/آمادگي کامل مراکز درماني







دکتر کوهپايه زاده



رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اينکه تهديد پاييز را مي‌توانيم به يک فرصت تبديل کنيم،گفت: اگر مردم مسائل بهداشتي را رعايت کنند، مطمئن باشيد در پاييز حتي ممکن است شرايطي بهتر از سال‌هاي قبل داشته باشيم و بتوانيم اين بيماري‌ها را مديريت کنيم.






گروه سلامت خبرگزاري فارس - محمد تاجيک:دانشگاه علوم پزشکي ايران يکي از سه دانشگاه علوم پزشکي در تهران و جزو دانشگاه‌هاي مطرح در سطح کشور است. براي آشنايي با آخرين وضعيت فعاليت‌هاي آموزشي و علمي اين دانشگاه، با جليل کوهپايه زاده، رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران به گفت‌وگو نشستيم تا در جريان روند فعاليت‌هاي علمي، آموزشي، پژوهشي و تخصصي رشته‌هاي مختلف پزشکي قرار گيريم.







وي در اين گپ‌وگفت به موضوعاتي همچون جذب ???? دانشجوي جديد در مقاطع مختلف در سال تحصيلي جاري، افتتاح ??? تخت بيمارستاني در غرب استان تهران، پوشش بهداشتي و درماني ? ميليون و ??? هزار نفر از جمعيت استان تهران، اختصاص يک سوم تخت‌هاي بيمارستاني به بيماران کرونايي، راه اندازي ? برج فناوري در دانشگاه و افتتاح پروژه‌هاي درماني در شهرري، شهريار و ملارد و... اشاره کرد. مشروح اين گفت‌وگو در ادامه از نظرتان مي‌گذرد.

**آقاي دکتر! با توجه به اينکه اين دانشگاه از جمله دانشگاه علوم پزشکي مطرح در سطح کشور است، توضيح دهيد در سال تحصيلي جاري چه تعداد دانشجو در مقاطع مختلف پذيرش کرده‌ايد؟

ظرفيت جذب دانشجويان امسال ما تقريبا معادل با سال گذشته است و تفاوت زيادي نداشتيم؛ به علاوه اينکه کمي در بخش دستياري با سياست‌هايي که وزارت بهداشت داشتند و افزايش تعداد دستياران تخصصي پزشکي که همه دانشگاه‌ها را شامل مي‌شود، ما نيز درصدي افزايش داشتيم که آن نيز با توجه به سند درمان ???? به نظر مي‌آيد بايد در برخي رشته‌هاي تحصيلي افزايش ظرفيت داشته باشيم.

البته در برخي رشته‌ها کاهش داشته اما در بيشتر رشته عموما همراه با افزايش بوده است و اکنون شرايط کفايت لازم را مي‌کند؛ يعني در بخش دستياري به اندازه خروجي، ورودي دانشجو داريم.

در بخش ورودي دانشجويان در کنکور سراسري تفاوت عمده‌اي با سالهاي گذشته نداريم؛ کما اينکه هميشه نيز تعداد درخواستي ما خيلي کمتر از آن بوده که به ما دانشجو تخصيص مي‌دادند؛ يعني واقعيت اين است که هميشه ظرفيت پذيرشي که ما تعيين کرديم، سازمان سنجش بيشتر از آن براي ما ظرفيت تعيين کرده است.

اين باعث شده که تراکم بيشتري در آموزش داشته باشيم که البته با ترفندهاي مختلفي از جمله دو بخش کردن ترم تحصيلي، کلاس‌هاي موازي و... سعي کرديم حجم دانشجويي که براي ما در نظر گرفته شده را پاسخ بدهيم.



*جذب ???? دانشجو در سال تحصيلي جديد

امسال حدود ???? دانشجو در بخش‌ها و مقاطع مختلف ليسانس، فوق ليسانس، پزشکي و تخصصي پذيرش داريم. همچنين امسال رشته دندانپزشکي را شروع کرديم و اين رشته در پرديس بين‌الملل ما فعال شده و امسال به صورت ?? درصد دانشجوي داخلي و ?? درصد دانشجوي خارجي که معاونت آموزشي وزارت بهداشت مجوز داده پذيرش دانشجو داريم. يکسري دانشجو داريم که از دانشگاه‌هاي خارج به داخل آمدند که آنها نيز غالبا تلاش مي‌کنند در دانشگاه‌هاي تهران ادامه تحصيل دهند.

*روايت جذب دانشجويان ايراني خارج از کشور در دانشگاه‌هاي داخلي

 **اين دانشجويان که در خارج از کشور تحصيل کرده و قصد ادامه تحصيل در داخل کشور را دارند، چه دانشجوياني هستند؟

اينها افرادي هستند که در دانشگاه‌هاي خارجي مورد تاييد وزارت بهداشت تحصيل کرده‌ و بيش از ?? واحد درسي را گذرانده‌اند؛ البته اين افراد قبل از سال ???? به دانشگاههاي خارج از کشور رفتند و به علت هزينه‌ها و مشکلات ديگر، نتوانسته‌اند در آن دانشگاه‌ها ادامه تحصيل دهند.

اين دانشجويان بر اساس مستندات علمي و معدل، معدل کتبي و نمراتي که در دانشگاه‌هاي خارج از کشور کسب کرده‌اند و وزارت بهداشت نيز براساس معيارهايي آن را سنجش و راست آزمايي مي‌کند، پذيرش مي‌شوند.

وزارت بهداشت در صورت تاييد، دانشجو را به دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کل کشور معرفي مي‌کند و در هر دانشگاهي براساس جمع بندي وزارت بهداشت پذيرش صورت مي‌گيرد؛ البته هر دانشگاه سياست خود را دارد و ممکن است دانشگاهي اصلا اين دانشجويان را جذب نکند و در اين خصوص اختيار دارد. ما نيز در برخي رشته‌ها دانشجو جذب کرديم و امسال سعي کرده‌ايم دانشجوي دندانپزشکي و داروسازي که نمرات خوبي دارند را از بين اين دانشجويان پذيرش کنيم.

*تحصيل ? هزار دانشجو وفعاليت ???? استاد 

** اکنون دانشگاه علوم پزشکي ايران چه  تعداد دانشجو دارد؟

اکنون ما در ??? مقطع رشته، حدود ? هزار دانشجو داريم که توسط ???? عضو هيأت علمي آموزش‌هاي لازم را فرا مي‌گيرند.

**دانشگاه علوم پزشکي ايران در بين دانشگاه‌هاي علوم پزشکي در چه رتبه‌اي قرار دارد؟

يکي از مراجع رتبه بندي دانشگاهي «تايمز» است که ما در اين رتبه بندي در سال گذشته در رتبه ??? تا ??? بوديم، اما امسال به رتبه ??? تا ??? آمده‌ايم؛ يعني دانشگاه ما ??? رتبه افزايش کيفيت داشته است.

براي اولين بار است که ما در رتبه بندي در اين جايگاه قرار گرفتيم و اميدواريم تا در پايان ???? وضعيت بهتري در اين ارزيابي بين‌المللي داشته باشيم.

**در سطح دانشگاه‌هاي کشور چه رتبه‌اي داريد؟

 رتبه بندي تايمز هم دانشگاه‌هاي علوم پزشکي و هم غير علوم پزشکي را در بر دارد. ما جزو ? دانشگاه کشور هستيم که در اين رتبه قرار داريم. سال گذشته در بين دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور رتبه سوم را داشتيم،اما امسال رتبه دوم را داريم.همچنين سال گذشته در بين کل دانشگاه‌هاي رتبه بندي شده ايران رتبه نهم را دارا بوديم و امسال رتبه چهارم را داريم.

علت اين موضوع پاسخگويي اجتماعي است. در اين رتبه بندي روي شاخص‌هاي هفده‌گانه اهداف توسعه پايدار تمرکز دارند. در اين شاخص، ?? هدف در نظر گرفته شده است. براي ما حضور در مراکز و خانه‌هاي بهداشت و سلامت و ارتباط با آنها خيلي مهم است، اما براي برخي دانشگاه‌ها اين موضوع مهم نيست.

اين رتبه بندي تحت ليسانس مجامع بين‌المللي دانشگاهي است. در دنيا چندين رتبه بندي بين‌المللي قابل اطمينان داريم؛ مثلا شانگهاي و تايمز رتبه بندي مختلفي هستند. 

** آقاي دکتر! درباره آخرين وضعيت افتتاح پروژه‌هاي مختلف بهداشتي و درماني در حوزه تحت پوشش خود توضيح دهيد؛ يکسري بيمارستان که در شهرهاي غرب استان تهران در حال ساخت است چه زماني به بهره برداري مي‌رسد؟

بيمارستان ??? تختخوابي فيروزآبادي در شهرري به دليل آموزشي بودن آن قرار است تا ? مهر فيزيک اين بيمارستان به ما تحويل داده شود. با توجه به گستردگي آن، بين دو تا سه ماه طول مي‌کشد تا اين بيمارستان تجهيز و وسائل مورد نياز آن نصب شود.

در قانون، اين بيمارستان جايگزين بيمارستان قبلي است اما با توجه به کمبود تخت، وزارت بهداشت موافقت کرد که حدود ??? تخت موجود در اين بيمارستان را هم حفظ کنيم و به آن اضافه شود.



در واقع بدون تخت‌هاي ستاره دار، اين بيمارستان حدود ??? تخت بستري خواهد داشت. تخت‌هاي ستاره دار مثل اتاق عمل و اورژانس است که بيمار براي مقطعي زماني در آن بستري است و براي دراز مدت روي آن بستري نمي‌شود. در دوران شيوع کرونا بهره برداري از دوطبقه بيمارستان فيروزآبادي را شروع کرديم.

اميدواريم در بخش‌هاي جديد بيمارستان فيروز آبادي در آبان‌ماه، بيمار بستري کنيم و در ?? بهمن افتتاح رسمي را انجام دهيم. بيمارستان شهر قدس نيز ظرف يکي دوماه آينده تمام مي‌شود و ??? تخت بيمارستاني دارد؛ نيروهاي مورد نياز اين بيمارستان جذب شده و اميدواريم در آبان ماه افتتاح غير رسمي‌ کنيم و شروع به کار کند.

تکميل بيمارستان ملارد به علت مقداري مشکلات مالي عقب افتاده است و بايد تلاش کنيم تا در دهه فجر آن را به بهره برداري برسانيم. در مجموع سه بيمارستان در ملارد، شهريار و شهر قدس ايجاد مي‌شود تا مردم اين مناطق بتوانند هر روز خدمات مورد نياز خود را به صورت مرتب از اين سه بيمارستان دريافت کنند و نيازي به رفتن به نقاط ديگر نداشته باشند.

*ايجاد مجتمع بيمارستاني ??? تختخوابي در غرب استان تهران 

به عبارت بهتر، يک بيمارستان زنجيره‌اي با محوريت بيمارستان امام سجاد(ع) شهريار راه مي‌اندازيم و اميدمان اين است که با توجه به سرعتي که در ساخت بيمارستان امام خميني شهريار وجود دارد، بتوانيم آن را براي هفته دولت سال آينده اين مجموعه بيمارستاني را کنيم؛ يعني يک مجموعه بيمارستاني ??? تختخوابي در غرب استان تهران شامل ملارد، شهر قدس و شهريار ايجاد مي‌کنيم که بي نظير خواهد بود.

همچنين اسکلت بيمارستان ??? تختخوابي هفتم تير در شهرري براي هفته دولت حاضر مي‌شود؛ يعني ??? تخت در بيمارستان ??? تختي فعلي ايجاد مي‌کنيم؛ ضمن اينکه کلينيک ويژه اين بيمارستان نيز در مهرماه راه اندازي مي‌شود.

با کمک وزارت بهداشت و فرمانداري شهرري، ???? هزار متر مربع توسعه بخش‌هاي فعلي بيمارستان هفتم تير شامل اورژانس، اتاق‌هاي عمل و بخش مراقبت ويژه را خواهيم داشت که اسکلت آن ايجاد شده و تلاش مي‌کنيم در دهه فجر بهره برداري از اورژانس جديد اين بيمارستان را داشته باشيم.

*بيمارستان هفتم تير بزرگترين بيمارستان تروماي کشور

در حال حاضر بزرگترين مرکز تروماي کشور بيمارستان هفتم تير است و بيشترين مصدومان حوادث ترافيکي را به اين بيمارستان مي‌آورند؛ اورژانس جديد بيمارستان در چهار طبقه راه اندازي مي‌شود و در مجموع در اين بيمارستان ??? تخت آي سي يو خواهيم داشت.

*ساخت ??? پروژه بهداشتي در استان تهران

**به توسعه مراکز درماني اشاره کرديد، درباره توسعه مراکز بهداشتي شامل خانه‌هاي بهداشت و مراکز جامع سلامت هم توضيح دهيد.

نزديک به ??? پروژه در استان تهران شامل مراکز جامع سلامت و خانه‌هاي بهداشت داريم که از اين تعداد، ??? پروژه مربوط به دانشگاه علوم پزشکي ايران است؛ اينها پروژه‌هايي است که کمتر از ?? درصد پيشرفت دارند. همچنين مجمع خيرين استان تهران تعهد کرده است ?? درصد بودجه لازم را تامين کنند، ?? درصد بودجه توسط استانداري و ?? درصد بودجه مورد نياز نيز را وزارت بهداشت اختصاص دهد تا ??? پروژه در استان تهران ساخته شود.  

*پوشش ? ميليون و ??? هزار نفر از مردم استان تهران 

**اکنون چه تعداد نفر از مردم استان تهران تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي ايران هستند؟

اکنون ? ميليون و ??? هزار نفر جمعيت در استان تهران تحت پوشش ما قرار دارند و ? شهرستان شامل رباط کريم، ملارد، بهارستان، شهر قدس و شهريار و مناطق ?، ?، ??، ??، ?? و ?  تهران تحت پوشش ما قرار دارند.

در شب‌هاي معمول و غيرکرونايي بين ?? تا ?? نفر در مناطق تحت پوشش ما پشت نوبت تخت «آي سي يو» هستند؛ يعني در کل، در تهران ??? نفر هميشه پشت در «آي سي يو» هستند

 

*کمتر از ?? درصد تخت مراقبت ويژه داريم

**درباره آخرين وضعيت کرونا در استان تهران توضيح دهيد و شرايط فعلي را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟

درباره وضعيت کرونا يک حالت بي تعادلي وجود دارد؛ يعني نوسان داريم. توجه کنيم بين ? تا ?? روز دوره کمون اين بيماري است و وضعيت ناپايدار است؛ اکنون تا حدي رزرو تخت داريم اما زير ?? درصد تخت مراقبت ويژه خالي داريم و اين نگران کننده است.

*در تهران هميشه ??? نفر منتظر تخت آي سي يو هستند

البته به طور عرف تخت‌هاي ويژه کم داريم و در شب‌هاي معمول و غير کرونايي نيز بين ?? تا ?? نفردر مناطق تحت پوشش ما پشت نوبت تخت «آي سي يو» هستند؛ يعني در کل، در تهران ??? نفر هميشه پشت در «آي سي يو» هستند.

*يک سوم تخت‌ها در اختيار بيماران کروناست

**چه تعداد تخت بيمارستاني در مراکز درماني محدوده تحت پوشش شما وجود دارد؟

ما ???? تخت بيمارستاني در منطقه تحت پوشش خود داريم؛ تقريبا ???? تخت از اين تعداد آماده ارائه خدمت به بيماران کرونا هستند؛ به عبارتي يک سوم تخت‌هاي ما در اختيار بيماران کرونا هستند.

** برنامه‌هاي شما براي نظارت بر رعايت مسائل بهداشتي در زمان فعاليت مدارس و تحصيل دانشجويان در ترم جديد چگونه است؟

کماکان سعي مي‌کنيم آموزش‌هاي ما براي دانشجويان غير باليني به صورت مجازي باشد و براي آموزش‌هاي آزمايشگاهي به صورت پودماني باشد؛ به شکلي که دانشجويان به صورت نوبت بندي در دانشگاه حضور داشته باشند.

البته آموزش‌هاي عملي و با بيمار در بيمارستانها انجام مي‌شود و آزمايش‌هاي باليني در بيمارستان را تعطيل نمي‌کنيم. دانشجويان انترني، سال‌هاي آخر پيراپزشکي و پرستاري بايد به بيمارستان بروند و آموزش‌هاي آنها سرجاي خود انجام مي‌شود. همچنين خوابگاه‌هاي ما با نصف ظرفيت فعال است و اجازه بيش از حد شلوغي در آنها را نمي‌دهيم. 

 سيستم بهداشتي ما نيز نظارت بر مراکز و اماکن تجمع از جمله مدارس را بر عهده دارد  و وظيفه دانشگاه نظارت بر رعايت پروتکل‌ها در مدارس است.

**يکي از طرح‌هاي جديد در حوزه سلامت و به ويژه درمان، اجراي طرح دورا پزشکي است، چه برنامه‌اي براي اجرايي کردن آن داريد؟

اکنون در برخي بيمارستانها اين طرح را شروع کرديم و وزارت بهداشت آيين‌نامه‌اي در اين خصوص داده و برخي دانشگاه‌ها نيز به صورت ارائه مشاوره اين طرح را شروع کردند، اما هنوز شوراي عالي بيمه تعرفه‌هاي مربوط به اين خدمات و ويزيت‌هاي پزشکي را اعلام نکرده است.

خدمات بيماران به صورت ارتباط غيرحضوري رايگان است؛ يعني بيمار سرطاني تماس تلفني برقرار مي‌کند و سؤالات خود را مي‌گويد؛ اما هنوز اجراي طرح دورا پزشکي را به شکل کلاسيک و واقعي نداريم؛چراکه  تعرفه و تراکنش مالي اين طرح معلوم نيست.

بنابراين وقتي مي‌گوييم پزشکي بيماري را ويزيت کند، پزشک بايد وجهي دريافت کند و مردم نيز نبايد تمام اين وجه ويزيت را خود بدهند؛ مثلا ?? تا ?? درصد  ويزيت را پرداخت کنند و بقيه را بيمه پرداخت کند.

اکنون در حال رايزني هستيم تا در اول مهر مشکلات اجراي طرح «دورا پزشکي» حل شود و عملا ويزيت‌ها اجرا شود؛ ضمن اينکه شرايط ارائه خدمات مشاوره‌اي ما نيز آماده بوده و کلينيک‌هاي مجازي ما نيز از نظر زير ساخت آماده است و منتظر هستيم تعرفه‌هاي آن مشخص شود. 

** آيا طرح دورا پزشکي همه خدمات پزشکي مورد نياز ‌بيماران را پوشش مي‌دهد يا فقط مربوط به بخشي از خدمات درماني خاص است؟

هر طبابتي که نياز به معاينه نباشد، از اين طريق انجام مي‌شود؛ اما مثلا امکان معاينه قلب از اين روش وجود ندارد؛ به عبارت بهتر مي‌توانيم خدمات مربوط به بيماران روانپزشکي، اطفال، فشار خون و ديابت را از طريق دورا پزشکي انجام دهيم.

** آيا غربالگري کرونا هنوز ادامه دارد؟

اکنون ما کنترل افراد مشکوک يا مبتلا به کرونا را از طريق سايت  SALAMAT.ORG  انجام مي‌دهيم و نيروهاي ما با اين افراد تماس مي‌گيرند و در خصوص وضعيت ابتلا به کرونا ارتباط لازم برقرار مي‌شود و با بيماران ارتباط داريم.سامانه تلفني???? ما نيز فعاليت مي‌کند.

*کنترل وضعيت کروناي ?? درصد افراد تحت پوشش

تقريبا پوشش ما در اين خصوص در تهران حدود ?? درصد است؛ يعني ?? درصد افرادي که در تهران تحت پوشش ما هستند با آنها در خصوص کرونا تماس و ارتباط داشتيم؛ البته در شهرستان‌هاي تحت پوشش ما، وضعيت تماس و ارتباط بيشتر و بهتر است.

** براي حوزه گردشگري سلامت چه اقداماتي انجام مي‌دهيد؟

با توجه به شيوع کرونا در اين حوزه خيلي فعال نيستيم، اما با همکاري وزارت ميراث فرهنگي و گردشگري، وزارت خارجه و کمک وزارت بهداشت جلساتي داشتيم و براي آن کنسرسيومي تعريف کرديم تا دانشگاه علوم پزشکي ايران به صورت پايلوت با هماهنگي وزارتخانه‌هاي گردشگري و امور خارجه، پروژه‌اي را براي انجام يک سيستم گردشگري سلامت حرفه‌اي با کمک بخش خصوصي و دولتي اجرا کند.

 در اين طرح ما دانشگاه محوري هستيم و قرار است در کل کشور با کمک دانشگاه‌هاي علوم پزشکي ديگر براي ارائه خدمت  در اين حوزه اقدام کنيم؛ با توجه به اينکه ما بزرگترين بخش خصوصي را در اين خصوص داريم. 

*راه اندازي سه برج فناوري 

**آقاي دکتر! شما همواره به اهميت و توسعه دانشگاه نسل سوم تاکيد داشته‌ايد؛ چه برنامه‌اي براي تحقق اين موضوع مهم در دست اجرا داريد؟

يکي از کارهايي که ما در حال انجام آن هستيم، راه اندازي برج فناوري است. برج فناوري را در تهران و ابتداي خيابان ترکمنستان بزودي افتتاح مي‌کنيم و براي راه اندازي سايت کوچک و به نوعي سايت ارائه خدمات ما در بخش فناوري به عنوان مراکز توسعه کوچک نيز اقدام مي‌کنيم؛ به علاوه فاز اول پارک علم و فناوري در واحد مشکين دشت در دو ماه آينده راه اندازي مي‌شود و در کنار آن نيز برج «نالج ري اکتور» را ايجاد خواهيم کرد؛در مجموع اين سه برج را در مجموعه مربوط به خود راه اندازي مي‌کنيم.

*به کمتر بودن ميزان ابتلا به آنفلوآنزا در سال جاري اميدوارم

**شما به عنوان يکي از رؤساي سه دانشگاه علوم پزشکي مهم کشور در تهران که ارتباط مستقيمي با  شيوع کرونا و وضعيت اپيدمي آن داريد، شرايط حال و آينده کرونا به ويژه در فصل پاييز را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟

 متاسفانه فعلا با کرونا همراه هستيم و بيماري‌هاي حاد تنفسي هم اضافه مي‌شود، اما يک فرقي در اين ميان وجود دارد و اينکه امسال با افزايش و با رعايت اصول بهداشتي توسط مردم شامل شستشوي دستها، رعايت فاصله گذاري و استفاده از ماسک، اميدواريم بيماري‌هاي تنفسي مثل آنفلوآنزا نسبت به سال‌هاي گذشته کمتر باشد.

اگر اين مسائل بهداشتي را رعايت کنيم، اين بيماري‌ها نيز کنترل مي‌شود. البته درست است که پاييز براي ما يک تهديد است، اما پاييز را مي‌توانيم به يک فرصت تبديل کنيم؛ به شرطي که همه افراد اين سه توصيه مهم بهداشتي را جدي بگيرند.

اگر مردم  موضوع را جدي گرفته و رعايت اصول بهداشتي را ادامه دهند، مطمئن باشيد ما در پاييز ممکن است حتي شرايطي بهتر از سال‌هاي قبل نيز داشته باشيم

 

مطمئن باشيد اگر ما اين سه توصيه مهم را جدي بگيريم، حتي به اندازه هرسال که آنفلوآنزا به ما آسيب وارد مي‌کرد، امسال به ما آسيب نمي‌زند؛ چراکه ماسک استفاده مي‌کنيم، شست و شوي دست و فاصله گذاري اجتماعي را رعايت مي‌کنيم؛ به عبارت بهتر رعايت همين موارد باعث مي‌شود احتمال ابتلاي افراد به آنفلوآنزا هم کمتر شود.



* برنامه ويژه براي کنترل کرونا و آنفلوآنزا

**شما چه برنامه‌اي براي تحقق اين موضوع مهم به ويژه در فصل پاييز و براي جلوگيري از افزايش شيوع کرونا داريد؟

ما براي واکسيناسيون بيماري آنفلوآنزا و نيز واکسيناسيون بيماري کرونا که اميدواريم توليد شده و به بازار بيايد، براي رعايت فاصله گذاري‌هاي اجتماعي، نوبت دهي‌ها به بيماران، ارائه خدمات دورا پزشکي و آموزش مجازي برنامه داريم.

 اين اقدامات باعث مي‌شود تا مواجهه و ارتباطات افراد با يکديگر را کم کنيم. ويروس کرونا ما را به سرعت به سمت انقلاب صنعتي چهارم هل مي‌دهد و ما کمتر با برخوردهاي فيزيکي روبرو خواهيم شد؛ در نتيجه بيماري‌هاي حاد تنفسي که معمولا از طريق هوا و ارتباط نزديک  افراد با يکديگر منتقل مي‌شود، قطعا کاهش مي‌يابد و اين موضوع باعث مي‌شود به اندازه گذشته از طريق اين بيماري‌هاي حاد تنفسي دچار مشکل نشويم.

* شرط مهم کاهش ابتلا به کرونا و آنفلوآنزا

**آقاي دکتر! با توجه به اينکه در فصل پاييز ما با سه بيماري کرونا، سرماخوردگي و آنفلوآنزا روبرو خواهيم بود، آيا مراکز درماني تحت پوشش شما آمادگي کاملي درباره پذيرش بيماران دارند و پيش‌بيني لازم را انجام داده‌ايد؟

بله، بيمارستانها و مراکز جامع سلامت ما کاملا آماده‌اند و مشکل خاصي نداريم.البته مي‌دانيم روي آموزش‌هاي لازم در اين خصوص کار شده است و فکر مي‌کنيم اگر مردم نيز با همين ضرباهنگي که رسانه‌ها در جهت آگاهي سازي مردم درباره اين بيماري‌ها انجام مي‌دهند، جلو بروند و موضوع را جدي گرفته و ادامه دهند، مطمئن باشيد ما در پاييز ممکن است حتي شرايطي بهتر از سال‌هاي قبل نيز داشته باشيم؛ يعني بنده ضمن اينکه نسبت به اين موضوع بدبين نيستم، حتي خوشبين هم هستم و از اين ديد نگاه مي‌کنم؛ چراکه ما در گذشته اين آمادگي را نداشتيم.

البته نمي‌خواهم نگراني‌هاي موجود را زير سؤال ببرم، اما بنده نيز پيش بيني خود را مي‌گويم؛ اينکه در پاييز ويروس کرونا و آنفلوآنزا هست، اما بايد بدانيم اگر اصول مهم و سه‌گانه بهداشتي  را جدي بگيريم، اين بيماري‌ها را نيز بهتر مي‌توانيم مديريت کنيم.






  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261445
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings