• 1400/08/12 - 07:45
  • - تعداد بازدید: 162
  • - تعداد بازدید کنندگان: 162
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

کوويد 19 مانند ديگر ويروس هاي تنفسي سال ها در کنار ما مي ماند

کوويد ?? مانند ديگر ويروس هاي تنفسي سال ها در کنار ما مي ماند

261980.mp3 کوويد 19 مانند ديگر ويروس هاي تنفسي سال ها در کنار ما مي ماند

استاد تمام ويروس شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي تاکيد کرد: ويروس کرونا مانند ديگر ويروس هاي تنفسي سال ها در کنار ما خواهد ماند اما نکته اينجاست که عملکرد مناسب مي تواند فعاليت هاي مخرب ويروس را مهار کند.

















دکتر عليرضا ناجي در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي، با اشاره به اين که دلايل متعددي براي طولاني شدن پاندمي کرونا مطرح است اظهار کرد: يکي از مهمترين دلايل را بايد نبود برنامه مناسب براي مبارزه با ويروس کوويد ?? دانست.





قطع کامل زنجيره کرونا بعيد است

وي با بيان اين که ابعاد ناشناخته کرونا همچنان بسيار زياد است افزود: شواهد موجود با توجه به خصوصيت و تغيير عملکرد ويروس، نشانه هايي از قطع کامل زنجيره شيوع نمي دهد.



رييس مرکز تحقيقات ويروس شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي با اشاره به اين که متخصصان و پژوهشگران برجسته جهان چهار سناريو را پيش روي کرونا پيش بيني مي کنند، گفت: بروز واريانت هاي مقاوم در برابر واکسن و درمان، بالا رفتن سرعت و شدت انتقال بيماري و بيماري زايي ويروس و احتمال تکاملي که منجر به تضعيف ويروس مي شود از جمله اين احتمالات است.



به گفته دکتر ناجي با توجه به مشکلات موجود در مهار ويروس در برخي کشورها، احتمال به صفر رسيدن ميزان شيوع کرونا بسيار بعيد است.



وي افزود: به طور کلي مقابله با کرونا دوبال مداخلاتي درماني و غيردرماني دارد و به نظر مي رسد در هيچ کدام از اين دو حوزه اقدامات مطلوب انجام نشده است.




تمام کشورهاي دنيا براي مقابله با کرونا سوار بر يک کشتي اند
عضو هيئت علمي دانشگاه با بيان اين موضوع که در بخش درماني تمرکز بر واکسيناسيون است توضيح داد: تنها برخي از کشورها روند مناسبي در تزريق واکسن عليه کرونا دارند بنابراين با توجه به شکل پاندمي بيماري و انتقال گسترده ويروس اين کشورها هم نمي توانند به تنهايي به موفقيت برسند، به طوري که در کشورهايي مثل انگلستان و آمريکا با وجود واکسيناسيون گسترده به دليل جهش هاي ويروس در کشورهاي کم برخوردار از واکسن، باز هم شاهد افزايش موارد ابتلا هستيم.





اين استاد دانشگاه با بيان اينکه تمام شواهد بيانگر اين است که تمام کشورهاي دنيا در مقابله با کرونا سوار بر يک کشتي اند و بايد هماهنگ با يکديگر پيش بروند، گفت: از سوي ديگر در مداخلات غيردرماني از جمله رعايت فاصله فيزيکي، پوشش ماسک و ديگر موارد پيشگيري از بيماري هم عادي انگاري و فرار مردم از رعايت پروتکل ها رقم خورده است.



غالب ابتلا با سويه دلتا، خانوادگي است
وي در ادامه با اشاره به جهش ويروس کرونا با واريانت دلتا خاطرنشان کرد: وقتي واريانت دلتا وارد يک جمعيت مي شود، در افرادي که واکسينه نشده اند، مي تواند چرخش زيادي داشته باشد و مشاهده مي شود که اکثر بستري ها در بيمارستانها، به صورت خانوادگي است.



دکتر ناجي افزود: نکته نگران کننده اين است که ميزان شکست ايمني بدن اين جهش در افرادي که واکسينه شده و ايمني دارند، بيشتر از واريانت هاي ديگر ويروس است، به گونه اي که شکست ايمني بدن در جهش هاي قبلي حدود ?.? درصد اما در اين واريانت حدود ?? درصد است.



کاهش کفايت واکسن ها نسبت به ويروس دلتا
وي با اشاره به احتمال کاهش اثربخشي و کفايت انواع واکسن هاي کرونا در برابر واريانت دلتا، بر ضرورت رعايت هرچه بيشتر پروتکل هاي بهداشتي از سوي مردم تاکيد کرد.
دکتر ناجي گفت: تقويت بهداشت فردي و اجتماعي مانند استفاده از ماسک، فاصله گذاري اجتماعي، عدم حضور در تجمعات و مسافرت نرفتن، نکاتي است که در اين شرايط و کمک به کاهش زنجيره کرونا بسيار مهم است.


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261980
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings