• 1400/09/07 - 08:38
  • - تعداد بازدید: 131
  • - تعداد بازدید کنندگان: 131
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

چهارم آذر، روز جهاني مبارزه با خشونت عليه زنان؛ اختلالات رواني زنان خشونت ديده 5 برابر افراد عادي است

چهارم آذر، روز جهاني مبارزه با خشونت عليه زنان؛ اختلالات رواني زنان خشونت ديده ? برابر افراد عادي است

262022.mp3 چهارم آذر، روز جهاني مبارزه با خشونت عليه زنان؛ اختلالات رواني زنان خشونت ديده 5 برابر افراد عادي است



اختلالات رواني زنان خشونت ديده ? برابر افراد عادي است



چهارم آذر، روز جهاني مبارزه با خشونت عليه زنان؛
اختلالات رواني زنان خشونت ديده ? برابر افراد عادي است


ترس، استرس، بي‌خوابي، شب ادراري، اختلالات انطباقي و اضطرابي، نقص‌هاي شناختي و عاطفي، مشکلات تحصيلي، کمبودهاي اجتماعي و رفتارهاي تهاجمي از عواقب همسرآزاري بر فرزندان خانواده است و احتمال ارتکاب همسرآزاري در پسران و خشونت پذيري دختران در بزرگسالي درخانواده هايي که همسر آزاري رايج است، افزايش مي يابد.
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي؛ دکتر مريم رسوليان؛ استاد روانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: خشونت خانگي که بسياري از اوقات معادل با همسرآزاري تلقي مي‌شود يک مشکل بهداشتي بزرگ است.
وي افزود: ?? تا ?? درصد نوجواناني که رفتارهاي خشن تکرارشونده دارند، درخانه‌هايي رشد کرده‌اند که مادر کتک مي‌خورده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران افسردگي و اضطراب و اختلالات استرس را از جمله عواقب همسر آزاري دانست و تصريح کرد: احساس بي ارزشي و نا اميدي و کاهش اعتماد به نفس از علائم افسردگي است. همچنين اضطراب، انواع فوبياها در زناني که توسط شوهرانشان مورد آزار و اذيت قرار مي گيرند،  پنج برابر بيشتر از ساير زنان بوده ‌است.
رسوليان گفت: فرد قرباني ممکن است، رفتارهاي آسيب‌زننده به خود مانند اقدام به خودکشي انجام دهد وي ا گرايش به سوء مصرف مواد مخدر و برخي داروها پيدا کند.
وي ترس از فضاي بسته يا گذرهراسي، حمله پانيک، اختلال استرس پس از سانحه را از علائم اضطرابي در زنان قرباني خشونت برشمرد و بيان کرد: خشونت درخانواده ممکن است منجر به شکل‌گيري رفتارهاي انفعالي وپرخاشگرانه، احساس اجبار براي خشنود کردن ديگران، تسليم‌پذيري و پرهيز از هرگونه مقابله ويا عدم بيان خواسته‌ها و نيازها شود.
استاد گروه روانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي ايران افزود: معمولا، زنان قرباني خشونت خانگي از دردهاي مربوط به دستگاه گوارش و دردهاي مزمن شکايت مي کنند و بارداري هاي ناخواسته و سقط غير قانوني در اين دسته از زنان به مراتب بيشتر است و احتمال زايمان زودرس در آنها بالاست .
وي درخصوص شيوه برخورد با قربانيان همسرآزاري بعد از طرح مسئله گفت: بايد توجه داشت که صحبت در مورد خشونت براي قربانيان کار بسيار مشکلي است و نياز به فراهم شدن فضاي مناسب دارد.
رسوليان خاطر نشان کرد: ارائه راه حل و مداخله زود هنگام با مرتکب خشونت کاري نادرست است و بايد به اين مسئله توجه ويژه داشت. همچنين نبايد فراموش شود که از ديدگاه زنان آسيب‌ديده، برقراري ارتباط مناسب، همدلي يا درک موقعيت و احساس آنان و خوب شنيده ‌شدن حرف‌هايشان، برايشان مفيد و مؤثر است.
وي افزود: بر اساس گزارش اخير سازمان بهداشت جهاني کشورهاي مديترانه شرقي با ?? درصد داراي بيشترين ميزان خشونت عليه زنان هستند.  همچنين شيوع خشونت عليه زنان در جوامع مختلف از ?? تا ?? درصد متغير است. اين تنوع مي‌تواند ناشي از اختلاف فرهنگي در مناطق مختلف باشد.
پايان مطلب//
مرجان خرم  



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 262022
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings